Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Město Frýdek-Místek uklízelo po bezdomovcích

22. března 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zaměstnanci frýdeckomísteckých technických služeb ve spolupráci se strážníky městské policie uklízeli po bezdomovcích. Ti si v prostoru mezi dvěma hlavními silničními tahy u místeckého Tesca postavili tábor. Občané upozornili, že v jeho blízkosti roste černá skládka.

Frýdek-Místek si připomněl výročí odporu proti Němcům

21. března 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek si připomnělo výročí odporu proti německým okupantům. Vzpomínková akce se uskutečnila u památníku na ulici 8. pěšího pluku, kde zástupci města spolu s veřejností uctili výročí položením věnců.

Policisté ve Frýdku-Místku zachránili život muži s infarktem

20. března 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Pravděpodobně infarkt mohl za dopravní nehodu čtyřiapadesátiletého muže, k níž došlo včera v odpoledních hodinách ve Frýdku-Místku. Muž stačil vjet na kruhový objezd, pak ztratil vědomí. Naštěstí kolem jelo vozidlo dopravních policistů, kteří muži okamžitě pomohli.

Oblastní kolo ČEZ Street hockey 2013 ve F-M

19. března 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku se uskutečnilo oblastní kolo soutěže ČEZ Street hockey 2013. Proti sobě nastoupili žáci páté a jedenácté základní školy. Oba týmy předvedly, co bylo v jejich silách, a vy se nyní podívejte, jak to dopadlo.

Veřejnost ve Frýdku-Místku mohla nahlédnout do kronik města

18. března 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Odbor školství, kultury, mládeže a tělovýchovy magistrátu města Frýdku-Místku pořádal týden s kronikou. V rámci této akce si mohla široká veřejnost i školní kolektivy prohlédnout devátý a desátý díl kroniky města a popovídat si s kronikářkou.

Divadelní škola ve F-M pokračuje 2. semestrem

14. března 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Divadelní škola ve Frýdku-Místku se těší stále větší oblibě. Po úspěšném prvním semestru, který mladí návštěvníci hereckého kurzu završili veřejným vystoupením, otevřela semestr druhý. Děti tak mohou pokračovat ve své divadelní přípravě.

Adra otevřela ve F-M nový charitativní obchůdek

11. března 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Dobrovolnické centrum ADRA slavnostně otevřelo nový charitativní obchůdek. V provozu je od prvního března. Zájemci si zde mohou za symbolické ceny nakoupit oblečení z druhé ruky nebo hračky či domácí potřeby a tím neziskovou organizaci podpořit.

Policisté F-M vyšetřují smrt 43letého muže

8. března 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Smrt třiačtyřicetiletého muže vyšetřují policisté ve Frýdku-Místku. Tělo muže, jehož totožnost nebyla až do dnešního rána známá, nalezli v úterý v nočních hodinách náhodní kolemjdoucí pod mostem poblíž stadionu na ulici Nádražní.

Technické služby Frýdek-Místek se připravují na jaro

7. března 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zima se chýlí ke konci a pro pracovníky frýdeckomísteckých Technických služeb to znamená spoustu práce s přípravami na jarní období. Jak a co se chystá, aby mohli Technické služby vyjet do ulic města, to vám prozradíme v reportáži.

Estakáda ve Frýdku-Místku projde rekonstrukcí

4. března 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Řidiči ve Frýdku-Místku se budou muset opět na nějaký čas obrnit trpělivostí. V tomto roce je totiž čeká další výrazné dopravní omezení. Důvodem je plánovaná rekonstrukce estakády u Víceúčelové sportovní haly.

Komerční sdělení více

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.


Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Skvělé jídlo i wellness? Užijte si gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

Zahřát se ve wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů.

Startovní pole Ostrava City Marathonu ovládly dresy s logem FN Ostrava

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava v kategorii štafet opět ovládli startovní listinu nejstaršího českého maratonu s názvem Ostrava City Marathon. Centrem moravskoslezské metropole běželo o víkendu celkem 35 týmů. Nejlepší z nich, vedený přednostou Interní a kardiologické kliniky, obsadil 7. místo.

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí dálkově monitoruje pacienty po selhání srdce

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí nově rozšířilo své portfolio služeb o novou technologii zaměřenou na dálkové sledování pacientů se srdečním selháním. Novinka, kterou třinecké centrum poskytuje jako jedno z mála v republice, umožňuje průběžné monitorování klíčových zdravotních ukazatelů pacientů v domácím prostředí, čímž snižuje nutnost hospitalizace pacienta a umožňuje rychlejší zásah lékařů při zhoršení stavu. Během uplynulého měsíce byly tímto způsobem sledovány první dvě desítky pacientů.

Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku má zcela novou ambulantní část

Zcela novou podobu získala ambulantní část Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU, která je umístěna ve 2. patře Polikliniky. Klimatizované prostory jsou vybaveny moderními vyšetřovacími jednotkami, jejichž součástí je i záznamový systém prováděného vyšetření. A nově jsou na jednom místě umístěny všechny odborné ambulance.

Více