Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Hasiči na louce vysvobodili dva srnce, kteří se zamotali do elektrického ohradníku

14. dubna 2022 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Další neobvyklý zásah mají na svém kontě profesionální hasiči z Českého Těšína. Během čtvrtku 14. dubna 2022 pomohli dvěma srncům, kteří se před polednem zamotali parožím do vedení elektrického ohradníku na louce v Českém Těšíně-Stanislavicích na Karvinsku.

Požár v domově pro seniory v Kopřivnici, dva lidé se nadýchali kouře, více než padesátka lidí evakuována

13. dubna 2022 8:43 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Brzy ráno v Kopřivnici zasahovalo osm jednotek hasičů kvůli požáru v tamním domově pro seniory. Podle mluvčího HZS MSK Petra Kůdely se dva lidé nadýchali kouře, dalších 54 lidí muselo být evakuováno. Operační středisko se o požáru dozvědělo krátce po půl páté ráno.

Motorka začala hořet po nehodě v Dolním Sklenově, motorkáře do nemocnice přepravil vrtulník

13. dubna 2022 7:38 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Požárem a zraněním skončila v úterý 12. dubna 2022 v podvečer nehoda motocyklu, která se stala na okraji obce Hukvaldy, v místní části Dolní Sklenov. O zásahu informoval mluvčí HZS MSK Petr Kůdela. Motorkáře do nemocnice musel přepravit vrtulník.

V Horní Suché hořel finský dvojdomek, škoda za 700 tisíc korun

12. dubna 2022 18:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Čtyři hasičské jednotky v úterý 12. dubna 2022 odpoledne zamířily k zásahu u požáru poloviny finského dvojdomku. Ten začal hořet v obci Horní Suchá na Karvinsku. Na místo byly vyslány dvě jednotky HZS MSK ze stanic Havířov a Karviná a společně s nimi jednotka dobrovolných hasičů Havířov-Životice.

Dramatická záchrana starší klisny v Blahutovicích. Zvíře sklouzlo do potoka, leželo v bahně a nemohlo se hýbat

11. dubna 2022 10:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dramatickou záchranu se šťastným koncem mají za sebou hasiči, kteří v sobotu 9. dubna 2022 odpoledne zasahovali v Jeseníku nad Odrou, v tamní části Blahutovice. Čtyři hodiny zachraňovali jedenadvacetiletou klisnu Gretu, která zůstala bezmocně ležet v mazlavém bahně.

Škodu za pět milionů korun způsobil požár nakladače ve Staříči, zasahovaly při něm čtyři jednotky hasičů

26. března 2022 9:41 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Čtyři jednotky hasičů v noci na sobotu 26. března 2022 likvidovaly požár nakladače Volvo ve Staříči na Frýdecko-Místecku. Požár způsobil škodu za předběžně odhadovaných pět milonů korun.

Noční požár v Morávce zničil dřevěnou chatu a zasáhl i les, škoda za 6,5 milionu

26. března 2022 8:45 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Rozsáhlý požár dvoupodlažní dřevěné chaty likvidovali v noci z pátku na sobotu čtyři hasičské jednotky v Morávce na Frýdecko-Místecku, plameny zasáhly i přilehlý les.

Padající strom smrtelně zranil muže u Krásné, na místě zasahoval vrtulník i first responder

26. března 2022 8:37 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Třiačtyřicetiletý muž zemřel poté, co na něj v pátek 25. března 2022 ráno spadl strom v lese u Krásné (F-M). Operační středisko, které se o úrazu dozvědělo po půl osmé ráno, na pomoc vyslalo pozemní posádku i letecké záchranáře, dále také aktivovalo systém first responderů.

Polský tahač začal hořet u železničního přejezdu, hasiči museli zastavit dopravu

25. března 2022 15:49 | Bruntál | Lukáš Zavadil

Požár kabiny tahače MB Actros s polskou poznávací značkou v pátek 25. března 2022 dopoledne zaměstnal hasiče z Bruntálu. Operační středisko na místo vyslalo profesionální jednotku i jednotku tamních dobrovolných hasičů. O události informoval mluvčí HZS MSK Petr Kůdela.

Policisté hledají cyklistu, který zřejmě zavinil pád ženy na cyklostezce, z místa odjel

24. března 2022 12:06 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté pátrají po muži, který podle všeho zavinil pád čtyřicetileté ženy na cyklostezce v Ostravě-Koblově. Incident se stal 23. března 2022 krátce po půl čtvrté odpoledne na cyklostezce u soutoku řek Odry a Ostravice.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více