Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Ve F-M probíhají práce na dopravním podniku

14. září 2017 17:14 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

S náměstkem primátora Karlem Deutscherem jsme si popovídali o frýdeckomísteckém dopravním podniku.

Město má pamětní desky se jmény všech starostů

11. září 2017 19:52 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na půdě magistrátu města Frýdku-Místku došlo k slavnostnímu odhalení pamětních desek, na kterých jsou vypsáni všichni purkmistři, starostové a primátoři od roku 1539 až do současnosti. Každy, kdo magistrát navštíví, se může dozvědět, kdo město v minulosti řídil.

Občané F-M jsou s Technickými službami spokojeni

11. září 2017 19:12 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby města Frýdku-Místku opět testovaly spokojenost občanů s poskytovanými službami. Lidé se měli možnost formou dotazníku vyjádřit k úrovni veřejné zeleně, pořádku ve městě nebo třeba ke stavu chodníků.

F-M nabude pozemky a nemovitosti Slezanu

11. září 2017 9:31 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek nabude některé nemovitosti a pozemky společnosti Slezan. Rozhodli o tom zastupitelé na svém posledním zasedání. Díky tomu teď může město zrealizovat své záměry, jako je například stavba skateparku nebo zřízení nového zázemí pro městskou policii.

V neděli na Olešné vypukne benefiční závod 100 pro Adru

7. září 2017 17:09 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na přehradě Olešná vypukne už tuto neděli tradiční in-line závod Stovka pro Adru. Zúčastnit se ho mohou jak amatérští, tak i profesionální in-line bruslaři a svým zapojením se do závodu podpořit Dobrovolnické centrum ARDA.

Oslavy výročí Frýdku-Místku vyvrcholily Historickými slavnostmi

7. září 2017 17:05 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Poslední prázdninový víkend ve městě ovládly Historické slavnosti. Návštěvníci se mohli těšit na bohatý program, který byl průřezem historií od starověku po novověk. Součástí slavností byla také ceremonie k výročí města a mnoho dalšího.

Práce na Dopravním podniku F-M stále běží

7. září 2017 17:03 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na jednání Zastupitelstva měla být zastupitelům předložena také smlouva s Dopravním podnikem města Frýdku-Místku. Bod byl ale nakonec stažen z programu. Proč se tak stalo objasní náměstek primátora Karel Deutscher.

Ve F-M proběhlo 20. zasedání Zastupitelstva města

7. září 2017 17:01 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku proběhlo 20. zasedání Zastupitelstva města. Na programu bylo poskytnutí neinvestičních dotací z městského rozpočtu, dále nabytí a směna nemovitostí nebo zpráva o postupu přípravy a výstavby obchvatu.

Komorní scéna Aréna zahajuje novou sezónu

6. září 2017 13:41 | Ostrava-město | Marek Remeta

Ostravská Komorní scéna Aréna zahájí ve čtvrtek novou sezónu. Už v tento den čeká na návštěvníky bohatý program. Během sezóny pak Aréna uvede čtyři nové inscenace, z nichž jedna bude mít českou i světovou premiéru.

Na centrálním hřbitově ve F-M běží opravy chodníků

31. srpna 2017 19:38 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na centrálním hřbitově v Panských Nových Dvorech pokračuje další etapa plošné rekonstrukce chodníků. Zaměstnanci Technických služeb zde v těchto dnech pokládají novou zámkovou dlažbu. Práce by měly být hotovy do příchodu Památky zesnulých.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více