Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Opilý muž si chtěl sáhnout na život, policisté mu domluvili a zachránili ho

23. června 2023 9:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

První červnovou neděli ve večerních hodinách přijali policisté oznámení od několika řidičů, kteří v Třinci na ulici Závodní na silničním mostě zahlédli sedět muže, který za zábradlím popíjel alkohol. Vypadalo to, že muž si chce sáhnout na život.

Na Opavsku našli v řece cyklistu bez známek života

22. června 2023 19:13 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kriminalisté od čtvrtečního odpoledne vyšetřují úmrtí cyklisty, který byl nalezen bez známek života u Jilešovického splavu na řece Opavě u Děhylova na Opavsku. Muže pravděpodobně postihla zdravotní indispozice.

U Hynčic na Novojičínsku zemřel po srážce s osobním autem 58letý motorkář

22. června 2023 8:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U obce Hynčice, nedaleko Oder na Novojičínsku, se ve středu večer na křižovatce srazilo osobní auto a motorkář. Osmapadesátiletý motocyklista svým zraněním na místě podlehl. Tragédie je v šetření dopravních policistů.

Větrná smršť řádila v Oticích na Opavsku, vítr zničil 10 střech, dalších 20 poškodil

21. června 2023 17:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Profesionální i dobrovolní hasiči museli vyrazit do Otic na Opavsku, kde silný vítr poškodil zhruba 10 domů. Poškozeny jsou i střechy. Dopravu komplikují spadané stromy. Podle dostupných informací nikdo nebyl zraněn.

Loupežné přepadení v Ostravě-Porubě, skupina mužů napadla nájemníka bytu

21. června 2023 9:55 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ruch, bouchání do dveří a skupinka zvláštně se chovajících mužů uvnitř domu - to vše zaujalo jednoho z obyvatel domu v Ostravě-Porubě na začátku června. Díky jeho oznámení se na místo rychle dostavila policie. Parta si totiž zřejmě šla vyřídit účty a podařilo se jí vniknout do bytu, kde muži napadli nájemníka. Vše skončilo loupežným přepadením, vydíráním a následně i obviněními.

Dvanáctiletá dívka se topila u odvalu Jeremenko v Hrabůvce, v nemocnici zemřela

20. června 2023 20:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tragédií skončilo koupání dvanáctileté dívky s kamarády v Ostravě-Hrabůvce u odvalu Jeremenko. I když se ji hasičům a záchranářům podařilo úspěšně resuscitovat, podle informací TV Polar dívka zemřela v nemocnici.

Vážná nehoda na Opavsku: osobní vůz se srazil s nákladním autem plným dřeva

20. června 2023 19:43 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Složky IZS zasahují na silnici I/11 u Neplachovic na Opavsku, kde havarovalo osobní auto a nákladní vozidlo naložené dřevem. Náklad se vysypal na silnici. Hasiči museli z osobního vozu vyprostit zraněného člověka.

Nehoda nákladních aut na obchvatu Frýdku-Místku, vážně se zranil 58letý muž

19. června 2023 22:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na obchvatu Frýdku-Místku v pondělí havarovala dvě nákladní vozidla. Při srážce se vážně zranil osmapadesátiletý muž, kterého museli zdravotníci transportovat do na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava.

O víc jak 6 tun těžší kamion. Polský řidič zaplatil na kaucích na místě 200 tisíc korun

19. června 2023 9:51 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dopravní policisté z Frýdku-Místku při kontrole nadrozměrných nákladů na dálnici odhalili řidiče kamionu, který při jízdě na D48 na Český Těšín měl přetíženou soupravu o více než 6 tun. S přestupkem nesouhlasil a musel zaplatit kauci 100 tisíc korun. To ale nebylo vše.

V Třebovicích v Ostravě na řidiče od pondělí čekají dopravní komplikace

11. června 2023 22:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Od 12. do 30. června řidiče čekají dopravní komplikace v Ostravě-Třebovicích. Ostravské komunikace tam kvůli opravě uzavřou část ulice Třebovické.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více