Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Těžké zranění 21letého cyklisty v Beskydech, střetl se s osobním autem

1. srpna 2022 20:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Celkem tři posádky ZZS MSK zasahovaly v pondělí 1. srpna 2022 u těžce zraněného cyklisty v obci Dolní Lomná na Frýdecko-Místecku. Muž byl po střetu s osobním automobilem nejprve při vědomí, následně se ale jeho stav zhoršil. Nehoda se měla stát na křižovatce mezi Dolní Lomnou, Jablunkovem a Bocanovicemi.

Obrovský úspěch Sabiny Košárkové ze Studénky, na bikrosovém MS ve Francii vybojovala bronz

1. srpna 2022 16:13 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Český bikros opět získal medaili na mistrovství světa. Povedlo se to díky skvělé jízdě sedmnáctileté české reprezentantky Sabiny Košárkové, která pochází ze Studénky na Novojičínsku. Bronz vybojovala na světovém šampionátu ve francouzském Nantes v juniorské kategorii.

V nouzi poznáš strážníka. 93leté seniorce se silnými bolestmi a bez příbuzných pomohla městská policie

1. srpna 2022 8:34 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Třiadevadesátileté seniorce v nouzi pomohla ostravská strážnice. Žena bez příbuzných se silnými bolestmi je klientkou senior linky, strážnice ji navštívila během obchůzky ve svém okrsku a zjistila, že seniorka nutně potřebuje pomoc.

Noční nehoda čtyřkolky v Luboměři, 38letého muže ve vážném stavu záchranáři transportovali do FNO

24. července 2022 22:11 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vážná zranění utrpěl osmatřicetiletý muž, který v noci ze soboty na neděli 24. 7. 2022 havaroval na čtyřkolce na Novojičínsku. Na pomoc vyjely týmy zdravotnické záchranné služby z Vítkova a Oder, přiletěl také vrtulník LZS z Ostravy.

Turista spadl ze skály v údolí Bílé Opavy, záchranáři se k muži museli spustit z palubního jeřábu vrtulníku

23. července 2022 10:09 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Sedmašedesátiletý turista spadl ze skály v údolí Bílé Opavy. Na místě zasahovali záchranáři s vrtulníkem LZS Ostrava. Zraněný muž byl po úrazu v bezvědomí, až poté se záchranáři komunikoval.

Smogová situace: ve východní části Moravskoslezského kraje jsou vysoké koncentrace troposférického ozonu

22. července 2022 21:11 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Český hydrometeorologický ústav v pátek 22. července 2022 po 15. hodině vyhlásil smogovou situaci pro část území Moravskoslezského kraje. Hydrometeorologové upozorňují na vysoké koncentrace troposférického ozonu. Lidem doporučují se pod širým nebem v odpoledních hodinách zdržet fyzické zátěže.

V Návsí hořelo osobní auto, plameny zasáhly i plot a stromy

22. července 2022 14:15 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U požáru osobního auta Volvo zasahovaly v Návsí na Jablunkovsku tři hasičské jednotky. Hořelo v pátek 22. července 2022 dopoledne před půl jedenáctou. Operační důstojník na místo vyslal profesionální hasiče ze stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje v Třinci a spolu s nimi dobrovolné jednotky z Návsí a Jablunkova.

Požár bytu v panelovém domě v Ostravě-Porubě, hasiči zachránili tři lidi, nepřežila kočka

21. července 2022 13:08 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dvě desítky lidí byly evakuovány kvůli požáru v panelovém domě v Ostravě-Porubě. Hořet začalo ve čtvrtek 21. července dopoledne v jednom z bytů na ulici Svojsíkova. Při požáru se zranil jeden člověk, který byl v bezvědomí předán do péče zdravotníků.

Auto po nehodě v Horní Lhotě skončilo v plamenech, řidička se zranila

20. července 2022 15:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Jedna osoba se zranila při středeční nehodě osobního automobilu s následným požárem v obci Horní Lhota. Na místě události zasahovaly jednotky profesionálních hasičů z Ostravy-Poruby a Zábřehu.

Desítky policistů, vrtulník i hasiči pátrali v Nošovicích po seniorovi, neměl s sebou telefon a potřeboval léky

20. července 2022 9:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Další náročné pátrání mají za sebou policisté, hasiči i osádka vrtulníku Letecké služby Policie ČR. V úterý večer hledali 69letého seniora, který kolem poledne opustil domov v Nošovicích a nevrátil se. Muž s sebou neměl telefon, navíc odešel bez nutných léků.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více