Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

F-M by mohl mít vlastní dopravní podnik - rozšířená verze

4. dubna 2016 17:16 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek by mohlo založit vlastní dopravní podnik. Zastupitelé se na svém březnovém zasedání seznámili s analýzou možností provozování městské dopravy. Nyní uložili radě města prověřit splnění podmínek, které jsou pro založení městského dopravního podniku nezbytné.

Ve Frýdku-Místku probíhá blokové čištění města

4. dubna 2016 17:11 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zaměstnanci Technických služeb provádí ve Frýdku-Místku jarní úklid a spolu s ním zahájili také tradiční blokové čištění. To zahrnuje strojní i ruční úklid komunikací, ale také opravy kanálových vpustí.

Vydejte se na prohlídku pivovarů ve F-M a Beskydech

4. dubna 2016 17:08 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Beskydské informační centrum pro všechny pivaře připravilo pivní stezku a zaznačilo ji do tištěného průvodce. Ten poradí, do jakého pivovaru vyrazit, seznámí s historií výroby piva a mnoho dalšího.

Uživatelé Majáku se utkali v týmovém klání

4. dubna 2016 17:05 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Denní centrum Maják frýdeckomístecké charity připravilo pro své uživatele soutěžní den. Dva týmy mezi sebou v rámci něj poměřily síly v několika disciplínách.

Frýdek-Místek by mohl mít vlastní dopravní podnik

4. dubna 2016 11:21 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek by mohlo založit vlastní dopravní podnik. Zastupitelé se na svém březnovém zasedání seznámili s analýzou možností provozování městské dopravy. Nyní uložili radě města prověřit splnění podmínek, které jsou pro založení městského dopravního podniku nezbytné.

Ve F-M se konal 37. ročník Turnajů šachových nadějí

31. března 2016 20:19 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V místeckém Národním domě proběhl v pořadí již sedmatřicátý ročník Turnajů šachových nadějí. V prestižní soutěži mezi sebou změřilo síly zhruba 300 šachistů z dvanácti zemí světa.

Jarní úklid města běží ve Frýdku-Místku naplno

31. března 2016 20:16 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku naplno probíhá jarní úklid. Zaměstnanci Technických služeb čistí nejen komunikace a chodníky, ale také lávky, schodiště a veřejnou zeleň. Úpravou projdou i parky a hřbitovy.

Obchvatu F-M chybí některé mosty, postaví je město

31. března 2016 12:25 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Před několika týdny schválila vláda České republiky výstavbu první části obchvatu Frýdku-Místku. Město se ale teď musí vypořádat s novou komplikací. V trase obchvatu totiž chybí některé mosty, které se do něj musí znovu začlenit.

Město odkoupí zbylé akcie Frýdecké skládky

28. března 2016 17:33 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek odkoupí zbylé akcie společnosti Frýdecká skládka. Na posledním jednání zastupitelstva to schválili jeho členové. Město se tak stane jediným stoprocentním vlastníkem této strategické společnosti.

Primátor F-M přivítal prvního občánka roku 2016

28. března 2016 17:32 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na půdě frýdeckého magistrátu proběhlo setkání primátora města Michala Pobuckého a paní Jaroslavy Kunstové, která se stala hrdou maminkou letos prvního narozeného miminka Rebecy. Primátor oběma popřál do života vše dobré a předal mamince a prvnímu občánkovi dárky.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více