Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Muž v Třinci se vážně popálil po výbuchu kamen, vrtulník ho musel přepravit do ostravského popáleninového centra

9. prosince 2022 9:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Šestadvacetiletý muž se vážně popálil poté, co vybuchlo topné zařízení, blízko kterého pracoval. Mělo se jednat o kamna. Incident se stal ve čtvrtek 8. prosince 2022 odpoledne v okrajové části Třince.

Výbuch a požár v průmyslovém areálu v Opavě, hasiči museli objekt stabilizovat

9. prosince 2022 8:50 | Opava | Lukáš Zavadil

Devět hasičských jednotek zasahovalo ve čtvrtek 8. prosince 2022 v Opavě. V Jaselské ulici, v jednom z objektů v průmyslovém areálu, došlo k výbuchu a následnému požáru.

Tragická nehoda na obchvatu Opavy, čelně se srazila dvě osobní auta, nehodu nepřežila žena

8. prosince 2022 18:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na silnici I/11, na obchvatu Opavy, nedaleko obchodního centra, se ve čtvrtek 8. prosince 2022 čelně srazila dvě osobní vozidla. Následkům zranění podlehla žena, která cestovala jako spolujezdkyně v jednom z vozů. Potvrdila to mluvčí PČR Kateřina Kubzová. Příčinu střetu šetří kriminalisté a dopravní policie.

Policista zachránil čtyřletou dívku, která spadla do řeky Ostravice, teď obdržel vyznamenání

8. prosince 2022 12:28 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravský policista zachránil čtyřletou dívenku, která na procházce se svou matkou zavrávorala a spadla do řeky Ostravice v centru města. Muž se v tu dobu právě vracel z procházky se svou dcerou, když uviděl pád dívky do vody. Neváhal a skočil jí na pomoc. Případ se odehrál na konci října letošního roku, policista nyní dostal vyznamenání.

Zloděj v Karviné se chtěl krumpáčem dostat do zamčené prodejny, vloupání mu ale nevyšlo

8. prosince 2022 10:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve vazbě skončil devětadvacetiletý muž, který se v Karviné pokusil vloupat do jedné z tamních prodejen. Pro vypáčení vstupních dveří použil krumpáč, ale dovnitř se mu nepodařilo dostat, navíc ho na místě zadrželi policisté.

Vážná dopravní nehoda na křižovatce v Ostravě-Porubě, řidič dodávky zůstal po srážce zaklíněn, vytáhli ho svědci

28. listopadu 2022 18:00 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Na křižovatce ulic Opavská a Porubská v Ostravě-Porubě se okolo půl šesté odpoledne srazila dvě vozidla, osobní automobil a dodávka. Její řidič se těžce zranil. Na místě zasahovali zdravotníci, hasiči a policisté.

Klokan Dobby na útěku. Policisté pátrají po zvířeti ze Skalka family parku

28. listopadu 2022 11:52 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ze zoo parku ve Vřesině utekl jeden z klokanů. Jde o zvíře se jménem Dobby, na jehož zmizení přišli pracovníci při ranní kontrole zvířat. Po plachém zvířeti pátrají policisté, pomoct mohou i případní svědci, kteří klokana zahlédnou.

PÁTRÁNÍ: Neznámý muž v Ostravě masturboval před ženou. Poznáte ho?

28. listopadu 2022 11:07 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

AKTUALIZACE: Policie již identitu muže zná a děkuje veřejnosti za pomoc. PŮVODNÍ ZPRÁVA: Ostravští policisté vyhlásili pátrání po muži, který na konci srpna masturboval na veřejnosti. Svědkem jeho intimních hrátek se nedobrovolně stala 48letá žena. Muž je podezřelý z trestného činu výtržnictví.

Noční požár automobilu v Novém Bohumíně způsobil škodu za 300 tisíc korun, poškodil i další vůz

28. listopadu 2022 10:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Škodu za 300 tisíc korun způsobil pondělní požár automobilu v Novém Bohumíně. Hasiči na místo vyrazili patnáct minut po třetí hodině ranní. Podle mluvčího HZS MSK byl poničen i opodál stojící vůz.

Zabiják bez zápachu. Oxid uhelnatý otrávil další dva lidi, v Opavě a v Českém Těšíně

28. listopadu 2022 10:33 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U dalších dvou případů otravy oxidem uhelnatým zasahovaly během víkendu posádky zdravotníků v Opavě a v Českém Těšíně. V Moravskoslezském kraji jde o čtvrtý případ během posledních dnů, jeden z nich minulé pondělí vedl ke smrti 14leté dívky.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více