Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

K dostání je nové číslo novin Beskydy tourist info

17. prosince 2014 14:21 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na pobočkách Beskydského informačního centra mohou všichni sportovní nadšenci, ale i milovníci kultury nalézt nové zimní číslo novin Beskydy tourist info. Ty nabídnou zájemcům celou řadu užitečných informací a zajímavostí.

Děti z F-M se mohou naučit základům elektroniky

12. prosince 2014 12:56 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technicky nadané děti z Frýdku-Místku se mohou naučit základům elektroniky. Středisko volného času Klíč pro ně totiž připravuje stejnojmenný kroužek, ve kterém se naučí základním znalostem a řemeslným dovednostem v tomto oboru.

MŠ Beruška ve F-M má novou přírodní zahradu

11. prosince 2014 13:51 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek vybudovalo s pomocí dotace Evropské unie první moderní přírodní zahradu v mateřské škole Beruška. Jejím smyslem je podpořit návrat dětí k přírodě a hravou formou je vést k jejímu poznání.

Děti v Nemocnici F-M si společně zasoutěžily

10. prosince 2014 13:06 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Jubilejní Masarykova základní a mateřská škola v Sedlištích uspořádala pro děti, které musí být v předvánočním čase v nemocnici, zábavné dopoledne. Dětské oddělení frýdeckomístecké nemocnice se tak na čas proměnilo v improvizované hřiště plné úkolů a her.

MHD ve F-M bude jezdit podle nových jízdních řádů

5. prosince 2014 11:02 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zhruba v polovině měsíce dojde ve Frýdku-Místku ke změnám v jízdních řádech městské hromadné dopravy. Ty se týkají hlavně časů příjezdů a odjezdů některých spojů.

Sanatorium Jablunkov pomáhá při chorobách plic

28. listopadu 2014 12:23 | Celý MS kraj | Marek Remeta

Odnepaměti pomáhá sanatorium v Jablunkově pacientům při lehkých i těžkých formách onemocnění plic. K tomu využívá moderních léčebných prostředků a metod.

Bojovníci z Fire Dragon přivezli do F-M cenné kovy

27. listopadu 2014 10:09 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V listopadu se v polském městě Bieruň konalo “Otevřené mistrovství světa v bojovém umění”. Své zástupce tam mělo i město Frýdek-Místek. Velmi úspěšně jej reprezentovali bojovníci oddílu Fire Dragon, který funguje pod TJ Sokol Skalice.

Frýdeckomístecká náměstí zdobí vánoční stromy

26. listopadu 2014 13:26 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek už zdobí vánoční stromy. Pracovníci Technických služeb je zkraje týdne ukotvili na místeckém náměstí Svobody a Zámeckém náměstí ve Frýdku. Stromy získalo město darem od občanů Frýdku-Místku a Lučiny.

Ve Frýdku-Místku probíhá kácení a ořez stromů

24. listopadu 2014 12:15 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Začátkem listopadu začaly ve Frýdku-Místku probíhat ořezy a kácení starých stromů. Poškozené a nemocné dřeviny musí být kvůli bezpečnosti obyvatel odstraněny zejména z parků a některých sídlišť.Před několika dny proběhly tyto práce v Sadech Svobody.

Muzeum Beskyd zve na výstavu o betlémech

20. listopadu 2014 13:01 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Muzeum Beskyd ve Frýdku-Místku si nejen pro tamní obyvatele připravilo novou výstavu. Tentokrát zve milovníky umění na výstavu s vánoční tematikou zaměřenou na betlémy, která nabídne průřez z bohaté sbírky muzea.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více