Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Sociálně-terapeutické dílny Effatha v Novém Jičíně mají nový domov

1. května 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Sociální dílny Effatha, které měly před časem existenční problémy, už jsou na novém místě. Radnice totiž rozhodla a nabídla k dispozici prostory v Domě s pečovatelskou službou. Tam jsou teď už všichni klienti i zaměstnanci po velkém stěhování zabydleni.

Nový Jičín rozšiřuje parkování ve městě

1. května 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nový Jičín od 1. května rozšiřuje režim rezidentního a abonentního parkování ve městě, a to od centra směrem k nákupnímu středisku Kaufland. Poslední práce na přípravách tohoto projektu už končí. Spokojeni budou hlavně obyvatelé města, kteří v minulosti mohli mít problémy s parkováním.

Výstava železničních modelářů v novojičínské knihovně

29. dubna 2012 0:27 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Knihovna nabídla o víkendu všem návštěvníkům výstavu železničních modelů. Ta už podruhé zavedla všechny fandy železnice do malého světa vlaků, nádraží, kolejí a houkání lokomotiv. I tentokrát sklidila velký zájem a ohlasy.

Basketbalový maraton na Mendelově střední škole v Novém Jičíně

29. dubna 2012 0:16 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Rovných 24 hodin basketu, takový byl program maratonu, který už po jedenácté minulý víkend zorganizovala Mendelova střední škola. Zúčastnila se ho necelá sedmdesátka hráčů, kteří stříleli koše pro dobrou věc.

Hledají se dobrovolníci pro odchycené psy v Novém Jičíně

28. dubna 2012 0:22 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Městský úřad hledá dobrovolníky, kteří by se v případě potřeby starali o odchycené psy. Kopřivnický útulek, kam je místní strážníci převážejí, je totiž občas plný a na služebně pro psy nemají vhodný prostor.

Den Země v Novém Jičíně

27. dubna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Mírně v předstihu, ale s velkým nadšením oslavily v pátek děti i dospělí v Novém Jičíně Den Země. Akci zorganizovalo středisko Europe Direct ve spolupráci s Fokusem a její program probíhal současně na dvou místech.

Novojičínští florbalisté se chystají na finále ČEZ Street Hockey 2012

26. dubna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Dnes začíná velké finále turnaje ČEZ Street hokej 2012. Postoupily tady 2 týmy základních škol z Nového Jičína - Dlouhá a Jubilejní. V tělocvičně Základní školy Jubilejní 3 jsme teď s týmem, který minulý rok ve finále vybojoval bronzovou medaili. Žáci se na zápasy připravují dvakrát týdně.

Krajská soutěž tanečních oboru ZUŠ v Novém Jičíně

25. dubna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Novojičínské Beskydské divadlo na konci minulého týdne ožilo tancem. Celkem 240 dětí ze třinácti uměleckých škol tady totiž přijelo na krajskou soutěž tanečních oborů. A měli o co bojovat, soutěžilo se o postupová místa do celostátního kola.

Den otevřených dveří u hasičů v Novém Jičíně

25. dubna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Novojičínští hasiči otevřeli v pátek třináctého, v rámci Dne požární bezpečnosti, bránu novojičínské stanice. Této příležitosti využili dospělí i stovky dětí - buď se svými učiteli nebo rodiči.

Výstava loveckých trofejí myslivců z Novojičínska

24. dubna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Už čtrnáctou výstavu loveckých trofejí myslivců zahájili minulý týden v Nové galerii Žerotínského zámku. Uplynulá sezóna byla údajně nejlepší od roku 1961 - díky tomu tady jsou k vidění stovky kvalitních kusů ulovených srnců, daňků a jiné zvěře.

Komerční sdělení více

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.


Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Skvělé jídlo i wellness? Užijte si gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

Zahřát se ve wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů.

Startovní pole Ostrava City Marathonu ovládly dresy s logem FN Ostrava

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava v kategorii štafet opět ovládli startovní listinu nejstaršího českého maratonu s názvem Ostrava City Marathon. Centrem moravskoslezské metropole běželo o víkendu celkem 35 týmů. Nejlepší z nich, vedený přednostou Interní a kardiologické kliniky, obsadil 7. místo.

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí dálkově monitoruje pacienty po selhání srdce

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí nově rozšířilo své portfolio služeb o novou technologii zaměřenou na dálkové sledování pacientů se srdečním selháním. Novinka, kterou třinecké centrum poskytuje jako jedno z mála v republice, umožňuje průběžné monitorování klíčových zdravotních ukazatelů pacientů v domácím prostředí, čímž snižuje nutnost hospitalizace pacienta a umožňuje rychlejší zásah lékařů při zhoršení stavu. Během uplynulého měsíce byly tímto způsobem sledovány první dvě desítky pacientů.

Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku má zcela novou ambulantní část

Zcela novou podobu získala ambulantní část Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU, která je umístěna ve 2. patře Polikliniky. Klimatizované prostory jsou vybaveny moderními vyšetřovacími jednotkami, jejichž součástí je i záznamový systém prováděného vyšetření. A nově jsou na jednom místě umístěny všechny odborné ambulance.

Více