Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Město Frýdek-Místek hostilo MS v rybolovné technice

17. července 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku se uskutečnil další významný šampionát. Šlo o mistrovství světa v castingu neboli rybolovné technice. Předvést své dovednosti přijelo na stadion Slezan téměř padesát závodníků ze sedmi zemí světa.

Zastupitelé Frýdku-Místku rozhodli o financích pro MFK

15. července 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve velké zasedací místnosti frýdeckomísteckého magistrátu se uskutečnilo v pořadí již čtrnácté zasedání zastupitelů města. Hlavním bodem programu bylo rozhodnutí o poskytnutí finančních prostředků Městskému fotbalovému klubu, který před nedávnem postoupil do Fotbalové národní ligy.

Technické služby Frýdku-Místku kontrolovaly dětské prvky

15. července 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Cirka jeden milion pět set tisíc korun za rok vynaloží město Frýdek-Místek na kontroly a údržbu městského mobiliáře. S tou začínají pracovníci Technických služeb už v průběhu zimních měsíců, aby na jaře bylo všechno připraveno. Pravidelné kontroly se pak provádí téměř každý týden.

Oprava estakády ve Frýdku-Místku je téměř v polovině

12. července 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Od samotného počátku vám přinášíme aktuální informace o průběhu rekonstrukce estakády ve Frýdku-Místku. Prvního června byla zahájena výstavba jedné strany mostu. Jak tyto práce pokračují a co bude následovat, vám prozradíme v reportáži.

Děti z Frýdku-Místku poznávaly svět

12. července 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Cestujeme a poznáváme svět - takový byl název akce pro děti, která se uskutečnila v Sadech Bedřicha Smetany ve Frýdku-Místku. Zábavné ale i naučné dopoledne připravila centra frýdeckomístecké charity spolu s oddělením sociální prevence Odboru sociálních služeb magistrátu města.

Děti z Nezbedy ve Frýdku-Místku měly perličkové dopoledne

11. července 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V rámci akce Prázdniny ve městě, která tvoří soubor zábavných programů pro děti během prázdnin, proběhlo ve frýdeckomísteckém klubu Nezbeda tzv. Perličkové dopoledne. Během něj děti z perliček a korálků vyráběly nejrůznější ozdoby. Podobné akce mají hlavně děti zabavit a odradit od negativních činností.

Pěstitel marihuany skončil za mřížemi

11. července 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomísteckým kriminalistům se na poli drogové problematiky povedl další významný úlovek. Nedaleko Frýdku-Místku odhalili a zadrželi čtyřiatřicetiletého pěstitele marihuany. Nebýt včasného zásahu, většina rostlin by už teď byla v oběhu.

Náš vesmír - nevšední výstava ve Frýdku-Místku

10. července 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na nevšední výstavu obrazů s názvem Náš vesmír zve všechny milovníky umění Nová scéna Vlast ve Frýdku-Místku. Návštěvníci na ní mohou spatřit zajímavá díla převážně frýdeckomísteckých výtvarníků a literátů.

Aquapark Olešná nabízí návštěvníkům nové služby

9. července 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

S několika novými službami pro návštěvníky přichází letní aquapark Olešná ve Frýdku-Místku. Novinky, mezi které patří například pohodlný nákup vstupenek přes internet, mají stávající služby výrazně zkvalitnit a lidem dopřát větší komfort.

Frýdek-Místek rozzářily letničky

8. července 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek každoročně vynakládá nemalé finanční prostředky na letní květinovou výzdobu města. Také v letošním roce zaměstnanci technických služeb vysadili po celém městě letničky, které mu mají dodat příjemnou a svěží atmosféru.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více