Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Kriminalisté obvinili z vraždy muže v hotelovém domě Hlubina jeho 25letou přítelkyni, žena je ve vazbě

16. února 2023 10:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Krajští kriminalisté obvinili 25letou ženu, která měla podle vyšetřování v úterý 14. února 2023 kolem 16. hodiny zaútočit nožem na svého 45letého přítele. Muž po útoku, kterému předcházel slovní i fyzický konflikt, zemřel na místě.

VIDEO: Po střetu dvou aut v Ostravě museli hasiči zraněnou ženu dostat ven přes kufr

15. února 2023 14:29 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Složky IZS ve středu 15. února 2023 zasahovaly u nehody dvou osobních vozidel ve Slezské Ostravě. Auta se střetla na ulici Hladnovská. Hasiči museli z havarovaných vozidel vyprostit ženu, z útrob kabiny ji vytáhli přes kufr.

Muž si dal pervitin a s nožem vyrazil loupit do "hladového okna", pak mu vše došlo a přišel se udat policistům

15. února 2023 10:42 | Orlová | Lukáš Zavadil

Docela netradiční případ řeší kriminalisté v Orlové. Začátkem února se v brzkých ranních hodinách na policejní služebnu dostavil mladý muž, který přiznal, že v jedné prodejně s rychlým občerstvením spáchal loupež. Muž policistům uvedl, že předtím, než se rozhodl k činu, užil pervitin a bloumal městem.

VIDEO: Strážníci objevili černý odběr elektřiny v neobydleném domě v Ostravě-Přívoze

15. února 2023 10:11 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Minulou sobotu krátce před devátou večerní hodinou si strážníci v Ostravě-Přívoze všimli světla, které pronikalo oknem jednoho z neobydlených přízemních domů. Vzhledem k tomu, že daný objekt byl již delší dobu odpojen od elektrické sítě, rozhodli se situaci prověřit.

Úmrtí v hotelovém domě v Ostravě, policie obvinila podezřelou ženu

14. února 2023 19:38 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští kriminalisté šetří úmrtí muže v jednom z hotelových domů v Ostravě. Policie o případu, k němuž zatím není známo mnoho podrobnosti, informovala na oficiálním Twitteru.

Ostravský primátor Tomáš Macura ukončil členství v hnutí ANO, funkci chce dát k dispozici

13. února 2023 19:30 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Tomáš Macura, současný primátor Ostravy, se rozhodl ukončit své členství v hnutí ANO. Svůj krok zdůvodnil nespokojeností se směřováním hnutí. Rozhodnutí oznámil na svém Twitterovém účtu v pondělí večer.

Čelní srážka dvou aut u Frenštátu pod Radhoštěm, viník nehody nafoukal 1,8 promile alkoholu

13. února 2023 15:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na silnici I/58 mezi Frenštátem pod Radhoštěm a Kopřivnicí se v pondělí odpoledne čelně srazila dvě osobní auta. Nehodu zřejmě zavinil 44letý muž z Novojičínska, který usedl za volant pod silným vlivem alkoholu. Ve druhém vozidle cestoval 57letý řidič, kterého záchranná služba musela převézt do nemocnice se středně těžkým zraněním.

Ranní nehoda trolejbusu v Ostravě, zranilo se několik cestujících i řidič

5. února 2023 10:29 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Na nájezdu z ulice Bohumínská na ulici Českobratrská v neděli 5. února před devátou hodinou ráno havaroval trolejbus. Řidič ze zatím neznámých důvodů narazil do sloupu veřejného osvětlení. Se zraněním skončil v péči záchranářů spolu s dalšími čtyřmi lidmi.

Větrná smršť v MSK: Přes 270 zásahů hasičů, horská služba varuje před túrami, část domácností je bez elektřiny

4. února 2023 11:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Více než 270 zásahů mají na svém kontě moravskoslezští hasiči v posledních hodinách. V terénu byli nejčastěji kvůli silnému větru, především na Bruntálsku, Novojičínsku a Opavsku. Zasahovali ale také v Beskydech. Část zásahů komplikovaly i nízké teploty a sníh.

Tři týmy zdravotníků v akci po vážné nehodě v Karviné, vrtulník musel zůstat na základně

4. února 2023 10:29 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V noci na 4. února se v Karviné stala dopravní nehoda, při které se srazila dvě osobní vozidla. Krajské operační středisko na místo vyslalo tři pozemní týmy zdravotnické záchranné služby. Vzhledem k neletovým podmínkám musel být zrušen vzlet vrtulníku.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Více