Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

36letý muž nepřežil pád ze střechy v Ostravě, další muž spadl z pracovní plošiny a vážně se zranil

25. října 2022 18:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U dvou velmi vážných úrazů zasahovaly v úterý 25. října 2022 týmy zdravotníků v Horní Suché a v Ostravě. Nejprve spadl okolo jedenácté dopoledne dvaačtyřicetiletý muž z pracovní plošiny na zem a vážně se zranil. Brzy po tomto případu vyjížděli záchranáři k dalšímu pádu do Ostravy, ten bohužel skončil tragicky.

Senior přecházel mimo přechod a srazilo ho auto, policie hledá svědky

25. října 2022 8:23 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policie hledá svědky střetu staršího muže s automobilem v Ostravě. Muž přecházel ulici Ruská, nedaleko ulice Pasteurova, a na místě ho srazil automobil. Kolize se stala v sobotu 15. října okolo 19. hodiny.

V Mošnově zahájil provoz nový unikátní multimodální terminál

19. října 2022 14:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V průmyslové zóně Mošnov začal fungovat nový unikátní terminál kombinované dopravy. Umožní přesunout část nákladní dopravy ze silnice na železnici. Jeho stavba začala v září loňského roku.

V Ostravě-Hrabůvce se srazila tramvaj s osobním autem, hasiči vyprostili dva zraněné

16. října 2022 18:22 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V ostravské části Hrabůvka se v neděli 16. října odpoledne srazila tramvaj s osobním automobilem. U nehody zasahovaly dvě jednotky hasičů, ti vyprostili a pomohli zdravotníkům se záchranou dvou lidí, kteří uvízli v autě.

Letečtí záchranáři zasahovali u úrazů dvou turistů, museli využít palubní jeřáb

16. října 2022 9:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Posádka letecké záchranné služby absolvovala během soboty 15. října odpoledne dva náročné zásahy. Na Bruntálsku a Novojičínsku se zranili dva lidé - jednapadesátiletý muž a šestasedmdesátiletá žena. V obou případech museli zdravotníci využít jeřábovou techniku. Pacienti byli přepraveni na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava.

Před nádražím v Mořkově osobní vlak srazil muže, na místě podlehl zraněním

14. října 2022 10:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V obci Mořkov, asi 500 metrů před tamním nádražím, osobní vlak srazil člověka. Podle informací TV Polar souprava mířila z Frenštátu pod Radhoštěm směrem na Valašské Meziříčí. Muž, který pocházel z Novojičínska, na místě podlehl fatálním zraněním.

VIDEO: Vůz v Opavě nezastavil na značce STOP, z obou stran ho “sestřelila” dvě auta najednou

13. října 2022 12:11 | Opava | Lukáš Zavadil

Na křižovatce ulic Pekařská a Nákladní v Opavě se ve čtvrtek 13. října dopoledne stala vážně vypadající dopravní nehoda. Řidička osobního vozidla Renault na značce STOP nezastavila a vjela do křižovatky, kde do ní v jeden okamžik narazila další dvě osobní auta. Řidička byla při srážce zraněna.

Zdravotníci ve středu zasahovali u vážných případů, čtyřicetiletého muže fatálně zranila větev, senior spadl ze střechy

12. října 2022 23:36 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Jeden velmi vážný a jeden tragický případ mají za sebou týmy Zdravotnické záchranné služby, které ve středu 12. října odpoledne a večer spěchaly ke dvěma úrazům. Na obě místa, tedy do Karviné a poté na Frýdecko-Místecko, zamířil kromě lékařských pozemních týmů i vrtulník Letecké záchranné služby Ostrava.

Kuriózní nehoda v Ostravě, senior se za volantem BMW málem proboural do banky

12. října 2022 15:15 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Dopravní policisté vyšetřují kuriózní nehodu, která se ve středu 12. října stala v Ostravě na ulici Nádražní. Starší řidič tam před 10. hodinou dopolední při couvání narazil do budovy Komerční banky. Nikdo nebyl zraněn.

Lékař s přezdívkou “Doktor” v bytě zdrogoval a znásilnil ženy, policie hledá další poškozené

12. října 2022 9:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve vazbě skončil 41letý lékař, kterého kriminalisté podezřívají ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění a přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muž pod přezdívkou Doktor vyhledával ženy na internetových seznamkách a portálech. Oběti si poté pozval do bytu, nabídl jim drogu a měl s nimi pohlavní styk bez svolení.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více