Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Na zastávce Důl Zárubek v Ostravě začala hořet tramvaj, spadla na ni trolej

18. května 2022 7:31 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Na zastávce Důl Zárubek v Ostravě ve středu 18. května ráno začala hořet tramvajová souprava. Podle informací hasičů nebyl nikdo zraněn. Tramvaj měla směřovat na Výstaviště Černá louka. Spoje MHD nabraly zpoždění.

Do bruntálské třídírny odpadů museli vyjet záchranáři, pracovníky zasáhla neznámá chemická látka

17. května 2022 22:05 | Bruntál | Lukáš Zavadil

Neznámá chemická látka zasáhla skupinu lidí, zřejmě pracovníků, v třídírně odpadů v Bruntále. Na místě zasahovaly posádky zdravotnické záchranné služby, informoval o tom krajský mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl. Incident se stal v úterý 17. května krátce před polednem.

Dva muži okradli cestujícího v tramvaji. Policie pátrala po poškozeném, incident totiž nenahlásil

17. května 2022 14:55 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

AKTUALIZACE: Policisté identitu okradeného muže již znají, pátrání není aktuální

Osobní audi s řidičkou skončilo v příkopu, hasiči museli použít vyprošťovací speciál

17. května 2022 11:59 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Naštěstí bez zranění vyvázla řidička osobního automobilu Audi, který v úterý 17. května 2022 dopoledne po nehodě skončil v betonovém mostku a příkopu v Ostravě-Hrabové. Žena se podle mluvčího HZS MSK Petra Kůdely, který o zásahu informoval, dostala ven z auta ještě před příjezdem hasičů.

VIDEO: Dva nezletilí poškodili GPS moduly na sdílených kolech v Ostravě, přímo v záběru kamery

17. května 2022 9:02 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Dva nezletilí chlapci se v Ostravě-Přívozu chtěli zmocnit sdílených kol Nextbike a zřejmě toužili jezdit neomezeně dlouho. Na ulici Hlučínské poškodili GPS modul dvou kol, ale z místa už nestihli odjet. Vše totiž zaznamenal strážník, monitorující městský kamerový systém. Mladíci se ke své smůle přesunuli přímo před něj.

Překvapená instruktorka, důslední policisté. Žák autoškoly chtěl vrátit řidičák, ale nafoukal 1,80 promile alkoholu

17. května 2022 8:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Opilého 49letého muže měla v autě instruktorka autoškoly ve Vendryni na Třinecku, aniž by si toho všimla. Zjistili to policisté, kteří řidiče s dřívějšími problémy zaregistrovali a poznali ho. Už dříve s ním totiž řešili jízdu pod vlivem alkoholu. To se potvrdilo i v tomto případě.

Hasiči likvidovali na Bruntálsku další požár lesa, díky včasnému zásahu se oheň nerozšířil

16. května 2022 11:18 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U ranního požáru smíšeného lesa s mladým porostem zasahovalo v pondělí ráno osm jednotek hasičů v obci Roudno, místní části Volárna, na Bruntálsku. Díky rychlému zásahu se oheň dál nerozšířil, hořelo jen na jednom hektaru. Hasiči uchránili další části porostu ve velmi suchém prostředí za půl milionu korun. Předběžně odhadnutá škoda je 100 tisíc korun.

V lomu na okraji Bruntálu se při slaňování zřítil muž, spadl z asi patnácti metrů

8. května 2022 22:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zdravotničtí záchranáři v neděli 8. května 2022 dopoledne zasahovali u pádu muže, který při slaňování spadl v lomu na okraji Bruntálu. Na místo kromě posádky rychlé lékařské pomoci zamířil také vrtulník z ostravské základny LZS.

Tragická nehoda v Sedlišti. Dva motorkáři se srazili se seniorem na elektrokole, ten kolizi nepřežil

8. května 2022 16:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tragickou dopravní nehodu, která se stala na silnici vedoucí z Frýdku-Místku do obce Sedliště, vyšetřují od nedělního odpoledne policisté. 72letý muž na elektrokole, který jel ve směru na Sedliště, zřejmě chtěl odbočit na cyklostezku. V té chvíli jej ale předjížděli dva motorkáři a srazili ho. Senior podlehl na místě svým těžkým zraněním.

Čtyři lidé v osobním autě skončili pod jezem řeky Lomná, vůz museli vylovit hasiči

6. května 2022 17:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Jedno zranění si vyžádala nehoda osobního automobilu Hyundai Kona, které sjelo pod jez do řeky Lomné v Horní Lomné v okresu Frýdek-Místek. V autě cestovali čtyři lidé. Nehoda se stala v pátek před devátou hodinou ranní.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více