Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

VIDEO: Chlapec v Ostravě vběhl pod auto a těžce se zranil, policie hledá svědky nehody

22. srpna 2022 13:19 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští policisté vyšetřují vážnou dopravní nehodu, při které mladistvý chlapec vběhl v Ostravě-Mariánských Horách přímo před projíždějící automobil. Vozidlo ho srazilo a chlapec utrpěl vážná zranění.

Podívejte se, jak vypadala Ostrava před 90 lety, mapa Adolfa Perouta má kulaté výročí

7. srpna 2022 19:49 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Psal se rok 1932, když se na pultech knihkupectví objevil první podrobný orientační plán tzv. Velké Ostravy. Podle archivářů obyvatelé velkoměsta, které vzniklo v roce 1924 spojením Moravské Ostravy s Přívozem, Mariánskými Horami, Novou Vsí, Vítkovicemi, Zábřehem a Hrabůvkou, měli s orientací do té doby značný problém.

Nehoda elektrobusu ve Vendryni, hasiči vyprostili tři osoby, pak několik hodin řešili havarovaný vůz

7. srpna 2022 12:17 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Náročný zásah mají za sebou profesionální hasiči ve Vendryni u Třince. V sobotu před polednem vyjeli k nehodě linkového elektrobusu, po které museli vyprostit tři cestující osoby, včetně řidiče. Několik hodin poté trvalo vyproštění samotného vozu, který zůstal nebezpečně nakloněný v příkopu.

Policie hledá svědky vážné dopravní nehody v Beskydech, 21letý cyklista zřejmě nedal přednost osobnímu autu

6. srpna 2022 13:41 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté hledají svědky vážné dopravní nehody, která se stala v pondělí 1. srpna před třetí hodinou odpoledne v obci Dolní Lomná. Na křižovatce se tam srazil cyklista s osobním autem a po pádu se vážně zranil. Na místě zasahoval i vrtulník LZS Ostrava, který muže transportoval na urgentní příjem FNO.

Kvalita drogy ho neuspokojila, tak lahví napadl náhodného muže, pobodal ho střepy a ukradl kytaru

5. srpna 2022 10:02 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Popíjení několika litrů vína a poté nákup drog od neznámé dvojice. Takto popisuje svůj den muž, který bezdůvodně napadl náhodného muže v Ostravě. Jako důvod uvedl, že nebyl spokojený s kvalitou zboží, které od neznámé dvojice dostal. Případ řeší kriminalisté, muž je obviněn.

Ukradl platební kartu a několikrát s ní platil, policie ho dopadla

4. srpna 2022 20:08 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Karvinští policisté dopadli pachatele, který ukradl kartu a provedl s ní opakované platby.

Ve Staré Vsi hořel lisovací stroj a 5 hektarů strniště, škoda za půl milionu korun

4. srpna 2022 17:41 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Škodu za půl milionu korun způsobil čtvrteční požár lisovacího stroje na slámu a zároveň pěti hektarů strniště po sklizené pšenici ve Staré Vsi, místní části Bílovce na Novojičínsku. Podle mluvčího hasičů Petra Kůdely požár způsobila technická závada na stroji. Nikdo se nezranil.

Na hranici života a smrti. Dívka zkolabovala po užití MDMA, látku získala od 19letého muže přes mladistvého kamaráda

4. srpna 2022 10:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na hranici života a smrti podle policistů balancovala mladistvá dívka, které zkolabovala po užití MDMA, látky, která je známá jako extáze. Ve vážném stavu byla převezena do nemocnice v polovině července. Případ si poté převzali kriminalisté.

Policisté v Beskydech vypátrali dvacítku migrantů ze Sýrie

3. srpna 2022 13:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

23 mužů ze Sýrie zajistili v úterý 2. srpna 2022 policisté na hranicích se Slovenskem. Oznámila to policie na svém Twitteru s tím, že migranti byli vypátráni v lese u obce Bílá v Beskydech, a to na oznámení.

VIDEO: Mladík začal ohřívat jídlo, pak si dal prášky na spaní, neprobudil ho ani požární hlásič

2. srpna 2022 12:14 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Obrovské štěstí měl mladík v Ostravě-Mariánských horách, stejně jako obyvatelé domu na tamní ulici Zelená. Muž si večer začal ohřívat jídlo, na které zapomněl, navíc si poté vzal prášky na spaní. Probudili ho až policisté, kteří museli vyrazit dveře.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více