Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Hasiči kvůli požáru píce na Opavsku museli vyhlásit 2. stupeň poplachu, hasit pomáhal i majitel

3. srpna 2023 10:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Požár uskladněné píce v Radkově na Opavsku ve středu 2. srpna zaměstnal celkem osm jednotek hasičů. Vyhlášen byl 2. stupeň poplachu. Krmivo bylo uskladněno v betonovém žlebu a podle informací, které hasiči získali krátce po půl osmé večer, se z něj kouřilo.

Letečtí záchranáři museli během středy vyrazit na pomoc pacientkám do Jeseníků i Beskyd

2. srpna 2023 20:25 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dva zásahy v horách v Moravskoslezském kraji mají krátce po sobě na kontě letečtí záchranáři z Ostravy. Během středy vyrazili na pomoc šestnáctileté dívce do Jeseníků a následně šedesátileté ženě do Beskyd.

U Studénky se srazilo nákladní auto s osobním vozem, řidič kolizi nepřežil

2. srpna 2023 17:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U Studénky na Novojičínsku se ve středu krátce před 17. hodinou srazilo osobní auto s nákladním vozidlem. Muž v osobním autě nedal přednost v křižovatce. Následkům nehody i přes intenzivní snahu záchranářů podlehl.

Opilému muži v Jablunkově vybuchla nelegální palírna, načerno odebíral i vodu

2. srpna 2023 13:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté zveřejnili podrobnosti k případu, který se stal 26. července před třetí hodinou ráno v Jablunkově. V jednom z tamních rodinných domů vybuchla nelegální palírna alkoholu. Tlaková vlna vyrazila několik dveří a vysklila okna. Majitel byl v tu dobu silně opilý.

Sanitka se zapnutým majákem se v Opavě srazila s mladíkem na koloběžce

31. července 2023 21:16 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Opavě se v pondělí večer stala nehoda, při které se sanitka se zapnutým majákem střetla s mladíkem na koloběžce. Incident se odehrál na křižovatce ulic Sluneční a Liliová okolo půl osmé večer.

Ostrava-Poruba pokračuje v odtahu nepojízdných aut, další vraky zamíří na záchytné parkoviště

31. července 2023 8:38 | Ostrava-Poruba | Lukáš Zavadil

Ostrava-Poruba chystá další kolo odtahů nepojízdných aut z ulic obvodu. Druhého srpna bude odtaženo dalších devět vozidel, která mají dlouhodobě propadlou technickou kontrolu a nepodařilo se domluvit s jejich majitelem.

Kvůli nočnímu požáru haly v Bruntálu bylo evakuováno 12 lidí

16. července 2023 13:14 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

12 osob muselo být evakuováno kvůli nočnímu požáru záložního zdroje ve výrobní hale v Bruntálu. Hasiči na místě zasahovali zhruba od třetí hodiny ranní v noci na neděli.

Muž si přišel vybrat do bankomatu a našel balík peněz, teď po něm pátrá policie

15. července 2023 13:02 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Více než 10 tisíc korun si nechal muž, který peníze našel ve vkladovém bankomatu v Ostravě. Pátrá po něm policie a hrozí mu trest za zatajení věci. Jeho jednání zachytila kamera, ze záznamu by pachatele mohl někdo poznat.

V Návsí se těžce zranil cyklista po střetu s autem

14. července 2023 20:47 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Těžce zraněný cyklista, který se střetl s automobilem, zaměstnal v pátek 14. července odpoledne složky IZS. K vážné nehodě musely vyjet do Návsí u Jablunkova. Na místo krom dvou pozemních týmů zdravotníků spěchal také vrtulník LZS Ostrava, který se uvolnil z předchozího zásahu

VIDEO: Ztracený balíček zlata v obchodě si přivlastnila žena s mužem, pátrá po nich policie

14. července 2023 10:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

AKTUALIZACE: Policisté již identitu obou osob znají. PŮVODNÍ ZPRÁVA: Ostravští policisté pátrají po ženě, která si podle dosud zjištěných informací a kamerových záznamů přivlastnila balíček se zlatem, který při nákupu v potravinách vypadl při placení zákaznici. S ženou byl na místě také muž, kterého policisté rovněž potřebují ztotožnit.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více