Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

V novojičínském klubu keramiky se připravují na vánoční svátky

13. listopadu 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Už teď se na Vánoce připravují ve Středisku volného času Fokus, konkrétně v klubu keramiky. Funguje několikrát týdně a je otevřený i pro veřejnost. Kurzisté si tady vyrábějí nejen vánoční výzdobu a dekorace, ale také drobné dárky.

Kradli v šatnách - prosba o pomoc při identifikaci novojičínské Policie

12. listopadu 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Policie se obrací na diváky televize Polar o pomoc při ztotožnění dvou mladých mužů, kteří s největší pravděpodobností kradli ve sportovním centru Abácie. Vše proběhlo v sobotu 10. října kolem třetí hodiny odpolední.

Z ilustrační tvorby Jana Zrzavého - výstava v novojičínské knihovně

12. listopadu 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Z ilustrační tvorby Jana Zrzavého, tak se jmenuje výstava, která je teď aktuálně k vidění v Městské knihovně. Kromě minigalerie probíhá i v dalších místnostech a je se na co dívat. Nabízíme vám malou pozvánku.

Zloději elektřiny trápí policii na Novojičínsku

12. listopadu 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Škodu přes 20 milionů korun způsobili v Moravskoslezském kraji jen za letošní rok zloději elektřiny. Policie eviduje případy i v Novém Jičíně a okolí. Nové a nové metody černých odběratelů neberou konce, jsou schopni napojit se i na lampy pouličního osvětlení.

Kurzy sebeobrany pro ženy v Novém Jičíně

12. listopadu 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Rovných 40 hodin, v pěti lekcích učili strážníci Městské policie ženy, jak se ubránit proti napadení. Projekt financuje město Nový Jičín v rámci prevence kriminality a zájemkyně nic neplatí. O víkendu měly závěrečnou lekci.

Podzimní tvoření v novojičínské mateřské školce Trojlístek

9. listopadu 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V mateřské škole Trojlístek učitelky, děti i rodiče pravidelně tvoří. Téma a jednotlivé výrobky se odvíjejí podle ročního období. Jednu tvořivou dílnu jsme krátce navštívili s kamerou.

Klobouk generála Laudona bude cukrovinkou Nového Jičína

9. listopadu 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Sladký suvenýr z Nového Jičína - přesně tuto cukrovinku hledalo vedení města spolu s návštěvníky Cukrářského dne na Masarykově náměstí. Do vyhlášené soutěže se přihlásili cukráři a pekaři s celkem deseti výrobky. Pojďte se podívat, co připravili.

Peníze za zeleň v Novém Jičíně na bývalou tabačku

5. listopadu 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Firma, která v Novém Jičíně postupně staví obchodní centrum v areálu bývalé tabačky, věnuje městu peníze. Poslouží jako kompenzace za odstranění zeleně kvůli samotné stavby. Celou věc řešili zastupitelé na zářijovém zasedání.

Ve Farním kostele v Novém Jičíně světili nový oltář

5. listopadu 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Po několika měsících oprav je ve Farním kostele v Novém Jičíně hotovo. Nový oltář, ambon a další prvky veřejnost poprvé viděla na slavnostním svěcení v neděli dopoledne a kostel tak znovu praskal ve švech. Této vzácné příležitosti se zúčastnil i biskup František Lobkowicz.

Zrcadlo humoru - další večer s Literárním klubem v Novém Jičíně

30. října 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Zrcadlo humoru aneb Smích nám sluší, protože léčí duši. S tímto názvem představili členové Literárního klubu divákům v Galerce další ze svých programů. A slibované pohlazení duší návštěvníků tohoto večera se díky vtipným ukázkám z knih rozhodně podařilo.

Komerční sdělení více

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.


NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.

FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Více