Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Čtyřicetiletý motocyklista se v Ostravě srazil s autobusem, řidič ho zřejmě přehlédl

4. září 2022 12:33 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Těžkým zraněním skončila sobotní nehoda čtyřicetiletého motocyklisty, který se v Ostravě-Přívozu srazil s autobusem. Nehoda se stala na ulici Sokolská třída u vozovny trolejbusu. Řidič autobusu zřejmě motocyklistu přehlédl.

Několik zraněných při nehodě kolotoče na Havířovských slavnostech. Slavnosti byly ukončeny

3. září 2022 15:37 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na Havířovských slavnostech, které probíhají o tomto víkendu, se stala vážná nehoda na jedné z atrakcí. Utrhlo se z ní několik sedaček poté, co sedačky stále rotovaly a klesaly dolů. Šlo o tzv. rotating tower. Na místě zasahovaly složky IZS, zranilo se čtrnáct osob, šest z nich byly děti. Primátor slavnosti zrušil, nevystoupí tak např. Lucie Bílá nebo Kabát.

Vážná srážka Passatu s traktorem na Bruntálsku, vrtulník do nemocnice transportoval seniorku

2. září 2022 14:50 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U vážné dopravní nehody traktoru se zadním vlekem a osobního automobilu VW Passat v pátek 2. září dopoledne zasahovali profesionální hasiči ve Starém Městě, místní části Nová Véska. V osobním vozidle, stejně tak i v traktoru, cestovali dva lidé. Tři ze čtveřice vyvázli bez zranění, štěstí ale neměla seniorka z osobního automobilu.

Polská cyklistka nevěděla, že je na dálnici! Žena policistům tvrdila, že ji na místo navedla navigace

2. září 2022 12:29 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na dálnici ji navedla navigace - přesně to tvrdila žena, za kterou ve čtvrtek 1. září 2022 před desátou hodinou dopoledne vyrazila hlídka dálničního oddělení Frýdek-Místek. Na tísňovou linku policisté dostali informaci, že po dálnici D48 se pohybuje cyklista.

Muž spadl ze střechy z pětimetrové výšky na beton, vážně si poranil hlavu

1. září 2022 21:28 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U vážného úrazu zasahovaly týmy moravskoslezských záchranářů ve čtvrtek 1. září odpoledne. Pozemní tým zdravotníků z Karviné společně s posádkou vrtulníku LZS Ostrava zasahovali po čtrnácté hodině u vážně zraněného muže, který spadl ze střechy rodinného domu.

Tragédie ve firmě v Žabni, lis tam usmrtil 57letého muže

31. srpna 2022 16:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Smrtí 57letého muže skončil pracovní úraz, který se stal v jedné z firem v obci Žabeň na Frýdecko-Místecku. Podle mluvčího ZZS MSK Lukáše Humpla, který o tragédii informoval, muž obsluhoval lis a nalezli jej spolupracovníci.

PÁTRÁNÍ: Muž zanechal doma dopis na rozloučenou, pátrá po něm policie

31. srpna 2022 12:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

AKTUALIZACE: Muž byl policisty z Rakouska v jejich zemi nalezen, již bez známek života. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- PŮVODNÍ ZPRÁVA: Policie pátrá po L. L. z Ostravy. Muž je od 30. srpna pohřešovaný, ve svém bydlišti zanechal dopis na rozloučenou. Podle policistů muž trpí úzkostí při setkávání s lidmi a na místě je důvodná obava o jeho zdraví i život.

Mladý motorkář nepřežil nehodu v ostravském Motoparku, úsilí záchranářů bylo marné

30. srpna 2022 13:52 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Čtyřiadvacetiletý motorkář zemřel při nehodě v ostravském Motoparku. Tragédie se stala v pondělí 29. srpna večer. O události informoval mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl.

Tragická nehoda mezi Frenštátem p/R a Kopřivnicí, čelně se srazila dvě osobní auta

29. srpna 2022 19:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na silnici mezi Frenštátem pod Radhoštěm a Kopřivnicí se v pondělí 29. srpna 2022 večer stala tragická dopravní nehoda. Po čelním střetu dvou osobních aut zemřela jedna osoba, další tři lidé byli zraněni, mezi nimi i dítě.

Zdrogovaný řidič ujížděl s kradeným autem z Olomoucka bez placení na benzince, před Ostravou zavinil vážnou nehodu

28. srpna 2022 19:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Celkem čtyři lidé, včetně samotného pachatele, se zranili při nehodě, která se stala na 342. kilometru dálnice D1 u sjezdu na Bravantice ve směru na Ostravu. Policisté až z Olomouckého kraje pronásledovali muže, který narazil do dvou vozidel a poté sám havaroval.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více