Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Město Frýdek-Místek se halí do vánoční výzdoby

19. listopadu 2014 13:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ulice a náměstí ve Frýdku-Místku se v těchto dnech halí do vánoční výzdoby. Pracovníci Technických služeb rozvěšují na lampy veřejného osvětlení, ale také na některé stromy podél cest světelné řetězy a další ozdoby. Město tak začíná dýchat vánoční atmosférou.

Technické služby F-M se pustily do sběru listí

14. listopadu 2014 12:21 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

S prvním listopadem přešly Technické služby města Frýdku-Místku na zimní režim. Dříve než ale město pokryje první sněhová nadílka, musí pracovníci z veřejných ploch odklidit spadané listí. Na tyto práce mají Technické služby přichystán podrobný harmonogram.

Nové parkové cesty v sanatoriu Jablunkov

13. listopadu 2014 18:18 | Celý MS kraj | Marek Remeta

V srpnu letošního roku byla zahájena obnova parkových cest v sanatoriu v Jablunkově. Ta je v těchto dnech již hotová a pacienti si tak mohou vychutnat procházku i relaxaci v centrální části parku.

Výstava ve F-M představí příběhy dobrovolníků

12. listopadu 2014 14:49 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na chodbách Národního domu v Místku probíhá nová výstava s názvem Můj dobrovolnický svět. Autor výstavy na ni prostřednictvím svých fotografií prezentuje pohled na dobrovolníky, kteří zasvětili svůj život pomoci druhým.

Kriminalisté Frýdku-Místku dopadli vykradače chat

12. listopadu 2014 13:12 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístečtí kriminalisté dopadli vykradače chat. Několikrát soudně trestaný recidivista vykrádal chaty takřka v celé oblasti Beskyd. Během pěti měsíců se stihl vloupat do několika desítek objektů. Teď mu hrozí vězení.

Farmářské trhy ve F-M okořenila zabijačka

7. listopadu 2014 12:48 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku proběhly další Beskydské farmářské trhy, které se tentokrát nesly ve znamení zabijačky. Kromě tradičních výrobků a zboží si tak mohli návštěvníci dopřát celou řadu zabijačkových specialit.

Sídliště Slezská ve F-M čeká třetí etapa obnovy

5. listopadu 2014 11:06 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek dokončilo s přispěním Evropské unie další část přeměny nejlidnatějšího sídliště Slezská. V následujících dnech tak může naplno začít třetí etapa obnovy, která počítá s parkováním, chodníky i se zelení.

Ve F-M vznikla nová nezisková organizace

4. listopadu 2014 11:53 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Před nedávnem vznikla ve Frýdku-Místku nová nezisková organizace. Zakladatelé ji pojmenovali Lumpíkov a zaměřuje se na rodiny s dětmi. Jejím úkolem je zajistit dětem zábavu i poučení, ať už formou sportovních aktivit nebo uměleckých a jazykových dovedností.

Ve F-M proběhla přehlídka seniorských souborů

31. října 2014 13:16 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku proběhla přehlídka pěveckých a tanečních seniorských souborů. Akce se zúčastnily soubory z České republiky, ale také ze Slovenska. Vychutnat si jednotlivá vystoupení přišlo několik stovek diváků.

Technické služby ve F-M jsou připraveny na zimu

30. října 2014 12:32 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zima už klepe na dveře, Technické služby města Frýdku-Místku se proto pečlivě připravují na zimní údržbu silnic a chodníků. V současné době už mají naskladněný posypový materiál a na náhlé sněžení je přichystána také veškerá technika.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více