Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

V Bělském lese bylo nalezeno tělo mrtvého muže, zřejmě jde o bezdomovce

16. září 2022 14:28 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté vyšetřují další úmrtí osoby v ostravském Bělském lese. V pátek 16. září 2022 bylo nedaleko křižovatky ulic Plzeňská a Čujkovova nalezeno tělo mrtvého muže. Tentokrát ale patrně nejde o násilnou smrt, potvrdila to mluvčí ostravských policistů Eva Michalíková.

Dodávka s pečivem začala hořet za jízdy, škoda za 450 tisíc korun

16. září 2022 10:47 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U ranního požáru dodávky s pečivem zasahovaly v pátek 16. září 2022 dvě jednotky hasičů v Suchdolu nad Odrou. Vůz začal hořet na silnici směřující na Hladké Životice.

VAROVÁNÍ: Na internetu obral lidi o 2 miliony korun, jak to dělá? Podívejte se na komunikaci s poškozenými a dejte si pozor

16. září 2022 10:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Už téměř dvě desítky lidí napříč republikou se staly oběťmi podvodu, kdy při prodeji svého zboží přes internetový portál Bazoš.cz a po následné komunikaci s fiktivním zájemcem přišli během několika minut o své úspory. Policisté evidují celkovou škodu téměř 2.000.000 korun, zároveň žádají veřejnost o pomoc při ztotožnění muže a především vyzývají k obezřetnosti. Mezi poškozenými jsou i lidé z Moravskoslezského kraje.

Na Frýdecko-Místecku spadl z deseti metrů muž, který pracoval na střeše domu

15. září 2022 21:18 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

K oznámenému pádu muže, který pracoval na střeše rodinného domu, spěchaly týmy záchranářů ve čtvrtek 15. září 2022 dopoledne na Frýdecko-Místecko. Pětačtyřicetiletý muž spadl z výšky okolo deseti metrů. Do nemocnice ho musel transportovat vrtulník.

V Karviné někdo obtěžoval nezletilé dívky, případy se zabývá policie

15. září 2022 14:32 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Karvinští kriminalisté prověřují čtyři případy obtěžování nezletilých dívek na veřejně přístupných místech ve městě. Policie se obrací na veřejnost, například rodiče dětí nebo samotné děti by mohly mít podobnou zkušenost.

Německá řidička vjela do protisměru na dálnici na Novojičínsku, ujela asi 8 kilometrů, než na to přišla

15. září 2022 11:15 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Přibližně osm kilometrů ujela dvaašedesátiletá žena německé národnosti, která se se svým vozem VW Tiguan dostala do protisměru na dálnici D48, ve směru od Nového Jičína na Příbor. Incident se stal po setmění, pět minut po dvacáté hodině, 10. září 2022. Informoval o něm policejní mluvčí René Černohorský.

Vražda ze žárlivosti. Policie obvinila 27letého muže, který zabil svou přítelkyni (24) v Krnově

14. září 2022 10:31 | Krnov | Lukáš Zavadil

Silná žárlivost byla hlavním motivem opakovaného napadení mladé ženy v Krnově. Její sedmadvacetiletý přítel jí v pondělí 12. září v noci způsobil fatální zranění, kterým podlehla na místě. Policisté muže brzy po činu zadrželi nedaleko místa tragické události. V úterý večer ho kriminalisté obvinili z vraždy.

Počet migrantů v Moravskoslezském kraji narůstá, na hranicích se Slovenskem hlídkuje cizinecká policie

13. září 2022 11:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

90 osob v průběhu srpna, 70 jen od začátku září. Tolik migrantů zadrželi policisté, kteří denně dozorují na státních hranicích se Slovenskem - například na Jablunkovsku a Třinecku. Jednalo se převážně o muže kolem 20 let, nejstarší měl 45 let. Policisté zajistili i jednu ženu a tři nezletilé. Většinou šlo o občany Sýrie, mezi nimi byl i Pákistánec nebo Somálec.

Po hádce partnerů v Krnově zemřela mladá žena, policisté obvinili podezřelého muže

13. září 2022 9:32 | Krnov | Lukáš Zavadil

Krajští kriminalisté vyšetřují další případ násilné smrti, tentokrát v Krnově. Podle informací policie tam po fyzickém napadení zemřela mladá žena. Svým zraněním podlehla na místě. Policisté zatkli podezřelého muže.

Traktor sjel ze srázu a několikrát se převrátil, zranila se desetiletá dívka a osmnáctiletý mladík

4. září 2022 22:43 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Hlubočci na Opavsku v sobotu 3. září pozdě večer zasahovali zdravotníci u nehody malého zemědělského traktoru, ve kterém jel 18letý mladík a 10letá dívka. Oba se zranili.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více