Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Ve F-M proběhl Den zdraví a sociálních služeb

1. října 2014 13:12 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku proběhl další ročník Dne zdraví a sociálních služeb. Návštěvníkům se v rámci něj prezentovala více než stovka poskytovatelů sociálních služeb na území města. Připraveny byly také přednášky na zajímavá témata a praktické ukázky.

Sídliště Nová Osada ve F-M prochází obnovou

30. září 2014 12:25 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Sídliště Nová Osada ve Frýdku-Místku prochází obnovou. Technické služby zde v těchto dnech pracují převážně na nových komunikacích mezi ulicemi. Jaké další úpravy sídliště čekají, prozradí následující příspěvek.

Vzpomínky na 1. svět. válku v Muzeu Beskyd F-M

26. září 2014 13:56 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Muzeum Beskyd ve Frýdku-Místku zve na další výstavu. Ta se tentokrát týká historie, konkrétně první světové války. Zvláštní je tím, že je zaměřena převážně na Frýdeckomístecko a jeho obyvatele, kteří byli válkou zasaženi.

Zájemci mohli navštívit střediska Charity F-M

26. září 2014 13:35 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístecká Charita připravila pro občany města a okolí Den otevřených dveří. V rámci něj mohli zájemci navštívit její jednotlivá střediska a podívat se, jakým způsobem fungují a jaké služby nabízí. Přichystán byl i doprovodný program.

Město F-M uspořádalo setkání jubilantů

25. září 2014 13:21 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek uspořádalo slavnostní setkání jubilantů. Akce byla určena občanům, kteří v tomto roce dosáhli nebo dosáhnou sedmdesáti a pětasedmdesáti let. V kině Petra Bezruče byl pro ně při této příležitosti připraven kulturní program.

Frýdek-Místek hostil Festival partnerských měst

24. září 2014 13:14 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek uspořádalo historicky první Festival partnerských měst. Pozvání přijali zástupci ze Slovenska, Polska a také Ruska. V rámci programu se představily folklorní soubory a hudební skupiny z těchto zemí.

Občané F-M navštívili prodejce z farmářských trhů

19. září 2014 11:38 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Návštěvníci Beskydských farmářských trhů, které se ve Frýdku-Místku konají, měli opět možnost vydat se po stopách farmářů a prodejců. V rámci akce mohli shlédnout, jak se produkty nabízené na trhu vyrábějí nebo pěstují.

Muzeum Beskyd zve na výstavu FM Salon 2014

17. září 2014 13:20 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Muzeum Beskyd uspořádalo 12. ročník výstavy výtvarníků z Frýdku-Místku a okolí s názvem FM Salon 2014. Návštěvníci na ní mohou spatřit díla nejvýznamnějších členů známého V-klubu.

Nové dopravní hřiště ve F-M je před dokončením

17. září 2014 13:04 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Nyní se vrátíme k jedné z našich odvysílaných reportáží, ve které jsme vás informovali o výstavbě nového dopravního hřiště pro děti ve Frýdku-Místku. Práce jsou v současné chvíli před dokončením. Děti se tak budou moci na hřišti projet už zanedlouho.

ADRA ve F-M otevřela nový charitativní obchůdek

12. září 2014 10:38 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Dobrovolnické centrum ADRA otevřelo ve Frýdku-Místku další charitativní obchůdek. Jeho prostřednictvím chce pomoci lidem v hmotné nouzi a zároveň získat finance pro své další aktivity. Slavnostního přestřižení pásky se zúčastnil i náš štáb.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více