Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Test na drogy byl pozitivní, muž vytáhl 16 tisíc korun a zkusil uplatit policisty

3. února 2023 16:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté v Českém Těšíně při kontrole řidičů narazili na muže, kterého vyzvali, aby se podrobil testu na přítomnost alkoholu a následně ovlivnění návykovou látkou. 40letý řidič podstoupil test bez potíží, ale následně se kvůli výsledkům policisty pokoušel uplatit.

19letý recidivista v Ostravě zaútočil kladivem na prodavače, oloupil také 70letou stařenku

3. února 2023 11:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté se zabývají několika surovými a vážnými případy loupeží v Ostravě. Vyšetřují případy napadení prodavače, oloupenou starší ženu a muže. Vše má zřejmě na svědomí 19letý muž, který byl zadržen zásahovou jednotkou a vzat do vazby. Hrozí mu odnětí svobody na 5 až 12 let.

Hromadná dopravní nehoda ve Frýdku-Místku, na namrzlé vozovce havarovalo 10 aut

3. února 2023 8:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dočasně uzavřena musela být silnice D56, obchvat Frýdku-Místku, na trase ve směru do Ostravy. Okolo půl osmé ráno tam havarovalo deset automobilů. Hlášena jsou dvě zranění.

Zvrat v případu požáru rodinného domu v Martinově, policisté zřejmě našli pozůstatky hledaného muže

2. února 2023 14:27 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté zveřejnili nové informace týkající se požáru rodinného domku v Martinově. V případu z půlky ledna letošního roku byl pohřešován a hledán syn majitelů domu. Policie nejprve předpokládala a měla podezření, že dům se svými spícími rodiči podpálil právě on.

Pracovníci Zdravotního ústavu v Ostravě objevili nový druh legionelly

2. února 2023 12:18 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Pracovníci Zdravotního ústavu v Ostravě pod vedením RNDr. Vladimíra Drašara dosáhli pozoruhodného úspěchu. V Národní referenční laboratoři objevili nový druh legionell, který vědci nazvali L. majoricensis. Svůj objev popsali v prestižním časopisu International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology.

Série sražených chodců v Moravskoslezském kraji pokračuje, záchranáři zasahovali u dalších pěti případů

2. února 2023 11:29 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Moravskoslezském kraji pokračuje série vážných zranění chodců. Podle mluvčího krajských záchranářů Lukáše Humpla museli zdravotníci zasahovat během čtyřiadvaceti hodin u dalších pěti sražených osob, a to v různých částech regionu.

PÁTRÁNÍ: Muž se nabídl s pomocí, pak okradl ženu, která mu uvěřila

1. února 2023 9:35 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté ze Slezské Ostravy pátrají po muži podezřelém z krádeže, která se stala v loňském roce. Muž se nabídl s pomocí ženě, která mu uvěřila a následně přišla o své věci. Je pravděpodobné, že pachatele někdo pozná, policisté totiž mají k dispozici poměrně kvalitní video a fotografie.

V okolí Kopřivnice myslivci zahlédli medvěda, úřad varoval návštěvníky Červeného kamene

31. ledna 2023 10:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V okolí Červeného kamene u Kopřivnice na Novojičínsku několik myslivců spatřilo medvěda. Informovala o tom radnice na svých facebookových stránkách s tím, že prosí lidi, aby dbali zvýšené opatrnosti.

Sníh, sáně a ochotný soused. Hasiči se záchranáři skvěle improvizovali při pomoci pacientce

22. ledna 2023 17:43 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Čerstvě napadaného sněhu dnes krátce po půl desáté ráno využili hasiči spolu se zdravotníky při zásahu u nemocné pacientky na Frýdecko-Místecku. Hasičská profesionální jednotka byla na místo povolána zdravotníky, kteří měli problémy s transportem ženy. Při přesunu ochotně pomohl soused se sáněmi.

Ženu ve Staré Bělé vážně popálil oheň z kotle

22. ledna 2023 9:37 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Mnohočetná vážná poranění utrpěla čtyřiačtyřicetiletá žena ve Staré Bělé. V sobotu 21. ledna ji popálil oheň z kotle. Zdravotníci hovoří o explozi. Přesná příčina a průběh události je ale nyní v šetření policistů a zatím není jasné, jak se incident odehrál.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Více