Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Novým náměstkem primátora F-M je Richard Žabka

15. března 2017 9:49 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Post náměstka primátora Frýdku-Místku za sociální oblast je znovu obsazený. Na jednání zastupitelů byl do funkce zvolen Richard Žabka za KDU-ČSL. Na pozici náměstka vystřídal Libora Kovala.

Frýdek-Místek si připomněl narození T. G. Masaryka

15. března 2017 8:43 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek si připomnělo výročí narození prvního československého prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka. Položením věnce k jeho památníku u základní školy Petra Bezruče uctili jeho památku.

Opravy výtluků začnou ve Frýdku-Místku zkraje dubna

14. března 2017 10:39 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zima si jako každý rok vybrala svou daň v podobě děr a výmolů na cestách. S jejich opravou by Technické služby města Frýdku-Místku mohly začít na začátku dubna. Záleží to ale také na obalovnách.

Služba prevence bezdomovectví ve F-M má nové prostory

13. března 2017 17:33 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Armáda spásy otevřela ve Frýdku-Místku nové prostory, které bude využívat pro službu prevence bezdomovectví. Terénní služba, která poskytuje sociální bydlení bezdomovcům, funguje ve městě od prvního ledna.

Sýčků v Moravskoslezském kraji stále ubývá

10. března 2017 13:23 | Celý MS kraj | Marek Remeta

V Moravskoslezském kraji ubývá sýčků. Kdysi jedna z nejvyskytovanějších soviček dnes čelí kritické situaci. V posledních dvou letech u nás zahnízdili sýčci pouze dvakrát. Ekologové a ochránci přírody chtějí špatný stav zlepšit.

Frýdek-Místek čeká jarní úklid i bloková čištění

9. března 2017 17:41 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zima je snad už definitivně pryč a pro město to mimo jiné znamená, že se dočká jarního úklidu a také blokových čištění. Technické služby, které práce vykonávají, už mají v pohotovosti stroje i pracovníky.

Frýdek-Místek přispěl na opravu chaty na Prašivé

9. března 2017 11:52 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Od roku 2015 prochází chata na vrcholu Prašivé celkovou rekonstrukcí. Klubu českých turistů, kterému chata patří, pomáhá řada dobrovolníků, ale také obce a města v kraji. Výjimkou není ani Frýdek-Místek.

Frýdek-Míste nechce na svém území herny

8. března 2017 13:38 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek pokračuje v boji proti hernám. V současné době není na jeho území jediný hrací automat, který by povolilo. Jsou zde jen ty, které mají povolení ministerstva financí. I tyto však chce město zakázat.

Na 4. ZŠ ve F-M proběhl Týden otevřených dveří

8. března 2017 10:56 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Čtvrtá základní škola na ulici Komenského pořádala tzv. Týden otevřených dveří. Rodiče budoucích prvňáčků v rámci něj mohli nahlédnout do výuky v prvních třídách a dozvědět se všechny důležité informace.

Úklid pohozeného odpadu stojí F-M stovky tisíc

7. března 2017 10:52 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek každoročně vynakládá nemalé finanční prostředky na likvidaci tzv. černých skládek, ale také na úklid objemného odpadu od popelnic. Jen v loňském roce si odstranění neoprávněně odloženého odpadu vyžádalo stovky tisíc korun. Situace se bohužel ani letos nelepší.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více