Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

11leté dítě se v Ostravě srazilo s autobusem, chlapec neměl přilbu a těžce se zranil

23. května 2023 10:12 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Vážná, život ohrožující zranění, utrpěl jedenáctiletý chlapec na kole, kterého v pondělí 22. května večer ošetřovali záchranáři po střetu s autobusem v Ostravě. Nehoda se stala okolo půl sedmé večer.

Oheň kompletně poškodil byt ve Frýdku-Místku, hasiči evakuovali 13 lidí

23. května 2023 9:59 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

13 osob muselo být evakuováno kvůli pondělnímu požáru ve Frýdku-Místku. Plameny silně poškodily byt a způsobily škodu za zhruba 800 tisíc korun. Hasiči museli evakuovat 13 lidí, nikdo nebyl zraněn.

Pokus o vraždu v Třinci. Opilý muž napadl svého známého sekerou kvůli mobilu

23. května 2023 9:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Až 18 let za mřížemi hrozí 59letému muži, kterého policisté podezřívají z pokusu vraždy. Podezřelý v Třinci popíjel alkohol se svým známým a následně ho napadl sekerou. Incident se stal v úterý 16. května, policie zveřejnila informace k případu až nyní.

Hasiči v Ostravě oživovali bezvládného muže, kterého vyprostili z kontejneru na oblečení

23. května 2023 7:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči v Ostravě v noci na úterý 23. května zasahovali u bezvládného muže, který uvízl v kontejneru, který slouží ke sběru oblečení Diakonie Broumov. Podle vyjádření na Twitteru ho patnáct minut oživovali, poté jej předali zdravotníkům.

Nedělní vlna úrazů v MSK, záchranáři ošetřili přes sedm desítek lidí

22. května 2023 7:32 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V neděli 21. května se záchranáři zdravotnické záchranné služby v kraji potýkali se zvýšeným počtem zásahů u různých typů úrazů. Celkem museli vyjet k více než sedmdesáti zraněným osobám, z nichž nejčastější skupinou byli pacienti s poraněními způsobenými pády. Častou příčinou úrazů byl alkohol.

V Bahně hořel rodinný dům, zranili se dva lidé

22. května 2023 7:20 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Při požáru jedné z místností rodinného domu ve Frýdku-Místku se zranili dva lidé. Hořelo v neděli 21. května v podvečer, v místní části Bahno. Podle mluvčího HZS MSK zasahovaly tři jednotky a vznikla škoda 200 tisíc korun.

Na Opavsku někdo postřelil vzácného dravce, letos jde už o třetí případ

21. května 2023 14:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na Opavsku někdo postřelil motáka lužního. Jde o chráněného a silně ohroženého dravce. Zvíře objevili lidé při procházce u Štěpánkovic a následně se 16. května dostalo do péče Záchranné stanice v Bartošovicích. Podle ochránců přírody jde letos o již třetí podobný případ. Pachateli hrozí trest.

Muže v Odrách přimáčkla a vážně zranila korba nákladního auta, na místě zasahoval vrtulník

20. května 2023 16:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Čtyřicetiletého muže v Odrách na Novojičínsku přimáčkla a vážně zranila korba nákladního vozidla. Nehoda se stala v pátek 19. května před šestnáctou hodinou. Muž utrpěl život ohrožující zranění. Příčina je v šetření policistů.

V Albertu v Orlové nalezli podezřelý předmět s dráty, ukázalo se, že jde o zdroj k reklamní tabuli

12. května 2023 19:15 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V prodejně Albert v Orlové byl v pátek 12. května nalezen volně položený podezřelý předmět s dráty a pravděpodobně s časovačem. Policie ihned po přijatém oznámení evakuovala celý objekt a prodejna byla uzavřena. Policisté zároveň zajistili bezpečný perimetr od daného místa, informoval mluvčí moravskoslezské policie René Černohorský.

31letý muž v Orlové vykrádal osobní auta a dodávky, nepohrdl ani nabíječkou

12. května 2023 14:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Orlovští policisté objasnili sérii vloupání do vozidel z letošního dubna a května. Šlo o celkem šest případů, převážně dodávek, na které se zaměřil jedenatřicetiletý zloděj. Ten teď čelí podezření ze spáchání přečinů krádeže vloupáním.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více