Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

VIDEO: Další zběsilá honička. 25letý muž se zákazem řízení ujížděl v policistům v Mercedesu

23. prosince 2022 12:02 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve vazbě skončil 25letý muž z Novojičínska, který ujížděl před policisty ve Frenštátu pod Radhoštěm. Při divoké jízdě ohrozil několik lidí a vozidel. Narazil také do dopravní značky. Za volant usedl i přesto, že má dlouhodobý zákaz řízení kvůli předchozím prohřeškům.

Ostravští hasiči zasahovali u záchrany 22letého koně, zvíře přesunuli ručně

23. prosince 2022 11:12 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

U záchrany 22letého koně Lombardina zasahovali hasiči ve čtvrtek 22. prosince v Ostravě-Kunčicích. O pomoc je požádal majitelka s tím, že zvíře se nemůže postavit na nohy. Kůň navíc ležel v úzkém prostoru mezi plotem a stájí. O zásahu informoval mluvčí HZS MSK Jakub Kozák.

Zapadlý kamion zablokoval sanitku se čtyřmi lidmi při transportu na dialýzu, pomohli hasiči

20. prosince 2022 16:15 | Bruntál | Lukáš Zavadil

Do složité situace se dostali lidé v sanitce, která je převážela na dialýzu v Bruntále. Cestu jim totiž zablokoval zapadlý kamion, který na místě uvízl kvůli sněhové nadílce a silnému větru. Situaci vyřešili hasiči, kteří přivezli a použili speciální pásové vozidlo Hägglunds BV206. Lidé se tak do nemocnice dostali v pořádku a vyvázli bez obtíží.

Náročné zásahy horských záchranářů, čtvrtá adventní neděle jim dala zabrat

20. prosince 2022 9:36 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Náročný kombinovaný zásah má za sebou Horská služba Beskydy. Její členové v neděli 18. prosince museli na výjezdy do velmi náročného a zasněženého terénu na dvě vzdálená místa. Pomohli nemocnému člověku a vyčerpanému turistovi.

Zloděj přepadl bezbrannou seniorku, udeřil ji pěstí a vzal tašku s penězi, zadrželi ho svědci

20. prosince 2022 9:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Třinečtí kriminalisté obvinili 30letého zloděje, který si na poště vyhlédl téměř 80letou ženu, fyzicky ji napadl a oloupil. Při jeho zatčení sehráli důležitou roli lidé, které poškozená žena požádala o pomoc.

PÁTRÁNÍ: Kriminalisté hledají Jana Hrabovského, měl by se pohybovat v Moravskoslezském kraji

20. prosince 2022 8:37 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravští kriminalisté pátrají po Janu Hrabovském, který je v hledáčku policistů v souvislosti s rozsáhlou trestnou činností. Případ řeší kriminalisté 10. oddělení. Informace veřejnosti o aktuálním pobytu muže by mohla výrazně pomoct k objasnění skutků, kterých se muž měl dopustit.

Sněhová nadílka v Moravskoslezském kraji, hasiči měli opět napilno

12. prosince 2022 23:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Desítky výjezdů kvůli vydatné sněhové nadílce mají jen za pondělí hasiči napříč celým Moravskoslezským krajem. Od pondělního rána do 20 hodin vyjeli k více než osmdesáti událostem, dalších zhruba šedesát zásahů na ně čekalo bez přímého vlivu počasí.

Hasiči v Pusté Polomi vytahovali z příkopu sypač, použili jeřáb i vyprošťovací automobil

11. prosince 2022 12:25 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Do svízelné situace se dostal řidič sypače, který v obci Pustá Polom na Opavsku sjel do příkopu. Snažil se mu pomoct kolega s dalším sypačem, ale neúspěšně. Na pomoc mu tedy vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů.

Hasiči likvidovali požár ve sklepě domu v Rýmařově, zachránili šest lidí

11. prosince 2022 11:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V noci na neděli 11. prosince 2022 zasahovali hasiči u požáru sklepa třípodlažního bytového domu v Rýmařově. Z domovů evakuovali šest lidí, zbytek obyvatel opustil své byty sám.

Sezona zimních úrazů na horách je tady. Mladík na Pustevnách si krvavě poranil koleno

10. prosince 2022 19:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Horská služba v celé zemi v souvislosti se začátkem zimní sezony řeší první úrazy na sněhu. Výjimkou nejsou ani Beskydy, kde se v sobotu 10. prosince 2022 zranil mladík poté, co uklouzl na sjezdovce. Krvavě si poranil koleno.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více