Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Další výpadek elektřiny v Klimkovickém tunelu, Ředitelství silnic a dálnic ho muselo uzavřít

13. března 2023 14:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Klimkovický tunel na dálnici D1 v pondělí odpoledne postihl další výpadek elektrické energie. Kvůli poruše je frekventované místo uzavřeno. Příčina poruchy zatím není známá. Podobný výpadek byl v tunelu už před několika dny. ŘSD tunel zprovozilo po 15. hodině.

Policie hledá svědky nehody v Kozmicích, řidič nákladního auta se měl vyhýbat vozidlu a narazil do stromu

13. března 2023 9:38 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dopravní policisté z Opavy vyšetřují dopravní nehodu ze 4. března 2023. Před 11. hodinou na tamní komunikaci z Kozmic havarovalo nákladní vozidlo Toyota, které jelo ve směru od Darkoviček na Kozmice.

Dopravu na D1 z Ostravy na Brno zablokovala nehoda, srazilo se osobní auto s kamionem

5. března 2023 10:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nedaleko hranice Moravskoslezského a Olomouckého kraje na dálnici D1, mezi Mankovicemi a Bělotínem, se v neděli ráno srazilo osobní auto s kamionem. Nehoda zablokovala dopravu na 316. kilometru ve směru z Ostravy na Brno. Řidič osobního vozu se zranil.

Na Bílé zemřel 40letý snowboardista, podle policie narazil do stromu, neměl přilbu

2. března 2023 18:32 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve Ski areálu Bílá na Frýdecko-Místecku ve čtvrtek 2. března v dopoledních hodinách zemřel 40letý snowboardista. Podle policie vyjel mimo sjezdovku a narazil do stromu. Na tragickém následku nehody se zřejmě podílela skutečnost, že muž neměl ochrannou přilbu.

Na Bruntálsku se ráno srazilo osobní auto s traktorem, hasiči museli vyprostit mladou ženu

2. března 2023 11:27 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dva lidé se zranili po nehodě v obci Horní Životice na Bruntálsku, kde se ve čtvrtek po páté hodině ranní srazilo osobní auto s traktorem. Na místě zasahoval i vrtulník záchranné služby Moravskoslezského kraje.

Náhle zemřel fotbalista FC Hlučín a odchovanec Baníku Ostrava Lukáš Lehnert (24)

28. února 2023 11:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pondělí 27. února náhle zemřel odchovanec ostravského Baníku Lukáš Lehnert. Mladý sportovec aktuálně působil v klubu FC Hlučín, letos v březnu by oslavil 25. narozeniny. O smutné události informovaly fotbalové kluby, ve kterých působil.

Požár v bytovém domě v Ostravě, záchranáři ošetřili deset lidí, hlásiče požáru měly vybité baterky

18. února 2023 10:58 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

V Moravské Ostravě v sobotu 18. února 2023 ráno zasahovaly složky IZS u požáru bytového domu. Několik lidí se nadýchalo kouřem, čtyři z nich museli být transportováni do nemocnice. Oheň vznikl v zásobníku na tuhá paliva, prostory domu byly silně zakouřené. Evakuována musela být celá budova.

Vážná nehoda na I/57 mezi Opavou a Neplachovicemi, vrtulník letěl pro těhotnou ženu

16. února 2023 16:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Složky IZS zasahovaly ve čtvrtek 16. února 2023 u vážné dopravní nehody na frekventované silnici I/57 mezi Opavou a Neplachovicemi. Podle prvotních informací na místě havarovala tři vozidla, zranilo se několik lidí, mezi nimi i těhotná žena, pro kterou přiletěl vrtulník LZS Ostrava.

Rodinná tragédie v Ostravě-Zábřehu, muž postřelil svou ženu a pak spáchal sebevraždu

16. února 2023 11:55 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Závažný případ vyšetřují kriminalisté v Ostravě-Zábřehu. V jednom z tamních rodinných domů se ve středu mezi čtvrtou a pátou hodinou odpoledne odehrála rodinná tragédie. 78letý muž podle policie postřelil svou o rok mladší ženu a poté obrátil zbraň proti sobě.

Kriminalisté obvinili z vraždy muže v hotelovém domě Hlubina jeho 25letou přítelkyni, žena je ve vazbě

16. února 2023 10:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Krajští kriminalisté obvinili 25letou ženu, která měla podle vyšetřování v úterý 14. února 2023 kolem 16. hodiny zaútočit nožem na svého 45letého přítele. Muž po útoku, kterému předcházel slovní i fyzický konflikt, zemřel na místě.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více