Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Smolný den zloděje kol, ve volnu ho dopadl policista z pořádkové jednotky

5. června 2023 11:20 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Velkou smůlu měl zloděj, který na Mezinárodní den dětí ukradl kolo u prodejny rychlého občerstvení v Jablunkově. Na místě totiž byl, v té době mimo službu, policista speciální pořádkové jednotky. Zloděje se podařilo rychle vypátrat, následně putoval do rukou policistů a kolo zpět k majiteli.

Muž přepadl čerpací stanici v Českém Těšíně, obsluhu ohrožoval nožem, policie ho dopadla druhý den

5. června 2023 9:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kriminalistům na Karvinsku se podařilo vypátrat a zatknout muže, který v Českém Těšíně přepadl benzinovou stanici. V poutech skončil do druhého dne od spáchání loupeže. Obsluhu stanice ohrožoval nožem kvůli pár tisícovkám.

Hektická neděle u záchranářů v Moravskoslezském kraji, zranění cyklisté ve všech okresech

28. května 2023 22:47 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Do všech okresů kraje za zraněnými cyklisty museli během neděle 28. května vyjet záchranáři v celém Moravskoslezském kraji. Stav některých zraněných byl vážný.

Čtyři zranění při motokrosových závodech na Bruntálsku, zdravotníci na místo museli třikrát

27. května 2023 22:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Motokrosové závody Moravské Drapák v Horním Městě na Bruntálsku, které proběhly v sobotu 27. května, provázelo několik nehod. Zranili se čtyři účastníci. Na místě zasahovaly týmy zdravotníků. Zranění jednoho ze závodníků si vyžádala i pomoc vrtulníku Letecké záchranné služby Ostrava.

Mladíci z pasťáku chtěli ukrást čtyřkolku, nepovedlo se jim to ani napodruhé, trest dostanou poloviční

26. května 2023 9:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté vyšetřují případ krádeže čtyřkolky na Frýdecko-Místecku. Dva mladíci ve věku 15 a 16 let si ji v noci vyhlédli a odtáhli ji z oplocené zahrady rodinného domu. I přesto, že je vyrušila majitelka, pro čtyřkolku se brzy vrátili, to už skončili v rukou policie.

Dvě chaty v plamenech ve stejnou dobu, hasiči zasahovali v Beskydech a v Ostravě-Svinově

25. května 2023 11:18 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči ve čtvrtek 25. května ráno zasahovali u dvou požárů chat. Oba byly shodně oznámeny krátce před šestou hodinou. První v obci Staré Hamry v Beskydech a druhý v Ostravě-Svinově. Nikdo nebyl zraněn.

VIDEO: Muž masturboval na zastávce tramvaje, pátrá po něm policie

25. května 2023 10:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

AKTUALIZACE: Policie již identitu muže zná, pátrání bylo ukončeno.

Kolize motorky a auta v Ostravě-Hrabové, motorkář se zranil, policie hledá svědky

24. května 2023 17:16 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dopravní policisté v Ostravě se zabývají nehodou mezi motorkářem a osobním vozidlem, která se stala ve středu 24. května před 14. hodinou v Hrabové. Vyšetřování by mohli pomoct svědci, kteří kolizi viděli, případně řidiči, kteří projížděli kolem a mají k dispozici záznam palubní kamery.

VIDEO: Zloděj ukradl dívce mobil, ničeho si nevšimla. Policie pátrá po pachateli a dalších dvou mužích

24. května 2023 12:20 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravští policisté pátrají po zloději, který na lavičce v obchodním centru v Porubě ukradl z kabelky mobilní telefon. Muž využil nepozornosti majitelky, mladé dívky, která si povídala s kamarádkou.

Hasiči řešili následky přívalových dešťů, nejvíc zásahů bylo na Frýdecko-Místecku

23. května 2023 22:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dešťové srážky, které se prohnaly částí Moravskoslezského kraje, v úterý 23. května odpoledne a ve večerních hodinách zaměstnaly hasiče na Frýdecko-Místecku. Profesionální i dobrovolné jednotky zasahovaly u více než třicítky událostí. Na některých místech se zvedly hladiny vodních toků.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více