Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Zimní údržba komunikací jede ve F-M naplno

14. prosince 2012 8:33 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku se naplno rozjela zimní údržba komunikací. Technické služby se musejí postarat nejen o průjezdnost vozovek, ale také o bezpečnou schůdnost chodníků na území města.

Hasiče prověřilo velké cvičení

13. prosince 2012 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Padesát jedna hasičů zasahovalo u dopravní nehody v tunelu na nové přípojce na rychlostní komunikaci R48. Nejednalo se ale o skutečnou havárii, nýbrž o velké cvičení. To mělo prověřit především rychlost, pohotovost a také spolupráci hasičů s ostatními složkami integrovaného záchranného systému.

Děti ze 6. ZŠ ve F-M darovaly ADŘE své hračky

12. prosince 2012 8:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Nezisková organizace ADRA ve Frýdku-Místku pořádala další ze svých charitativních činností, takzvaný projekt Hračkiáda. Do akce se zapojily děti z vybraných základních škol, které zástupcům ADRY předávaly své staré hračky. Ty pak putovaly do charitativního obchůdku.

Miss Staré koleno 2012 zná svou vítězku

11. prosince 2012 10:01 | Ostrava-město | Marek Remeta

Domov pro seniory Slunečnice poprvé volil svou miss. Pětice seniorek se na volbu krásy pečlivě připravovala, aby tříčlennou porotu co nejvíce zaujala. K porotcům usedla i známá herečka Květa Fialová.

Ve F-M začaly vánoční trhy

10. prosince 2012 8:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Náměstí Svobody v Místku ožilo vánočními trhy. Prodejci ve stylových dřevěných stáncích nabízejí denně od devíti do osmnácti hodin tradiční vánoční zboží. Nechybí ale ani teplé občerstvení či horká medovina. Víkendy navíc slibují i zábavný doprovodný program.

V 7. ZŠ ve Frýdku-Místku pomáhají dětem s výukou interaktivní tabule

28. listopadu 2012 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Interaktivní tabule se v posledních letech staly nedocenitelnou pomůckou při výukách na základních i středních školách. Učení s pomocí interaktivní tabule je nejenom jednodušší, ale zároveň také zábavnější. Své o tom vědí i děti ze sedmé základní školy ve Frýdku-Místku.

Technické služby Frýdku-Místku se pustily do úklidu listí

28. listopadu 2012 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Pracovníci Technických služeb města Frýdku-Místku se s podzimem musejí vypořádat s další prací. Dříve než město pokryje sníh, musí z veřejných prostranství odklidit spadané listí. Náš štáb se zúčastnil sběru listí v sídlišti nad Lipinou a vy se nyní podívejte, jak to probíhalo.

Frýdecko-místeckým seniorům montovali bezpečnostní řetízky

28. listopadu 2012 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Před časem jsme vás informovali o chystaném projektu Řetízek frýdeckomístecké městské policie, v rámci něhož mají být seniorům ve Frýdku-Místku a okolí namontovány do dveří bezpečnostní řetízky. V uplynulých dnech začali strážníci městské policie s realizací projektu a náš štáb byl při tom.

Den otevřených dveří v porodnici ve F-M

15. listopadu 2012 5:51 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Gynekologicko-porodní oddělení frýdeckomístecké nemocnice pořádalo ve středu 7. listopadu den otevřených dveří. Budoucí maminky i tatínci se na něm dozvěděli spoustu užitečných rad od kvalifikovaných odborníků, samozřejmostí byla i prohlídka oddělení.

Pečovatelská služba ve Frýdku-Místku

15. listopadu 2012 5:41 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Pečovatelská služba frýdeckomístecké charity je další sociální službou, která na území města a jeho okolí nabízí pomoc lidem se sníženou soběstačností. Oproti jiným se ale liší tím, že je vykonávána přímo v domácnosti klientů. Náš štáb se spolu s pracovníkem této služby za jedním z nich vypravil.

