Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Na Svinovských mostech v Ostravě spadla žena z desetimetrové výšky, záchranáři ji dlouho resuscitovali

11. října 2022 16:36 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Na Svinovských mostech v Ostravě v úterý 11. října ráno zasahovaly týmy zdravotníků poté, co z výšky spadla třiapadesátiletá žena. Jejich snaha ale nevedla k úspěchu, žena zemřela na následky svých zranění.

Tramvaj nedobrzdila a narazila do druhé, policie hledá případné svědky kolize

11. října 2022 11:13 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští policisté hledají svědky dopravní nehody dvou tramvají. Kolize se stala v pátek 7. října okolo třetí hodiny ranní, a to na ulici 28. října u zastávky MHD Mariánské náměstí, směrem na městskou část Poruba.

VIDEO: Dá se žít v těchto podmínkách? Matka s desetiměsíčním chlapečkem obvývala vybydlený dům v Hrušově, objevili je strážníci

11. října 2022 9:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravští strážníci objevili další matku, která bydlela s desetiměsíčním chlapečkem v naprosto nevyhovujících podmínkách. 33letá žena se svým synem obývala jeden z “vybydlených” domů na ulici Divišova v ostravském Hrušově. Chlapeček byl nezanedbaný, zdravý a bez známek týrání.

Požár půdních prostor kancelářské budovy ve Studénce, 20 lidí uteklo před ohněm díky požární signalizaci

10. října 2022 20:31 | Studénka | Lukáš Zavadil

Hasiči v pondělí 10. října 2022 hodinu po poledni zasahovali u požáru ve Studénce. Hořet začalo na půdě kancelářské budovy jedné z tamních firem v Butovicích. Na místě bylo pět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Ještě před jejich příjezdem budovu opustilo 20 osob, které na oheň upozornila elektronická požární signalizace.

Další tragédie na silnici na Opavsku, dvaačtyřicetiletý muž nepřežil střet dodávky a kamionu

10. října 2022 17:46 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dvaačtyřicetiletý muž zemřel při tragické dopravní nehodě na Opavsku. Poblíž obce Zadky, části Neplachovic, se v pondělí dopoledne srazila dodávka s kamionem. Záchranáři ošetřovali také jednatřicetiletou ženu. Na místě zasahoval i vrtulník LZS Ostrava.

Moravskoslezská sestra 2022 má své vítězky, galavečer doprovázel Leoš Mareš

7. října 2022 9:59 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V aule Vysoké školy báňské ve čtvrtek večer proběhl galavečer a slavnostní vyhlášení ankety Moravskoslezská sestra 2022. Ve finále bylo patnáct sester. Ocenění si ve svých kategoriích, na základě hodnocení odborné poroty, odneslo pět z nich.

Hasiči od pátku překládali 4 tisíce tun zahřátého uhlí v Bohumíně, zabránili jistému požáru

1. října 2022 20:43 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zhruba čtyři tisíce tun uhlí, které se zahřálo na nebezpečně vysokou teplotu, pomáhali přeskládat hasiči v Bohumíně, v jednom z tamních skladů. Na místě pracovali od pátku 30. září večer až do sobotního večera.

Boj o Senát skončil. Novými senátory v MSK se stanou Václavec, Váňová, Nytra a Matušek

1. října 2022 15:59 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Senátní volby v Moravskoslezském kraji jsou rozhodnuty. V regionu se na přelomu září a října 2022 konalo jejich druhé kolo, a to na třech místech. Lidé mohli volit mezi dvěma kandidáty, kteří postoupili z předchozího víkendu, v okrscích Frýdek-Místek, Nový Jičín a Ostrava-město. Funkci senátora při volbách už v prvním kole na Bruntálsku obhájil Ladislav Václavec (ANO), který od voličů obdržel 19 804 hlasů a postoupil se ziskem 58,85 procenta. Druhé kolo senátních voleb v našem regionu bylo velmi těsné. Žádný z kandidátů nevyhrál s výrazným výsledkem.

Nepoučitelní zloději kabelů dopadeni, způsobili škodu za téměř 300 tisíc, jsou ve vazbě

30. září 2022 11:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dva muže ve věku 28 a 36 let obvinili v těchto dnech ostravští kriminalisté. Oba kradli kabely, pro které si chodili do oplocených areálů firem. V několika případech brali i kabely od strojů. Způsobili škodu za téměř 300 tisíc korun a kvůli jejich trestní minulosti je soud poslal do vazby.

VIDEO: Strážníci objevili mezi bezdomovci ženu s tříměsíčním dítětem, bydleli v lese ve stanu s dalšími lidmi

29. září 2022 11:31 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravští strážníci objevili v lese ve Staré Bělé mezi bezdomovci ženu, která na místě bydlela ve stanu s tříměsíčním dítětem. 34letá matka tohoto dítěte strážníkům řekla, že porodila na Slovensku a svou situaci neměla jak řešit. Dítě bylo bez známky zanedbané péče, netýrané a zdravé.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více