Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Odvolání Ostravy kvůli zamítnutému povolení Severního spoje bylo úspěšné, ministerstvo nařídilo nové projednání

1. dubna 2023 11:51 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ministerstvo pro místní rozvoj nařídilo nové projednání územního rozhodnutí pro stavbu Severního spoje do Poruby v Ostravě. Rozhodnutí Krajského úřadu Olomouckého kraje z loňského roku, který zamítl žádost o vydání územního rozhodnutí, bylo zrušeno. Informaci oznámila náměstkyně primátora Ostravy Zuzana Bajgarová na svém Twitteru.

Myslivcům na Vítkovsku zmizely čtyři posedy, po zlodějích pátrá policie

31. března 2023 17:20 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Čtyři myslivecké posedy na Vítkovsku, a to i včetně vybavení, ukradli zatím neznámí zloději v obcích Nové Lublice a Moravice. Případ řeší policisté, tamním myslivcům totiž vznikla škoda přes 70 tisíc korun.

Recidivisté podvedli seniorku, dala jim peníze i zlato. Mohli obrat i další lidi

31. března 2023 9:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Bankovní úřednice zabránila opakovanému zneužití peněz důvěřivé seniorky. Starší žena uvěřila dvěma kriminálníkům, kteří si získali její důvěru a postupně od ní vylákali peníze a zlato. Vyšetřovatelé se obracejí na veřejnost, mají totiž podezření, že muži mohli podvést i další důvěřivé lidi.

Požár hospodářské budovy na Opavsku, zasahovalo 10 jednotek hasičů

31. března 2023 9:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Jen díky pohotovému zásahu hasičů se bez větších škod obešel čtvrteční požár hospodářské budovy na Opavsku. Hasiči okolo třinácté hodiny vyjeli do Bratříkovic, na místě zasahovalo 10 jednotek.

Oblastní sněm ANO navrhl na primátorku Ostravy Hanu Tichánkovou, zastupitelský klub opustil náměstek Malík

29. března 2023 20:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Ostravě se ve středu 29. března sešel oblastní sněm hnutí ANO, který řešil aktuální politickou situaci na magistrátu. Starostové obvodů Jih a Poruba, Martin Bednář a Lucie Baránková Vilamová, se vzdali své kandidatury, o post primátora se tedy bude ucházet bývalá místostarostka Ostravy-Jihu Hana Tichánková. Oblastní sněm ji zvolil většinou hlasů.

Kriminalisté zveřejnili fotografii obličeje muže, který spáchal sebevraždu v Pržně, neznají jeho totožnost

29. března 2023 9:28 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

AKTUALIZACE: Policisté již totožnost zemřelého znají. Pátrání je ukončeno. Kriminalisté z Frýdku-Místku stále pátrají po totožnosti muže, který 13. března 2023 vstoupil před projíždějící vlak a spáchal sebevraždu. Tragédie se stala na železniční trati v obci Pržno v blízkosti železničního mostu přes řeku Ostravice. Policie nejdříve zveřejnila oblečení zemřelého, ale stále nemá informace o jeho totožnosti. Pomoct by nyní mohla nově zveřejněná fotografie obličeje muže.

Pracovní úraz ve firmě na Frýdecko-Místecku, 44letého muže vážně popálila síra

28. března 2023 21:08 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Do Paskova na Frýdecko-Místecku v úterý 28. března ráno spěchali záchranáři, aby pomohli zaměstnanci tamní firmy po vážném pracovním úrazu. Informaci na operační středisko tísňové linky obdrželi zhruba půl hodiny po deváté hodině. Kromě zdravotnické posádky na místo vyrazili i letečtí záchranáři.

Při nočním požáru domu se vážně popálila 61letá žena, zásah komplikoval nepřístupný terén

28. března 2023 10:27 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V těžce přístupném terénu zasahovaly složky IZS v noci na úterý 28. března 2023 u požáru domu v městské části Třinec-Kojkovice. Vážně se popálila jednašedesátiletá žena a vznikla škoda za necelý milion korun.

Muž s kuklou vykradl lékárnu, pak policistům tvrdil, že si šel pro léky na bolest zad

28. března 2023 9:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté v Českém Těšíně, spolu s tamními strážníky, zadrželi muže, který vykradl jednu z tamních lékáren. K jeho dopadení pomohl telefonát ženy, která si při večerním venčení psa všimla muže v černém oblečení a s kuklou na hlavě. Neměla s sebou mobil, proto policisty zavolala z domů.

Kamion s 25 tunami mléčné čokolády uvízl v bahně, až do rána blokoval frekventovaný průtah obcí Ropice

28. března 2023 8:59 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kamion s cisternou plnou mléčné čokolády v pondělí večer až do úterních ranních hodin zablokoval průtah obcí Ropice. Na místě zasahovalo pět hasičských jednotek, jejichž prvním úkolem bylo vozidlo zajistit. Kamion se totiž zabořil koly do podmáčeného terénu a bylo zde riziko, že se převrátí ze svahu k rodinnému domu.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více