Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Juniorští barmani soutěžili v Novém Jičíně

6. dubna 2012 0:30 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nový Jičín ovládli juniorští barmani. V místním hotelu Praha soutěžili o pohár náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje. Koktejly, které před porotou a diváky míchali, měly stejný základ - čistou tequilu.

Policisté varují před nebezpečnými úseky na Novojičínsku

2. dubna 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Policisté na Novojičínsku označili nebezpečné úseky na cestách a varují řidiče, aby si na nich dávali pozor. Jen za loňský rok se tady stalo téměř 20 nehod. Většina z nich byla zbytečná.

Konkurzní řízení na ředitele příspěvkových organizací v Novém Jičíně

30. března 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Krajští radní nedávno vyhlásili konkurzy na ředitele stotřiceti příspěvkových organizací, jedná se většinou o školy. Reagovali tak na nový školský zákon. A podobně se k situaci postavili i ve městech Moravskoslezského kraje, kde také raději předcházejí možným problémům.

Speciální Základní a mateřská škola v Novém Jičíně uspořádala ples

30. března 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Speciální Základní a mateřská škola v Novém Jičíně poskytuje vzdělání, ale i útočiště šedesátce dětí z Novojičínska. Přes dvě desítky let také své děti do školy sváží, což je pro rodiče velká pomoc. Bohužel náklady na svoz škola nesmí hradit ze svého rozpočtu, proto pořádá ve spolupráci se společností Děcko různé akce, tou poslední byl benefiční ples.

Ultramaratonec Karel Ligocki překonal další rekord

23. března 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Ultramaratonec Karel Ligocki, který se v Novém Jičíně blýsknul na triatlonu při slavnostech města, se vrhnul na další rekord. Tentokrát na zimním stadionu ve Studénce, kde nechyběl celý jeho tým a trenér Jan Kopera.

Mimořádné zasedání zastupitelstva Nového Jičína

17. března 2012 1:39 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Zastupitelé města se v úterý sešli na mimořádném zasedání. Starosta ho svolal kvůli žádosti jedenácti členů opozice. Ti chtěli otevřít technicko-ekonomický a právní audit, který město nechalo zpracovat. Na jeho projednání se ale nedostalo.

Nejúspěšnější sportovce Novojičínska ocenili v Beskydském divadle

16. března 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nejúspěšnější sportovci Novojičínska za rok 2011 se v pondělí sešli na galavečeru v Beskydském divadle. Mezi nimi byli i domácí, kteří získali několik ocenění. Hodnotilo se v kategoriích jednotlivci, kolektiv roku, handicapovaný sportovec a trenér roku.

Nové poradenské místo Renarkonu v Novém Jičíně

14. března 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Pro všechny, kteří mají problém s drogami a potřebují pomoc, vzniklo v Novém Jičíně poradenské místo organizace Renarkon. Dvakrát týdně tady budou pracovníci připraveni diskutovat, podat pomocnou ruku nebo poradit.

V novojičínské knihovně proběhla přednáška o Apoštolu Pavlovi

10. března 2012 0:26 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Městské knihovně na Husově ulici proběhla v minulých dnech další zajímavá přednáška České křesťanské akademie. Jak už název napovídá, věnovala se církevnímu tématu, přesněji jednomu velikánovi - Apoštolu Pavlovi. O jeho životě vyprávěl Docent a doktor teologie - Petr Mareček.

Nejlepší sportovci Nového Jičína za rok 2011

8. března 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Středisko volného času Fokus a členové sportovní komise rady města Nového Jičína vyhodnotili nejlepší sportovce za rok 2011. Do hlasování se mohli zapojit i občané, kteří volili sportovce očima veřejnosti. Vyhlášení cen proběhlo na víkendovém Městském sportovním plese.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: V ambulanci hlasové poradkyně se bolesti bát nemusíte

Diktafon, piano, džbán s vodou a plastovou hadičkou. To všechno jsou pomůcky, se kterými pracuje hlasová terapeutka Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku MgA. Markéta Drabina Schaffartzik, DiS. Problémy s hlasem může způsobit i řada nemocí, které s hlasivkami zdánlivě nesouvisí. Například mimojícnový reflux. Nebo některým pacientům paradoxně může pomoci od potíží pouhá výměna lepidla zubní protézy.

OVAK zahajuje podzimní deratizaci

Společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. je provozovatelem kanalizace pro veřejnou potřebu na území města Ostravy v celkové délce 946 kilometrů, o kterou se systematicky stará a obhospodařuje ji. OVAK bude od září do prosince opětovně realizovat podzimní etapu plošné deratizace na území Ostravy.


Slavnostní sál v Divadle J. Myrona ponese jméno po malíři a scénografovi Vladimíru Kristinovi

S novou sezónou dostane nové jméno slavnostní sál v Divadle Jiřího Myrona – tentokráte padla volba na VLADIMÍRA KRISTINA. Profesí malíř a výtvarník, který bral lekce i u slavného Oskara Kokoschky ve Vídni, byl jedním z prvních scénických výtvarníků NDM a jako první vnášel do ostravské scénografie progresivní podněty a moderní trendy. Jeho doménou byla malba, maloval především Ostravu a Ostravsko, ale věnoval se v určitém období rovněž divadlu. Dnes jsme ve slavnostním sále instalovali výstavu věnovanou životu a dílu tohoto umělce. V sále bude k vidění po celou sezónu.

Galerie výtvarného umění v Ostravě zahajuje podzimní výstavní sezónu

Galerie výtvarného umění v Ostravě (GVUO), příspěvková organizace Moravskoslezského kraje, otevírá novou podzimní sezónu výstavami slovenského umělce Marka Kvetana a ostravské umělkyně Dáši Lasotové. Vernisáž obou výstav se uskuteční v úterý 10. září v 17 hodin za účasti obou autorů i kurátorů Vladimíra Beskida a Jiřího Jůzy.

OKD uspořádá u příležitosti havířského svátku pietu za tragicky zesnulé horníky

Ve středu 11. září od 14 hodin se na Univerzitním náměstí v Karviné uskuteční pietní akt, v jehož průběhu vzdají zástupci těžební společnosti OKD a jejich hosté hold všem, kdo přišli o život při výkonu hornického povolání. Od 15 hodin bude v kostele Povýšení svatého Kříže v Karviné jako součást piety následovat mše, kterou bude sloužit biskup ostravsko-opavské diecéze Mons. Martin David.

Více