Komerční sdělení více

Tým neurologů FNO a LF OU s vědci z PF OU získal certifikaci metodiky neurokognitivní rehabilitace

Odborníci z týmu FN Ostrava, Lékařské a Přírodovědecké fakulty OU zpracovali pod vedením neuropsycholožky PhDr. Vladěny Jaremové přesný postup neurorehabilitační péče o pacienty s poškozením mozku v akutní fázi onemocnění. Jejich metodiku, která doposud v České republice chyběla, teď schválilo Ministerstvo zdravotnictví ČR. Pracovat podle ní mohou všechna zdravotnická zařízení.

Kolik se vypilo na Colours kohoutkové?

Na Colours of Ostrava nemohla chybět osvěžující Free water zone od společnosti Ostravské vodárny a kanalizace a.s. Čistou, osvěžující a ideálně vychlazenou kohoutkovou vodu mohl vyzkoušet každý účastník festivalu. OVAK vodobar byl přímo napojen na vodovodní řad. O správné nastavení a provoz zařízení se postarali promotéři z OVAKu. Za 4 dny se vypilo přes 8 000 litrů pitné vody.


FN Ostrava má mezi lékaři čtyři nové docenty

Akademický titul docent nově doplňuje jména čtyř lékařů FN Ostrava. Docenturu úspěšně zvládla doc. MUDr. Marcela Káňová, Ph.D., doc. MUDr. Martin Havel, Ph.D., doc. MUDr. et. MUDr. Jan Štembírek, Ph.D. a doc. MUDr. Lubomír Tulinský, Ph.D. Všichni jsou zároveň pedagogové na Lékařské fakultě Ostravské univerzity.

Podcast FNO: Co oko nevidí

Která je nejdůležitější a nenahraditelná část oka? Kam se posunula oční chirurgie za posledních 20 let? Je nutné, aby měla oční klinika i lůžkové oddělení? O tom a mnohém dalším je podcast s přednostou Oční kliniky FNO a LF OU MUDr. Janem Němčanským, Ph.D., MBA.

Colours of Ostrava v nových barvách. Za rok přivezou The Chainsmokers

Nová vizuální identita od grafického studia Najbrt a první interpret 22. ročníku. Závěrečná tisková konference letošních Colours of Ostrava přináší vedle zhodnocení dosavadního ročníku i novinky pro příští rok, včetně prvního interpreta, elektronického dua The Chainsmokers. Během uplynulých tří dnů areál přivítal 867 návštěvníků s průkazem osob se zdravotním postižením, na pokladnách bylo rozdáno bezmála tři tisíce dětských pásek a očekává se kolem tisíce seniorů, kteří mají na závěrečný den festivalu volný vstup.

Dakarská zóna na Colours of Ostrava? Ano, včetně premiéry nového závodního speciálu!

Návštěvníci multižánrového festivalu Colours of Ostrava každým rokem naleznou v areálu různé zajímavé prezentace a překvapení. Letos se mohou dostat do Dakarské zóny, kterou připravila Ostra Group, partner VIP zóny festivalu a hlavní partner závodního týmu Fesh Fesh, který svoji techniku do zóny zapůjčí. Dakarskou zónu návštěvníci naleznou mezi pavilonem U6 a Gongem.

Karvinská hornická nemocnice ulevuje pacientům s vážnými pohybovými potížemi botoxem

Karvinská hornická nemocnice (KHN) pomáhá pacientům, kterým komplikuje život vážné onemocnění nebo úraz, botulotoxinovými injekcemi. Látka, kterou lidé běžně znají z estetické medicíny, v KHN slouží pro rehabilitaci po cévní mozkové příhodě, po úrazech, při stavech spojených s roztroušenou sklerózou nebo s nádory mozku. V tuto chvíli má nemocnice v rehabilitační péči první desítku pacientů, kterým je „botox“ pravidelně vpravován do svalů. Další nemocní postupně přibývají.

Více