Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Město chce zabezpečit židovský hřbitov před vandaly

11. března 2016 0:22 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek chce ochránit židovský hřbitov před útoky vandalů. Těch se v poslední době stalo hned několik. V současné době je v řešení, jakým způsobem významnou památku města zabezpečit.

Lávka na ulici Sadová ve F-M je po rekonstrukci

11. března 2016 0:21 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Lávka vedoucí z ulice Sadová přes železniční trať a čtyřproudý průtah městem na ulici Žižkovská je po rekonstrukci. V tuto chvíli město řeší s firmou, která opravy prováděla, její oficiální převzetí. Lávka má za sebou řadu úprav.

Stavba centra pro seniory by mohla začít příští rok

11. března 2016 0:20 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Přeměna bývalého domu dětí a mládeže poblíž šesté základní školy na centrum pro seniory by mohla začít už v příštím roce. Prozatím byla provedena stavebně technická studie a letos se začne s přípravou projektové dokumentace.

Muzeum Beskyd zve na výstavu o vydrách

11. března 2016 0:18 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Muzeum Beskyd zve veřejnost na novou výstavu, tentokrát zaměřenou na život vyder. Návštěvníci se na výstavě dozví celou řadu zajímavostí o vydrách a dalších vodních živočiších.

Lávka na ulici Sadová ve F-M je po rekonstrukci

9. března 2016 12:53 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Lávka vedoucí z ulice Sadová přes železniční trať a čtyřproudový průtah městem na ulici Žižkovská je po rekonstrukci. V tuto chvíli město řeší s firmou, která opravy prováděla, její oficiální převzetí. Lávka má za sebou řadu úprav.

Obchvat města Frýdku-Místku má novou naději

8. března 2016 13:13 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Obchvat města Frýdku-Místku má novou naději. Představitelé magistrátu se minulý týden sešli s premiérem Bohuslavem Sobotkou a ministrem dopravy Danem Ťokem. Výsledkem jednání je závazek ministra dopravy začít se stavbou první části obchvatu.

Ve Frýdku-Místku probíhá další kácení stromů

8. března 2016 13:01 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku probíhá v těchto dnech další kácení stromů. Jedná se o dřeviny, které jsou suché, poškozené nebo napadené dřevokaznými houbami, a tudíž jsou nebezpečné pro kolemjdoucí. Město za pokácené stromy plánuje náhradní výsadbu.

V kině Vlast proběhl seminář zdravotních sester

8. března 2016 13:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V Nové scéně Vlast proběhl seminář zdravotních sester na téma Zásady správné výživy – vliv výživy na hojivé procesy v organizmu. Zdravotní sestry se prostřednictvím několika přednášek dozvěděly zajímavé informace a vyměnily si zkušenosti z praxe.

Obchvat města Frýdku-Místku má novou naději

7. března 2016 10:47 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Obchvat města Frýdku-Místku má novou naději. Představitelé magistrátu města se minulý týden sešli s premiérem Bohuslavem Sobotkou a ministrem dopravy Danem Ťokem. Výsledkem jednání je mimo jiné závazek ministra dopravy začít se stavbou první části obchvatu.

Frýdeckomístečtí kriminalisté dopadli zloděje

4. března 2016 13:45 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístečtí kriminalisté dopadli zloděje, který od konce minulého roku až do současnosti řádil na mnoha místech ve městě. Na svědomí má desítky krádeží, kradl v domově pro seniory i v nemocnici. Muži nyní hrozí několikaletý trest.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více