Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Na Sportovci roku byli oceněni i sportovci z F-M

28. března 2016 17:30 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Moravskoslezský kraj má za sebou 14. ročník ankety Sportovec roku 2015. Na slavnostním galavečeru byli vyhlášeni a oceněni také sportovci z Frýdku-Místku.

Děti z MŠ Sněženka vynesly morenu a přivítaly jaro

28. března 2016 17:28 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V příspěvku navštívíme děti z mateřské školy Sněženka. Ty podle starodávné tradice vynášely Morenu, aby zahnaly zimu a přivítaly jaro.

Vláda schválila výstavbu první části obchvatu F-M

24. března 2016 17:18 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Obchvat města Frýdku-Místku konečně dostal zelenou. Vláda schválila výstavbu první jeho části. Stavět se začne letos. Druhá jeho část ale stále bojuje s problémem ohledně vyhodnocení vlivu na životní prostředí.

Nemocnice ve F-M otevřela zrekonstruované ARO

24. března 2016 17:17 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Nemocnice ve Frýdku-Místku otevřela nově zrekonstruované ARO. Jeho prostory tak budou po téměř tříměsíční rekonstrukci opět sloužit pacientům. Práce si vyžádaly více než šest milionu korun.

Náměstí Svobody ožilo velikonočním programem

24. března 2016 17:15 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Náměstí Svobody v Místku ožilo o uplynulém víkendu hudbou, tancem i zpěvem. Město prostřednictvím společnosti KulturaFM totiž připravilo bohatý program v rámci každoroční akce Velikonoce ve městě. Akci si nenechaly ujít stovky lidí.

Ve F-M proběhlo 10. zasedání Zastupitelstva města

21. března 2016 19:05 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku proběhlo desáté zasedání Zastupitelstva města. Na programu byl mimo jiné návrh 1. změny rozpočtu města pro tento rok. Zastupitelé se ale zabývali například také nákupem akcií společnosti Frýdecká skládka nebo dotacemi.

KulturaFM zve zájemce na dvě zajímavé výstavy

21. března 2016 19:04 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ještě několik mají zájemci na to, aby navštívili dvě výstavy, které pro tento měsíc připravila městská společnost KulturaFM. Jedna z nich probíhá přímo v prostorách Národního domu a potěší zejména milovníky přírody. Druhá, která se věnuje především grafice, je ke shlédnutí v Nové scéně Vlast.

Primátor F-M prošel vojenským výcvikem aktivních záloh

21. března 2016 19:01 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

S primátorem města jsme si popovídali o výcviku aktivních záloh, který nedávno absolvoval.

Lidé si prohlédli čistírnu odpadních vod ve Sviadnově

21. března 2016 12:32 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Severomoravské vodovody a kanalizace uspořádaly pro zájemce Den otevřených dveří na svých provozech. Děti i rodiče se seznámili s procesem čištění odpadní vody a výroby vody pitné. Naše kamera akci zachytila v čistírně odpadních vod ve Sviadnově na Frýdeckomístecku.

Vláda schválila výstavbu první části obchvatu F-M

19. března 2016 13:20 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Obchvat města Frýdku-Místku konečně dostal zelenou. V tomto týdnu vláda schválila výstavbu první jeho části. Stavět se začne ještě letos. Druhá jeho část ale stále bojuje s problémem ohledně vyhodnocení vlivu na životní prostředí.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více