Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Požár kompletně zničil byt v Ostravě-Vítkovicích, na místě zasahovaly tři jednotky hasičů

17. listopadu 2022 15:40 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Dvě profesionální a jedna dobrovolná jednotka hasičů zasahovaly ve čtvrtek 17. listopadu 2022 u požáru přízemního bytu v Ostravě-Vítkovicích. Plameny ho celý zničily. O zásahu informoval mluvčí HZS MSK Lukáš Popp. Několik lidí se nadýchalo kouře a museli být ošetřeni zdravotníky. Evakuováno bylo celkem 10 osob, z toho dvě děti.

Zloději si chtěli nařezat dřevo a zatopit, ale chyběl jim benzín do motorové pily, navrtali proto nádrže aut

16. listopadu 2022 9:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Docela nezvyklý důvod uvedli muži, kteří se v Třinci rozhodli navrtat nádrže dvou vozidel. Poté, co je velmi rychle zadržela policie, vypověděli, že si chtěli zatopit, ale chyběl jim benzín do motorové pily, kterou by si nařezali dřevo. Teď jim opět hrozí “chládek”, a to až dvouletý.

Hasiči likvidovali požár lesa v Nových Heřminovech, vyhlášen byl druhý stupeň poplachu

29. října 2022 21:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Druhý stupeň poplachu vyhlásili v sobotu 29. října 2022 odpoledne hasiči v Nových Heřminovech na Bruntálsku. V tamním lese likvidovali rozsáhlý požár. Na místě bylo několik ohnisek.

Hasiči zachránili muže, který se nadýchal kouře při požáru bytu v Orlové-Lutyni

29. října 2022 15:56 | Orlová | Lukáš Zavadil

O velkém štěstí může hovořit muž, kterého v sobotu 29. října zachránili hasiči v Orlové-Lutyni. Při požáru bytu se nadýchal kouře, hasiči ho nalezli uvnitř a následně předali zdravotníkům.

V Ostravě-Porubě po půlnoci hořel byt, jeden člověk se popálil a utrpěl silný šok

27. října 2022 13:57 | Ostrava-Poruba | Lukáš Zavadil

Ostravští hasiči zasahovali v noci na čtvrtek 27. října 2022 v městské části Poruba u požáru bytu. Událost byla na operační středisko ohlášena hodinu po půlnoci. Zranil se obyvatel zasaženého bytu, který byl s popáleninami převezen do nemocnice. Tři lidé ze sousedního bytu se evakuovali samostatně ještě před příjezdem hasičů.

Polský řidič usnul na dálnici a narazil do odstavené dodávky, D1 na Olomouc byla neprůjezdná

27. října 2022 8:42 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Hasiči a policisté zasahovali od ranních hodin na 352. kilometru dálnice D1 v Ostravě, ve směru na Olomouc. Do odstaveného vozidla tam narazila dodávka. Nehoda kompletně zablokovala jednu část vytížené dálnice. Policisté odkláněli dopravu, místo bylo neprůjezdné. Brzy se ale podařilo komunikaci zprůjezdnit.

Hasiči zasahovali u úniku metanolu v Třinci, odčerpali 900 litrů látky

26. října 2022 20:46 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Při stavebních pracích v Třinci, v objektu tamního zimního stadionu, unikl z potrubí metanol. Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů, které vyjely na místo asi půl hodiny po poledni. Zásah, který se obešel bez zranění osob, byl ukončen až ve večerních hodinách.

Nahý muž na silnici do Opavy kráčel mezi auty, brzy skončil v rukou policie a zdravotníků

26. října 2022 16:55 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zcela nezvyklou podívanou zažili řidiči na silnici mezi Brankou u Opavy a Opavou ve středu 26. října 2022. Po frekventované komunikaci kráčel muž, který se podle svědků zbavil svého oblečení a následně se nahý se pohyboval mezi jedoucími vozidly. Na jeho cestě v Adamově rouše ho ale brzy zastavili přivolaní policisté, jeho pouť tak skončila předčasně.

Seniorka s kolem přecházela silnici v Dobré, srazilo ji auto, policie hledá svědky

26. října 2022 9:33 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na případné svědky dopravní nehody se obracejí policisté, kteří vyšetřují srážku starší ženy v Dobré na Frýdecko-Místecku. Podle vyjádření mluvčí PČR 76letá seniorka přecházela silnici s jízdním kolem a srazilo ji auto, které řídila 40letá žena. Nehoda se stala 30. září 2022 krátce před půl třetí odpoledne.

36letý muž nepřežil pád ze střechy v Ostravě, další muž spadl z pracovní plošiny a vážně se zranil

25. října 2022 18:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U dvou velmi vážných úrazů zasahovaly v úterý 25. října 2022 týmy zdravotníků v Horní Suché a v Ostravě. Nejprve spadl okolo jedenácté dopoledne dvaačtyřicetiletý muž z pracovní plošiny na zem a vážně se zranil. Brzy po tomto případu vyjížděli záchranáři k dalšímu pádu do Ostravy, ten bohužel skončil tragicky.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více