Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Andrea Holeszová

Už téměř 55 let přináší zábřežské Kino Luna divákům novinky i staré filmové klasiky

Kino Luna v Ostravě-Zábřehu příští rok oslaví 55. výročí. Za tu dobu prošlo řadou rekonstrukcí. O jaké opravy šlo a novinky, které návštěvníky kina čekají, odhalí následující reportáž.

S opravou výtluků na cestách pomáhá na Jihu nový stroj. Díry jsou zacelené během minuty

16. dubna 2024 10:35 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

I v Ostravě Jihu se opravují výtluky na cestách po zimě. Vedení obvodu letos koupilo pro technické služby i nový stroj, díky kterému jsou opravy mnohonásobně rychlejší.

Nový stroj pomáhá opravovat výtluky na cestách v Ostravě-Jihu

I v Ostravě Jihu se opravují výtluky na cestách po zimě. Vedení obvodu letos koupilo pro technické služby i nový stroj, díky kterému jsou opravy mnohonásobně rychlejší.

Kino Luna v Ostravě-Jihu funguje už přes padesát let. Přináší novinky i staré klasiky

15. dubna 2024 14:49 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Zábřežské kino Luna příští rok oslaví 55. výročí. Za tu dobu prošlo řadou rekonstrukcí. O jaké opravy šlo a novinky, které návštěvníky kina čekají, odhalí následující reportáž.

Klinická farmacie v MNO slaví 10 let. Nemocnice v Česku potřebují více těchto odborníků

Už 10 let pomáhají doktorům a pacientům v Městské nemocnici Ostrava kliničtí farmaceuti. Ti například posuzují správnou medikaci hospitalizovaných pacientů. Aktuálně je jich v nemocnicích republiky asi 200, potřeba je ale 1 300

Moderní, zrekonstruované ARO v Městské nemocnici Ostrava pomáhá k plnému uzdravení pacientů

Úspěch moderní medicíny. Tak popsali plnou rekonvalescenci pacienta anesteziologicko-resuscitačního oddělení Městské nemocnice jeho doktoři. Kromě kvalitní první pomoci měla na uzdravení nemalý podíl i špičková technologie, kterým oddělení po nedávné rekonstrukci disponuje.

Náměstí SNP se promění v místo k setkávání. Návrh mohli Ostravané konzultovat s architekty

Městský ateliér prostorového plánování a architektury představil své plány na budoucí podobu náměstí SNP v Ostravě. Obě strany náměstí se mají například propojit zvýšením vozovky. Návrh si přišli poslechnout i zaujatí občané na veřejné setkání.

Nedávno zrekonstruované ARO Městské nemocnice Ostrava pomáhá k plnému uzdravení pacientů

Zázrak moderní medicíny. Tak popsali plnou rekonvalescenci pacienta anesteziologicko-resuscitačního oddělení Městské nemocnice jeho doktoři. Kromě kvalitní první pomoci měla na uzdravení nemalý podíl i špičková technologie, kterým oddělení po nedávné rekonstrukci disponuje.

Kliniční farmaceuti pomáhají doktorům i pacientům v MNO už 10 let

Už 10 let pomáhají doktorům a pacientům v Městské nemocnici Ostrava kliničtí farmaceuti. Ti například posuzují správnou medikaci hospitalizovaných pacientů. Aktuálně je jich v nemocnicích republiky asi 200, potřeba je ale 1 300.

Návštěvnické centrum Nového Jičína nabízí náhled do bohaté historie "Města klobouků"

8. dubna 2024 10:36 | Nový Jičín | Andrea Holeszová | Kam vyrazit

Ne nadarmo se Novému Jičínu přezdívá Město klobouků. V historickém domě na Masarykově náměstí, kde v roce 1790 zemřel slavný rakouský vojevůdce Gideon von Laudon, vzniklo Návštěvnické centrum, které mimo jiné skrývá interaktivní expozici přibližující bohatou tradici kloboučnictví ve městě.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více