Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Herní terapie v Nemocnici ve Frýdku-Místku

1. února 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Když onemocní dítě a musí zůstat samotné v nemocnici, znamená to pro ně vždy velmi stresující zážitek. V mnoha nemocnicích proto funguje speciální obor, herní terapie, která se snaží dítěti pobyt v nemocnici usnadnit. Nejinak tomu je i v nemocnici ve Frýdku-Místku.

Ve F-M probíhá otevřené řízení na výstavbu Polárky

31. ledna 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Situace kolem víceúčelové sportovní haly ve Frýdku-Místku má další pokračování. Vedení města v současné době hledá vhodné zájemce o výstavbu nové sportovní haly Polárka. Za tímto účelem nyní probíhá otevřené nadlimitní řízení.

Kriminalisté odhalili pěstitele a dealery marihuany

30. ledna 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístečtí kriminalisté odhalili pěstitele a dealery marihuany. Od počátku loňského roku do prosince 2012 se jim na území Frýdku-Místku podařilo vypátrat hned několik pěstíren konopí a dopadnout řadu osob, které tuto drogu prodávali.

V Charitě F-M počítali Tříkrálovou sbírku

28. ledna 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Téměř tři sta sedmdesát tisíc korun získala pro svůj provoz frýdeckomístecká charita. Peníze se jí podařilo vybrat v rámci Tříkrálové sbírky, která probíhala v ulicích města i na magistrátě. K čemu peníze použije, vám prozradíme v článku.

Frýdek - Místek má rodinné centrum pro rodiče s dětmi

25. ledna 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Už čtvrtým rokem funguje ve městě Frýdku-Místku Rodinné centrum pro rodiče s dětmi Klíček. Centrum je součástí příspěvkové organizace Středisko volného času Klíč, které poskytuje zájmovou činnost široké veřejnosti všech věkových kategorií.

Kam vyrazit na lyže

24. ledna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Marek Remeta

Start lyžařské sezóny byl kvůli letošnímu zimnímu počasí poněkud krkolomný. Nyní se ale situace obrátila k lepšímu a sjezdovky se začínají plnit lyžaři. Jak to tedy s lyžováním vypadá, tak to vám prozradíme v článku.

Děti z F-M najdou útočiště v terénní službě Rebel

23. ledna 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

S naší kamerou jsme se vypravili navštívit poslední službu frýdeckomístecké charity a tou je Terénní služba Rebel. Je to jedna z nejmladších služeb, které místní charita provozuje. Pomáhá dětem a mládeži s jejich těžkostmi a problémy. Vy se nyní podívejte, jak to v Rebelu vypadá.

Frýdek-Místek investuje miliony korun do rekonstrukcí

22. ledna 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek plánuje v tomto roce investovat desítky milionů korun do úprav a rekonstrukcí. Peníze budou rozděleny mezi jednotlivé projekty, ke kterým patří například revitalizace sídliště Slezská, finanční injekce se ale týká také dopravy nebo školství.

První taneční studio DANCEPOINT ve F-M

21. ledna 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Občanské sdružení Taneční skupina DANCEPOINT otevřelo v druhé polovině loňského roku první taneční studio ve Frýdku-Místku. Široké veřejnosti všech věkových kategorií teď pod jednou střechou nabízí celou řadu moderních tanců vyučovaných zkušenými tanečníky.

Ve Frýdku-Místku probíhá kácení stromů

16. ledna 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Od října loňského roku probíhá ve Frýdku-Místku kácení starých stromů. Napadené nebo poškozené dřeviny musejí být kvůli bezpečnosti občanů odstraněny především z parků a některých sídlišť. V těchto dnech proběhlo kácení v sadech Bedřicha Smetany.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: V ambulanci hlasové poradkyně se bolesti bát nemusíte

Diktafon, piano, džbán s vodou a plastovou hadičkou. To všechno jsou pomůcky, se kterými pracuje hlasová terapeutka Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku MgA. Markéta Drabina Schaffartzik, DiS. Problémy s hlasem může způsobit i řada nemocí, které s hlasivkami zdánlivě nesouvisí. Například mimojícnový reflux. Nebo některým pacientům paradoxně může pomoci od potíží pouhá výměna lepidla zubní protézy.

OVAK zahajuje podzimní deratizaci

Společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. je provozovatelem kanalizace pro veřejnou potřebu na území města Ostravy v celkové délce 946 kilometrů, o kterou se systematicky stará a obhospodařuje ji. OVAK bude od září do prosince opětovně realizovat podzimní etapu plošné deratizace na území Ostravy.


Slavnostní sál v Divadle J. Myrona ponese jméno po malíři a scénografovi Vladimíru Kristinovi

S novou sezónou dostane nové jméno slavnostní sál v Divadle Jiřího Myrona – tentokráte padla volba na VLADIMÍRA KRISTINA. Profesí malíř a výtvarník, který bral lekce i u slavného Oskara Kokoschky ve Vídni, byl jedním z prvních scénických výtvarníků NDM a jako první vnášel do ostravské scénografie progresivní podněty a moderní trendy. Jeho doménou byla malba, maloval především Ostravu a Ostravsko, ale věnoval se v určitém období rovněž divadlu. Dnes jsme ve slavnostním sále instalovali výstavu věnovanou životu a dílu tohoto umělce. V sále bude k vidění po celou sezónu.

Galerie výtvarného umění v Ostravě zahajuje podzimní výstavní sezónu

Galerie výtvarného umění v Ostravě (GVUO), příspěvková organizace Moravskoslezského kraje, otevírá novou podzimní sezónu výstavami slovenského umělce Marka Kvetana a ostravské umělkyně Dáši Lasotové. Vernisáž obou výstav se uskuteční v úterý 10. září v 17 hodin za účasti obou autorů i kurátorů Vladimíra Beskida a Jiřího Jůzy.

OKD uspořádá u příležitosti havířského svátku pietu za tragicky zesnulé horníky

Ve středu 11. září od 14 hodin se na Univerzitním náměstí v Karviné uskuteční pietní akt, v jehož průběhu vzdají zástupci těžební společnosti OKD a jejich hosté hold všem, kdo přišli o život při výkonu hornického povolání. Od 15 hodin bude v kostele Povýšení svatého Kříže v Karviné jako součást piety následovat mše, kterou bude sloužit biskup ostravsko-opavské diecéze Mons. Martin David.

Více