Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Tragická srážka rychlíku a auta v Třebovicích, nehodu nepřežily dvě děti, záchranáři je resuscitovali desítky minut

21. ledna 2023 11:01 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Mimořádně tragické následky má dopravní nehoda, která se stala v sobotu 21. ledna 2023 v dopoledních hodinách na železničním přejezdu na ulici 5. května v Ostravě-Třebovicích. Osobní automobil tam vjel do cesty rozjetému rychlíku R 843 Praděd, který míříl do Ostravy-Svinova. Podle prvotních informací byly v péči zdravotníků tři osoby z vozidla, následně bylo potvrzeno, že nehodu nepřežily dvě nezletilé děti.

Vlci v klimkovickém tunelu? Dva psi a následně i jejich majitelé vyvolali pozdvižení na D1

20. ledna 2023 20:51 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté z dálničního oddělení Ostrava zasahovali v klimkovickém tunelu na D1, kde se před zraky několika řidičů objevil pár statných psů. Podle policie šlo o Československé vlčáky, kteří ale v řidičích, neznalých psích plemen, snadno mohli vyvolat dojem, že na frekventované komunikaci se pohybují vlci. Zvířata utekla majitelům, kteří se následně rozhodli na vlastní pěst zvířata najít přímo v tunelu. Policie ale před podobnými akcemi důrazně varuje.

V Českém Těšíně hořel přístřešek domu, oheň zničil auto a rozšířil se i pod zateplení

20. ledna 2023 9:42 | Český Těšín | Lukáš Zavadil

Sedm jednotek hasičů zasahovalo ve čtvrtek 19. ledna dopoledne v Českém Těšíně, v místní části Mistřovicích. Okolo 11. hodiny tam začal hořet přístřešek se zaparkovaným automobilem.

DOPRAVNÍ REVUE: V MSK jsou instalovány nové pachové ohradníky

19. ledna 2023 12:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Přemnožená zvěř v lesích. Srny, jeleni nebo divoká prasata. Srážka s nimi může zavinit i vážnou nebo tragickou dopravní nehodu. Správa silnic Moravskoslezského kraje už před lety začala instalovat pachové ohradníky na místech, kde je střet se zvěří rizikový.

Zloděj v Havířově v drogerii vytrhl část pokladny, svůj lup pak ukryl ve sklepě

18. ledna 2023 13:51 | Havířov | Lukáš Zavadil

Havířovští strážníci ve středu 18. ledna 2023 zadrželi muže, který z drogerie Teta v obchodním domě Permon na Dlouhé třídě vytrhl část pokladny s penězi a dal se na útěk. Strážníkům pomohly svědecké výpovědi a pak také muž, který je navedl k nalezení lupu.

Dva dospělí a dvě děti se v Opavě otrávili oxidem uhelnatým

17. ledna 2023 18:00 | Opava | Lukáš Zavadil

V Opavě na ulici Rybářská v úterý v podvečer zasahovaly složky IZS kvůli hromadné otravě oxidem uhelnatým. V péči zdravotníků skončili dva dospělí a dvě děti. Nebezpečný plyn unikal z karmy, kterou hasiči ihned odstavili.

Žena porodila dvě děti a pobírala na ně podporu, obě ale přitom dala k adopci

17. ledna 2023 17:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Devětadvacetiletá žena z Frýdecko-Místecka si přišla na více než 300 tisíc korun, a to způsobem, kterým se musejí zabývat kriminalisté. Dnes už obviněná matka totiž v roce 2020 porodila dítě a úspěšně žádala o dávky státní sociální podpory. Svého potomka ale přitom hned po narození předala v rámci tzv. přímé adopce do péče budoucím osvojitelům.

PÁTRÁNÍ: Policisté hledají Jakuba Dostalíka, může být v ohrožení života

17. ledna 2023 17:08 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté od pondělí 16. ledna pátrají po Jakubovi Dostalíkovi z Ostravy-Martinova. Jeho rodina ho pohřešuje od nočních hodin. Podle policie by mohl být v přímém ohrožení života kvůli svým psychickým potížím.

Silnice jako sklenka. V Hrabyni havarovala dvě auta, hasiči povolali posypový vůz

17. ledna 2023 9:24 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kvůli náledí dnes ráno postupně, jen kousek od sebe, havarovala dvě auta v katastru obce Hrabyně. Na místě zasahovali policisté, zdravotníci a také hasiči, kteří kvůli špatnému stavu silnice na místo nechali povolat posypový vůz.

V Opavě nalezli bezdomovce bez známek života

8. ledna 2023 11:22 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nedaleko nákladové stanice u nádraží Opava východ bylo v sobotu 7. ledna nalezeno tělo bez známek života. Podle policejní mluvčí Evy Michalíkové se jednalo o muže bez domova. Zemřel bez cizího zavinění.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více