Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Město Frýdek-Místek pokořilo další rekord

1. září 2016 17:57 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek má další zápis v České knize rekordů. Tentokrát zdolávalo rekord v pojídání zmrzliny. Kolik se jí občanům podařilo v průběhu stanovených 9 hodin sníst, to vám prozradíme v článku.

Obyvatelé kombinovaného domu mají vlastní vchod

1. září 2016 17:08 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Kombinovaný dům na ulici Malý Koloredov prošel úpravou. Získal samostatný vchod a přístupový chodník do jedné ze dvou jeho částí a také nové zvonkové tablo u hlavního vchodu. Cílem bylo zvýšit bezpečnost místních nájemníků, ale také zvýšit míru zabezpečení městského majetku.

Sestry v Nemocnici ve F-M chrání bezpečnostní tlačítka

1. září 2016 11:30 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Sestry konající noční službu ve frýdeckomístecké nemocnici se mohou cítit bezpečněji. Od července je totiž chrání bezpečnostní tlačítka. V případě vzniku nouzové situace nebo napadení je zdravotnický personál může využít k přivolání pomoci.

Extrémní Beskydská sedmička startuje už 2. září

31. srpna 2016 14:10 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Beseda s Liborem Uhrem, organizátorem B7

Město F-M zatravní nevyužité asfaltové plochy

31. srpna 2016 9:51 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Vedení Frýdku-Místku v rámci vytváření příjemnějších podmínek pro život na sídlištích rozhodlo o zkulturnění veřejných prostranství v koncentrované bytové zástavbě. Nevyužívané asfaltové plochy chce proto sanovat a zatravnit.

Magistrát Frýdku-Místku připravuje novou vyhlášku

30. srpna 2016 14:21 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Magistrát Frýdku-Místku připravuje novou vyhlášku, která se týká hluku v nočních hodinách. Od prvního října totiž vzejde v platnost novela zákona o přestupcích, která zahrnuje i tuto oblast.

Centrální hřbitov ve Frýdku se dočká nového chodníku

29. srpna 2016 17:17 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby města Frýdku-Místku pokračují v rekonstrukcích chodníků. Vedle jejich oprav na sídlištích a podél silnic dochází také k obnově chodníků na centrálním hřbitově ve Frýdku.

Ve městě začala regenerace tří objektů společnosti Slezan, které

26. srpna 2016 12:08 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě začala regenerace tří objektů společnosti Slezan, které mají historickou nebo historizující fasádu. Jedná se o objekty na ulici Těšínská, Beskydská a u vlakového nádraží.

Technické služby zjišťovaly spokojenost občanů

25. srpna 2016 21:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby města Frýdku-Místku opět zjišťovaly spokojenost občanů. Náhodně vybraní kolemjdoucí se formou dotazníku mohli vyjádřit, jak jsou například spokojeni s vánoční výzdobou nebo úklidem chodníků.

Frýdek-Mítek se pokusí o zdolání dalšího rekordu

25. srpna 2016 20:55 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek se už tuto sobotu pokusí o další zápis do České knihy rekordů. Tentokrát bude zdolávat rekord ve štafetovém pojídání zmrzliny ve stanoveném čase. Pokud se i vy chcete stát součástí rekordu, dorazte před desátou hodinou na Zámecké náměstí ve Frýdku.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Více