Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Dvě auta se srazila u železničního přejezdu v Kunčicích pod Ondřejníkem, zřejmě kvůli kolapsu jednoho z řidičů

27. listopadu 2022 14:35 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U železničního přejezdu v Kunčicích pod Ondřejníkem se v neděli 27. listopadu 2022 srazila dvě osobní auta. Podle mluvčí PČR za střetem stála pravděpodobně zdravotní indispozice jednoho z řidičů. Provoz na trati i na silnici II/483 musel být kvůli kolizi a následnému vyšetřování zastaven.

Osobní auto v noci přerazilo elektrický sloup a uzávěr plynu ve Frenštátu pod Radhoštěm

26. listopadu 2022 11:13 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Při noční nehodě ve Frenštátu pod Radhoštěm osobní automobil přerazil sloup elektrického vedení a poškodil hlavní uzávěr plynu na soukromém pozemku. Podle mluvčího HZS MSK Lukáše Poppa se nikdo nezranil. Na místě ale museli zasahovat profesionální i dobrovolní hasiči.

Dva zranění lidé po nehodě v Bohumíně, jednu osobu museli vyprostit hasiči

25. listopadu 2022 23:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U dopravní nehody dvou osobních vozidel zasahovali v pátek 25. listopadu 2022 hasiči, policisté i zdravotníci v Novém Bohumíně. Jedna osoba byla po srážce zaklíněna a bylo nutné její vyproštění. Ošetření zdravotníků potřeboval i další účastník nehody.

Mladík ukradl schránku se sbírkou pro nevyléčitelně nemocné, policisté zjistili, že je v celostátním pátrání

25. listopadu 2022 12:50 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Nezletilý mladík se svými kamarády v supermarketu v Ostravě-Mariánských Horách ukradl plastovou schránku s peněžní sbírkou. Na místo byli přivoláni policisté, kteří skupinku brzy dopadli poté, co mladíci odjeli tramvají. Ve schránce mělo být odhadem okolo 3000,- Kč. Jednalo se o sbírku od nadační společnosti pro nevyléčitelně nemocné děti a dospělé osoby.

VIDEO: Mladá jalovice na útěku v Ostravě, na hřbitově ji musel uspat veterinář

24. listopadu 2022 10:26 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ve Slezské Ostravě v minulých dnech utekla mladá jalovice, podle mluvčího strážníků Jindřicha Machů byla na útěku téměř noc a den. Zvířeti se podařilo dostat na svobodu při vykládce na statku. Na svém útěku se dostalo až na hřbitov.

Opakované komunální volby. Lidé v Bílčicích a v Hrčavě budou hlasovat znovu

23. listopadu 2022 15:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ministr vnitra Vít Rakušan vyhlásil dva nové termíny voleb ve dvou obcích Moravskoslezského kraje. Lidé v Bílčicích na Bruntálsku a v Hrčavě na Frýdecko-Místecku mohou jít k urnám s hlasovacími lístky opakovaně. Na obou místech se budou volby konat z rozdílných důvodů.

79letý muž zkolaboval pod vrcholem Pradědu, záchranáři už mu nedokázali pomoct

20. listopadu 2022 9:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zdravotníci společně s horskými záchranáři zasahovali v sobotu 19. listopadu 2022 v Jeseníkách kvůli kolapsu staršího turisty. Na tísňovou linku obdrželi informaci krátce před třináctou hodinou. Krajští operátoři na místo následně vyslali i vrtulník LZS Ostrava.

Senior za volantem narazil do stromu v Orlové, zemřel na místě

19. listopadu 2022 16:08 | Orlová | Lukáš Zavadil

Starší řidič zemřel při dopravní nehodě, která se stala v sobotu 19. listopadu 2022 v Orlové na Karvinsku. Muž zemřel na místě, zatím ale není jisté, jestli podlehl svým zraněním, případně v důsledku možné zdravotní indispozice. Tragédii vyšetřují policisté.

Strojvedoucí Pendolina, který zemřel po srážce soupravy s posunovací lokomotivou, byl podle policie pod vlivem alkoholu

19. listopadu 2022 11:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Strojvedoucí, který na konci června zemřel v troskách vlaku Pendolino v Bohumíně, byl v danou chvíli pod vlivem alkoholu. Pro CNN Prima News to uvedla mluvčí moravskoslezských policistů Daniela Vlčková. Souprava, kterou muž řídil, mířila do Prahy a po odjezdu ze stanice projela návěstidlo zakazující jízdu, následně se srazila s posunovací lokomotivou.

Vozidlo srazilo chodce v Návsí, řidič nezastavil a ujel, pátrá po něm policie

18. listopadu 2022 10:11 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dopravní policisté vyšetřují nehodu, která se stala v pondělí 14. listopadu 2022 ve 23:15 hodin. Z vyšetřování vyplývá, že na silnici II/474, poblíž obecního úřadu v obci Návsí, automobil srazil chodce, který šel proti vozidlu po pravé krajnici. Chodec se zranil a následně skončil v péči záchranářů, vozidlo ale po střetu nezastavilo a řidič ujel. Teď po něm pátrá policie.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více