Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

VIDEO: V parku si stáhl kalhoty a začal masturbovat, uspokojujícího se muže ale sledovala kamera

28. června 2022 8:38 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Strážníci v Moravské Ostravě zadrželi muže, který v masturboval v Bezručově sadu. Vše se odehrálo po jedné hodině ranní, podivného chování muže si všiml strážník, který obsluhuje kamerový systém.

Na železničním přejezdu v Karviné-Dolech se srazilo osobní auto s dvěma spřaženými lokomotivami

27. června 2022 14:31 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na železničním přejezdu v Karviné-Dolech se v pondělí 27. 6. 2022 krátce před polednem na železničním přejezdu srazilo osobní auto se spřaženými lokomotivami. Na místě zasahovali hasiči HZS MSK, kteří o nehodě informovali.

U Bohumína se srazilo Pendolino s posunovací lokomotivou, nehodu nepřežil strojvedoucí

27. června 2022 6:29 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Po páté hodině ranní se nedaleko železniční stanice v Bohumíně srazila souprava Pendolino s posunovací lokomotivou. Srážku nepřežil strojvedoucí Pendolina. Zranili se čtyři lidé v posunovací lokomotivě a stevardka osobního vlaku. Cestující jsou podle vyjádření ČD v pořádku.

Vážný střet cyklisty a automobilu na Opavsku, zraněnému muži nejprve pomohli svědci i lékař v civilu

19. června 2022 23:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Perný víkend plný zásahů zaznamenaly zdravotnické týmy ZZS MSK v našem regionu. Mezi nejvážnější patřil podle mluvčího Lukáše Humpla střet automobilu a cyklisty na Opavsku, který se stal v neděli 19. června 2022 dopoledne.

Krajští zastupitelé schválili podpis memoranda s ministerstvem obrany, na letišti v Mošnově bude logistické centrum armády

16. června 2022 15:20 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Krajští zastupitelé schválili podpis memoranda s Ministerstvem obrany ČR, které stvrdí spolupráci při přípravě území pro stavbu logistického centra české armády na Letišti Leoše Janáčka v Mošnově. Podle Moravskoslezského kraje, a bylo to již mnohokrát zmiňováno, centrum nebude bojovou základnou. Díky souhlasu zastupitelů kraj bezúplatně převede dotčené pozemky v průmyslové zóně na Ministerstvo obrany ČR. Armáda tak bude moci začít s přípravou a projektovými pracemi.

Výbuch a požár v areálu Ostravských komunikací v Ostravě, hořelo technické zařízení, příčina se vyšetřuje

16. června 2022 9:06 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

V areálu Ostravských komunikací v Ostravě-Mariánských Horách a Hulvákách začalo ve čtvrtek 16. června 2022 ráno hořet technické zařízení, jehož součástí byly tlakové lahve. Na místě zasahují složky IZS, hasiči mají požár pod kontrolou, potvrdil to mluvčí HZS MSK Lukáš Popp. Podle informací svědků došlo také k výbuchu a v okolí místa se valil silný černý dým.

Muže utonulého v Žermanické přehradě našli potápěči pomocí sonaru

15. června 2022 12:02 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ani přes rychlou záchrannou akci se nepodařilo pomoci 61letému muži, který se začal topit uprostřed Žermanické přehrady. Neštěstí se stalo v úterý večer poblíž střediska Maják.

Mural na Bazalech vytvoří Jan "Bogy" Lörincz, malovat bude i pigmentem z těžby

15. června 2022 9:16 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostrava oznámila jméno vítěze nedávno vyhlášené výtvarné soutěže Mural Bazaly. Vyhrál ji Jan "Bogy" Lörincz, který zrealizuje svůj návrh na opěrné zdi o ploše takřka 1000 m². Do soutěže přišlo 11 návrhů, hlavním tématem byla transformace města Ostravy a Moravskoslezského kraje.

Další recidivista v rukou kriminalistů. Muž se zákazem pobytu na Frýdecko-Místecku kradl vše, co mělo hodnotu

15. června 2022 8:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravští kriminalisté zadrželi v uplynulých dnech recidivistu, který vykrádal rodinné domy, byty i obchody. Vloupal se také do veterinární ambulance. Bral vše cenné, co mu přišlo pod ruku a zboží se snažil udat v zastavárnách. Muž měl zákaz pobytu v okrese Frýdek-Místek po dobu 2 let, ten však porušil.

Na Žermanické přehradě hledali tělo utonulého plavce i pomocí vrtulníku, našli ho druhý den

14. června 2022 20:52 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Složky IZS, včetně záchranného vrtulníku, pátraly v úterý na Žermanické přehradě v Soběšovicích nedaleko Havířova po tonoucím člověku. Jeho volání o pomoc měla slyšet obsluha tamního areálu Maják, která zalarmovala záchranáře.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více