Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Taneční skupiny DANCEPOINT zatančili ve Vlasti

4. července 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístecká taneční skupina DANCEPOINT předvedla v Nové scéně Vlast vynikající vystoupení, v rámci kterého předvedla lidem vše, co se za rok její členové naučili. K vidění tak byla škála zajímavých tanců a choreografií.

Mladí truhláři z Frýdku-Místku vstoupili do Cechu truhlářského

3. července 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V Rytířském sále frýdeckého zámku proběhlo v uplynulém týdnu předání výučních listů studentům střední školy elektrostavební a dřevozpracující oboru truhlář. Vyvrcholením programu pak bylo slavnostní pasování absolventů do Cechu truhlářského.

Do Frýdku-Místku přijeli italští veteráni

1. července 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Jednačtyřicet historický vozidel mohli obdivovatelé veteránů shlédnout na nádvoří frýdeckého zámku. Uskutečnil se tam totiž třetí mezinárodní veteránský sraz, kterému vévodily hlavně vozy značky Fiat. K vidění jich však bylo mnohem více.

Klienti penzionu ve Frýdku-Místku mají nové místo k odpočinku

28. června 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Penzion pro seniory otevřel ve svém areálu nové venkovního relaxačního zařízení. To umožní jeho klientům jednak příjemný odpočinek venku a jednak také možnost aktivně trávit svůj volný čas. Co všechno klientům nabízí, uvidíte v reportáži.

Závod 24 hodin kolem Olešné zná své vítěze

27. června 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Druhý ročník extrémního závodu na in line bruslích zná své vítěze. Celý den a noc závodili účastníci v kategoriích hobby a sport o to, kdo ujede nejvíce kol kolem celé přehrady. A jak to tedy celé dopadlo? Podívejte se na reportáž.

Adra pořádala na ZŠ ve Frýdku-Místku sbírku obětem povodní

21. června 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Dobrovolnické centrum ADRA pořádalo v uplynulých dnech na několika základních školách ve městě charitativní sbírku určenou obětem jarních povodní. V rámci ní mohly děti ADŘE donášet nepotřebné oblečení, hračky nebo čisticí prostředky. Smyslem bylo hlavně pomoci lidem ze zatopených oblastí a také ukázat dětem, že do pomoci druhým se mohou zapojit i ony.

Policisté ve Frýdku-Místku pátrají po útočníkovi z herny

20. června 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístečtí detektivové a policisté pátrají po muži, který zkraje června s nožem v ruce vyloupil jednu z heren ve městě. Dobře se proto podívejte na záznamy v reportáži. Možná pachatele poznáte právě vy.

Frýdek-Místek přivítal delegaci projektu Comenius

3. června 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve velká zasedací místnosti magistrátu města Frýdku-Místku se uskutečnilo setkání pedagogů speciálních škol, zapojených do mezinárodního projektu Partnerství škol Comenius. Zástupci škol z několika zemí Evropy si prostřednictvím setkání přijeli vyměnit zkušenosti ze své praxe s českými kolegy.

24 hodin kolem Olešné propukne i letos

31. května 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Milovníci in-line bruslí a extrémních závodů se zase mají na co těšit. I v letošním roce totiž proběhne nezaměnitelný extrémní závod bruslařů 24 hodin kolem Olešné, který vypukne už 22. června. Závod s sebou přinese ale i jistá omezení pro veřejnost.

Omezení na estakádě ve Frýdku-Místku začne už 1. června

30. května 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Už za pár dní dojde na estakádě ve Frýdku-Místku k dopravnímu omezení a to kvůli pracím na mostě, o kterých jsme vás už prostřednictvím našeho zpravodajství informovali. Přesto si dovolujeme celou situaci na estakádě ještě jednou připomenout.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více