S příchodem slunečného a teplého počasí jistě spousta z vás ráda vyrazí na procházku spojenou s návštěvou některého z restauračních zařízení, kde zažene žízeň dobře vychlazeným zlatavým mokem. A protože Frýdek-Místek a Beskydy patří k místům, kde pivovary a minipivovary rostou doslova jako houby po dešti, můžete třeba právě tohle léto vyrazit na opravdu dlouhou pivní stezku.
Lucie Talavašková, marketingový manažer BIC F-M: “Beskydské informační centrum Frýdek-Místek vydalo pro všechny milovníky tohoto zlatavého pěnivého moku průvodce, který poradí, do kterého pivovaru vyrazit. Tištěný průvodce provede třinácti pivovary a minipivovary ve Frýdku-Místku a Beskydech, kde se kromě kontaktních údajů návštěvníci dozví více i o daném pivovaru a také jaké druhy piv v něm vyrábějí.”
Pokud byste se rozhodli osobně absolvovat celou pivní stezku a navštívit všech třináct pivovarů, čekalo by na vás 220 kilometrů. Pokud vám však vystačí dozvědět se jen pár nejnutnějších informací, nabídne vám tištěný průvodce i je.
Lucie Talavašková, marketingový manažer BIC F-M: “Současně tento propagační materiál seznámí stručně s historií výroby piva, jaké suroviny jsou nutné pro jeho výrobu, prozradí, jaký je rozdíl mezi svrchňáky a ležáky, nebo proč je černé pivo černé. Chybět nesmí také typy, kde se zajet podívat sládkům přímo pod ruce, či kde relaxovat v pivních lázních.”
Průvodce pivní stezkou je zdarma k dostání na pobočkách Beskydského informačního centra ve Frýdku, Místku, Frýdlantu nad Ostravicí a Ostravici.