Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Řidičce po střetu s Audi vletělo zrcátko do kabiny a zranilo ji, policie hledá svědky a řidiče

14. července 2023 9:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dopravní policisté vyšetřují dopravní nehodu, která se stala v pátek 7. července po 15. hodině na silnici III/4731 v Sedlišti na Frýdecko-Místecku. Dvě osobní vozidla se tam střetla zrcátky, jedno z nich vletělo do kabiny auta a zranilo řidičku.

V Opavě se srazilo osobní auto s motorkářem, muž na motorce se těžce zranil

13. července 2023 18:25 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Složky IZS ve čtvrtek odpoledne zasahovaly u vážného střetu osobního vozu a motocyklu v Opavě. Nehoda se stala okolo tři čtvrtě na pět odpoledne, zranili se dva lidé.

Dým ze spálených gum luxusního auta uzavřel tunel Klimkovice, švédský řidič bude zřejmě obviněn z obecného ohrožení

13. července 2023 15:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Uzavření Klimkovického tunelu v úterý 11. července zřejmě způsobil řidič, který v tubusu protáčel kola. Výsledný kouř z pneumatik a motoru poté aktivoval požární čidla a tunel byl automaticky uzavřen. O incidentu informovala policie s tím, že případ je vyšetřován jako obecné ohrožení.

V bývalém kravíně za psychiatrickou nemocnicí v Opavě našli vážně popálenou ženu

13. července 2023 14:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V opuštěném zemědělském objektu v poli za psychiatrickou nemocnicí v Opavě byla ve středu odpoledne nalezena popálená 48letá žena. Místo obývají lidé bez domova. Případem se zabývají kriminalisté. Žena byla ve vážném stavu transportována do nemocnice.

Na mol opilá řidička (32) havarovala u nájezdu na D48, nadýchala přes tři promile

13. července 2023 11:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Až tři roky za mřížemi hrozí dvaatřicetileté ženě, která v úterý 11. července po poledni opilá havarovala na nájezdu na dálnici D48 v Rychalticích. Ve vozidle cestovala sama. Ve vysoké rychlosti sjela z nájezdu a postupně narazila do směrových sloupů, betonového vyústění kanalizace a oplocení.

Dvouleté dítě uvízlo hlavou v záchodovém prkénku, pomohli hasiči

12. července 2023 13:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Do nezáviděníhodné situace se dostalo dvouleté dítě ve Frýdku-Místku. Z neznámých příčin, zřejmě při hraní, uvízlo hlavou v malém záchodovém prkénku. O drobném incidentu informovali hasiči na svém Twitteru.

Kvůli anonymní výhrůžce bylo evakuováno ostravské letiště, desítky lidí musely opustit halu

10. července 2023 21:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Letiště Leoše Janáčka Ostrava bylo v pondělí v odpoledních hodinách evakuováno kvůli anonymní výhrůžce výbušninou. Na místě byla v té době více než stovka cestujících, kteří měli plánovány své odlety, převážně na dovolenou. Policisté evakuovali také zaměstnance letiště.

V Břidličné se srazila dvě auta, zranilo se pět lidí

10. července 2023 17:35 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dopravní nehoda dvou osobních aut zaměstnala v pondělí odpoledne složky IZS v Břidličné na Bruntálsku. Zranilo se pět lidí, kteří skončili v péči zdravotníků.

Malé dítě uvízlo v kovové soše, hasiči chlapce vyprostili během pár chvil

10. července 2023 13:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Další kuriózní záchranu mají za sebou profesionální hasiči, tentokrát v Ostravě-Jihu. V neděli odpoledne byli povoláni k záchraně malého chlapce, který uvízl v kovové soše.

Ve Frýdku-Místku hořela skládka pneumatik, hustý tmavý kouř byl vidět stovky metrů daleko

10. července 2023 12:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Šest jednotek hasičů zasahovalo v neděli 9. července před 18. hodinou u požáru skládky pneumatik ve Frýdku-Místku. Podle mluvčí hasičů Kamily Langerové byl hustý černý kouř vidět na stovky metrů daleko. Nikdo se nezranil.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více