Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Lupiči z Frýdku-Místku otevřeli trezor krumpáčem

3. března 2016 20:38 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Dva frýdeckomístečtí zloději si vzali větší sousto, než dokázali zvládnout, a to je také stálo svobodu. Po drobných krádežích v obchodech se totiž rozhodli vykrást rodinný dům. Jenže netušili, že majitel má uvnitř kameru. Po shlédnutí záznamů šli kriminalisté najisto.

Ve Frýdku-Místku byli oceněni dárci krve

3. března 2016 20:37 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V národním domě v Místku proběhl ples na propagaci dárcovství krve. Součástí akce bylo kromě zábavy a tance ocenění dárců za čtyřicet a osmdesát bezpřízpěvkových odběrů krve. Akci uspořádal oblastní spolek Českého červeného kříže Frýdek-Místek.

Judisté Euroregionu Beskydy se utkali na mistrovství

3. března 2016 20:36 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Kolem tří stovek malých judistů se utkalo na sedmém ročníku Mistrovství Euroregionu Beskydy v judu. Ve dvou tělocvičnách Základní školy v Dobré bojovali borci a borkyně z České republiky, Slovenska i Polska.

Ve Frýdku-Místku probíhá další kácení stromů

3. března 2016 12:56 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku probíhá v těchto dnech další kácení stromů. Jedná se o dřeviny, které jsou suché, poškozené nebo napadené dřevokaznými houbami, a tudíž jsou nebezpečné pro kolemjdoucí. Město za pokácené stromy plánuje náhradní výsadbu.

Lidé zablokovali průtah městem, bojují tím za obchvat

29. února 2016 20:25 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V pátek 26. února proběhla na přechodu pro chodce na Příborské ulici blokáda průtahu, která měla upozornit na závažnost dopravního problému Frýdku-Místku a naprostou nutnost výstavby obchvatu. Akci svolali občané, kteří se spontánně zorganizovali na facebookových stránkách s názvem „Chceme obchvat Frýdku-Místku“.

F-M zrekonstruoval z dotací hned devět sportovišť

29. února 2016 20:24 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek úspěšně zrealizovalo projekt, který řeší komplexní modernizaci hned devíti multifunkčních sportovišť. Hřiště nyní mají nový povrch, jsou vybaveny prvky pro streeball a volejbal a rozměrově odpovídají pravidlům FIBA.

F-M chce systematicky rozvíjet a zatraktivnit zeleň

29. února 2016 20:22 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek chce koncepčně rozvíjet a zkvalitnit zeleň na svém území. Za tímto účelem si také před časem pozvalo studenty ze zahradnické fakulty v Lednici, kteří si město prošli a poté navrhli, jak by se zeleň dala zatraktivnit.

Ve F-M funguje nová bezbariérová přeprava osob

25. února 2016 20:38 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Od ledna tohoto roku je nově k dispozici občanům města Frýdku-Místku a lidem, kteří žijí v jeho okolí, bezbariérová přeprava. Tuto přepravu zajišťuje spolek Cesta bez bariér. Lidé se díky ní mohou dostat k lékaři na vyšetření, ale také třeba na nákup nebo za zábavou.

Seniory z F-M během roku rozhodně nuda nečeká

25. února 2016 20:35 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Senioři z Frýdku-Místku se v tomto roce určitě nudit nebudou. Tamní městská organizace Svaz důchodců pro ně připravila řadu kulturních, sportovních, ale i vzdělávacích akcí. O tom, co všechno seniory čeká, jsme si popovídali s předsedou svazu Daliborem Kališem.

Středisko volného času Klíč nabízí kroužek juda

25. února 2016 20:32 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V příspěvku opět navštívíme jeden z kroužků Střediska volného času Klíč. Tentokrát se podíváme do juda. Děti se zde učí základy sebeobrany a zdokonalují svou pohyblivost.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více