Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Opilý a dezorientovaný muž tvrdil, že na Lysé hoře nejspíš zemře, pátrala po něm horská služba, policisté i letečtí záchranáři

19. července 2022 12:15 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Horští záchranáři, policisté i posádka vrtulníku LZS Ostrava mají za sebou večerní pátrání po zbloudilém a vyčerpaném muži v prostoru celé Lysé hory. Muž dokola tvrdil, že pravděpodobně zemře. Situaci ztížil fakt, že u sebe neměl chytrý telefon.

Několikahodinová záchrana krávy s teletem, hasiči museli odkopat základy a vybourat zeď

19. července 2022 10:52 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dramatickou a náročnou záchranu krávy s teletem mají za sebou hasiči ve Starých Heřminovech na Bruntálsku. Zvířata se propadla do jímky v budově bývalé napaječky. Hasiči museli odkopat základy a vybourat zeď budovy, trvalo to několik hodin.

Zloděj ve Frýdlantu n/O ukradl elektrokolo, policisté ho po několika týdnech dopadli

19. července 2022 9:00 | Frýdlant nad Ostravicí | Lukáš Zavadil

Policisté už dopadli muže, který ve Frýdlantu nad Ostravicí ukradl nezamknuté elektrokolo, které stálo před prodejnou na ulici Padlých Hrdinů. Ke krádeži došlo 12. července 2022.

Neklidná sobota. Záchranáři v MSK mají na kontě 108 výjezdů, často k úrazům

17. července 2022 10:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Velké množství úrazů zaznamenaly posádky zdravotnické záchranné služby napříč všemi okresy Moravskoslezského kraje během soboty 16. července. Píše o tom mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl s tím, že ve třech případech byl na místo povolán i vrtulník LZS z Ostravy.

Převrácené auto s karavanem zablokovalo přivaděč k dálnici D1 u Hladkých Životic

15. července 2022 23:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nehoda osobního auta s přívěsným karavanem zablokovala v pátek 15. července 2022 večer silnici I/57 u Hladkých Životic. Pět lidí, kteří cestovali uvnitř, vyvázlo bez zranění. Osobní vůz po nehodě zůstal spojen s přívěsem a skončil se zadními koly ve vzduchu.

VIDEO: Smečce vlků na česko-polském pomezí Beskyd se narodila vlčata

14. července 2022 16:13 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hnutí DUHA zveřejnilo záběry z pozorování vlčat, která na jaře na svět přivedla smečka vlků na česko-polském pomezí. Odborníci zvířata zachytili také na fotopastích. Vůbec první rozmnožování vlků na české straně Slezských Beskyd zdokumentovali teprve před dvěma roky, v létě 2020. Zároveň řeší související problematiku spojenou s útoky šelem na hospodářská zvířata, například na Jablunkovsku.

Ministryně Černochová a hejtman Vondrák podepsali memorandum o spolupráci při stavbě armádního logistického centra v Mošnově

14. července 2022 13:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Memorandum o spolupráci Moravskoslezského kraje a ministerstva obrany při plánované výstavbě logistického centra Armády ČR na letišti v Mošnově je podepsáno. Ve čtvrtek 14. 7. 2022 dokument společně signovali ministryně obrany Jana Černochová (ODS) a hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO).

V Bohumíně vykolejil manipulační vlak, nikdo se nezranil

14. července 2022 0:01 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Bohumíně ve středu 13. července 2022 krátce před 14. hodinou vykolejil manipulační vlak, informovala o tom Drážní inspekce s tím, že při incidentu nebyl nikdo zraněn. Příčina nehody je v šetření.

Model koncertního sálu dorazil do Ostravy, lidé si ho mohou prohlédnout v galerii PLATO

13. července 2022 14:47 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Do Ostravy dorazil model budoucího koncertního sálu. Od 13. července je součástí výstavních prostor městské galerie PLATO. Lidé si jej mohou prohlédnout a vyzkoušet si také akustiku budoucího sálu.

PÁTRÁNÍ: Policisté hledají zloděje, který okradl muže v Ostravě-Přívozu

30. června 2022 10:47 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté z Ostravy-Přívozu mají na stole případ z 21. května 2022. Zatím neznámý pachatel na tamní Mariánskohorské ulici okradl muže. Vyšetřovatelé se obracejí na veřejnost s prosbou o identifikaci, jde o podezřelého.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více