Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Dva silně opilí muži v Orlové stříleli z okna bytu, přišla si pro ně zásahová jednotka

20. dubna 2022 10:48 | Orlová | Lukáš Zavadil

Orlovští kriminalisté vyšetřují nahlášenou střelbu z okna panelového bytu v Orlové. Poté, co operační důstojník v úterý 19. dubna 2022 odpoledne přijal toto oznámení na tísňové lince, sjely se na tamní ulici Na Výsluní všechny policejní hlídky z nejbližšího okolí. Při střelbě nikdo nebyl zraněn.

Pacient psychiatrické nemocnice vběhl v Opavě pod popelářské auto, zraněním podlehl

19. dubna 2022 12:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté vyšetřují tragický případ z Opavy. Na tamní Olomoucké ulici, před vstupem do psychiatrické nemocnice, skočil v úterý 19. dubna 2022 muž pod projíždějící popelářské vozidlo. Mělo jít o devětatřicetiletého pacienta nemocnice, který měl vycházku. Svým zraněním po srážce s vozidlem podlehl i přes odbornou péči lékařů a dlouhotrvající resuscitaci.

Silný požár zcela zničil penzion v Rýmařově, zranili se dva lidé, uvnitř bouchaly tlakové lahve

19. dubna 2022 11:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Silný požár zachvátil v úterý 19. dubna 2022 rýmařovský penzion Mary. Oheň si vyžádal zranění dvou lidí, podle mluvčího HZS MSK zřejmě nejsou vážná. Předběžně odhadovaná škoda je sedm milionů korun.

Dvouletý chlapec vypadl z okna ve druhém patře, případem se zabývá policie

19. dubna 2022 10:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Z okna ve druhém patře domu v Městě Albrechtice na Bruntálsku v pondělí 18. dubna 2022 vypadl dvouletý chlapec. Podle mluvčího ZZS MSK Lukáše Humpla, který o nehodě informoval, bylo dítě transportováno do Fakultní nemocnice Ostrava. Případem se zabývají kriminalisté.

Tři zranění lidé po srážce dvou osobních aut v Příboře, řidičku museli hasiči vystříhat z vozu

18. dubna 2022 9:29 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U vážné dopravní nehody dvou osobních aut v Příboře na Novojičínsku zasahovaly v neděli 17. dubna 2022 večer dvě hasičské jednotky. Po kolizi byli zraněni tři lidé, v jednom z vozů zůstala zaklíněná řidička, kterou hasiči museli vyprostit a předat zdravotníkům.

Tři zranění po nehodě na Rudné v Ostravě, jednoho člověka museli hasiči vyprostit

16. dubna 2022 21:05 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Pět minut před půl jednou odpoledne, v sobotu 16. dubna 2022, byl na tísňovou linku krajských hasičů oznámen střet dvou osobních vozidel na křižovatce na ulici Rudná v Ostravě. Na místo vyjeli hasiči ze stanice v Zábřehu.

Hasiči likvidovali požár osobního auta v Hrabůvce, hořelo v hůře přístupném terénu

16. dubna 2022 20:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dvě ostravské hasičské jednotky v sobotu 16. dubna odpoledne zasahovaly u požáru osobního auta v Hrabůvce. Podle mluvčího moravskoslezských hasičů Jakuba Kozáka při něm nikdo nebyl zraněn.

Těžce opilý muž za volantem v Ostravě to autem napálil do sloupu, nafoukal přes 3 promile

15. dubna 2022 18:17 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Více než 3 promile alkoholu - takový byl výsledek orientační dechové zkoušky u muže, který v pátek 15. dubna 2022 naboural do sloupu veřejného osvětlení v Ostravě-Jihu. O nehodě informovala policejní mluvčí Soňa Štětínská s tím, že řidič vyvázl bez zranění.

Na Ovčárně narazila do stromu lyžařka, vážně se zranila, přiletěl pro ni vrtulník

14. dubna 2022 19:18 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zdravotničtí záchranáři společně s horskou službou vyrazili ve čtvrtek 14. dubna dopoledne k vážnému případu ve ski areálu Ovčárna v Jeseníkách. Při sjezdu na lyžích tam osmačtyřicetiletá žena narazila do stromu. Na místo vzlétl také vrtulník LZS z Ostravy.

Hasiči na louce vysvobodili dva srnce, kteří se zamotali do elektrického ohradníku

14. dubna 2022 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Další neobvyklý zásah mají na svém kontě profesionální hasiči z Českého Těšína. Během čtvrtku 14. dubna 2022 pomohli dvěma srncům, kteří se před polednem zamotali parožím do vedení elektrického ohradníku na louce v Českém Těšíně-Stanislavicích na Karvinsku.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více