Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Hasiči zasahovali u nočního požáru čtyřkolky v Opavě-Vlaštovičkách, zachránili papouška a psa

27. srpna 2022 15:54 | Opava | Lukáš Zavadil

V opavských Vlaštovičkách v sobotu 27. srpna 2022 v noci hasiči likvidovali požár čtyřkolky. Oheň se od vozidla rozšířil na fasádu a podhled rodinného domu.

Noční požár traktoru na Bruntálsku způsobil škodu za půl milionu korun

27. srpna 2022 9:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V sobotu 27. srpna 2022 v nočních hodinách zasahovali hasiči u požáru traktoru na poli. Stroj začal hořet v místní části Bohušova - Dolní Povelice. Hasiči se o požáru dozvěděli na tísňové lince, informaci obdrželi osm minut po třetí hodině ráno.

Cyklista zemřel po střetu s osobním autem v Sedlnicích, nepomohla ani hodinová resuscitace

27. srpna 2022 9:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Sedmačtyřicetiletý cyklista zemřel po střetu s osobním autem v Sedlnicích na Novojičínsku. Nehoda se stala v pátek 26. srpna 2022 před polednem. Muži nepomohla ani dlouhá intenzivní resuscitace. Na místě zasahovali letečtí záchranáři spolu s týmem RZP Studénka.

Vypátrané kolo nebo pomoc na dálnici. Lidé v emailech děkují ostravským policistům

26. srpna 2022 19:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dvě poděkování za odvedenou práci přišla elektronicky v minulých dnech ostravským policistům. V prvním případě rychle vypátrali ukradené kolo, ve druhém pomohli manželům, kteří s poruchou museli zastavit na dálnici.

42letého muže srazil vagón v třinecké průmyslové zóně, utrpěl mnohočetná zranění

26. srpna 2022 15:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zdravotníci v pátek dopoledne 26. srpna 2022 zasahovali u vážného úrazu, který se stal v třinecké průmyslové zóně. Při posunování byl sražen dvaačtyřicetiletý muž, zřejmě zaměstnanec firmy. Utrpěl mnohočetná zranění.

Žena spadla z několikametrové výšky v údolí Bílé Opavy, ze špatně přístupného terénu ji vyzvedl vrtulník

25. srpna 2022 21:15 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U dalšího pádu v údolí Bílé Opavy ve čtvrtek 25. srpna 2022 odpoledne zasahovala zdravotnická záchranná služba spolu s Horskou službou Jeseníky. Žena spadla z několika metrů do špatně přístupného terénu.

Policie obvinila muže z vraždy bezdomovce v ostravském Bělském lese, další dva zadržení byli propuštěni

25. srpna 2022 12:16 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Jednoho člověka z celkem tří zadržených policisté obvinili ze spáchání zločinu vraždy v případu smrti bezdomovce, kterého náhodný kolemjdoucí nalezl v Bělském lese v Ostravě. Podle policie bylo pátrání po pachateli náročné kvůli faktu, že se jednalo o osoby bez přístřeší.

V opavském parku byl nalezen mrtvý bezdomovec

25. srpna 2022 9:58 | Opava | Lukáš Zavadil

V parku na náměstí Slezského odboje v Opavě bylo ve čtvrtek 25. srpna 2022 ráno nalezeno tělo mrtvého člověka. Jde o muže ročníku 1980 z Opavy, který byl bezdomovec. Podle policie nebylo zjištěno cizí zavinění.

PÁTRÁNÍ: Žena odešla od kamarádky a nevrátila se domů, hledají ji policisté

24. srpna 2022 8:45 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

AKTUALIZACE: Policie pátrání odvolala, žena byla nalezena v pořádku. PŮVODNÍ ZPRÁVA: Policisté pátrají po ženě s přechodným bydlištěm v Ostravě a obrací se na veřejnost s prosbou o pomoc. V sobotu 20. srpna 2022 pozdě večer odešla od kamarádky v Moravské Ostravě a dosud o sobě nepodala žádnou zprávu.

8 kilometrů rozlitého oleje na I/58 na Novojičínsku, znečištění likvidovali hasiči

23. srpna 2022 10:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Rozlitý olej na úseku dlouhém přes 8 kilometrů v úterý 23. srpna 2022 ráno likvidovali hasiči. Jejich jednotky zasahovaly v Mošnově, Skotnici, Příboře a Kopřivnici. Informovalo o tom Ředitelství silnic a dálnic.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více