Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Andrea Holeszová

Ostravské Náměstí SNP před kulturním domem Akord čekají velké změny

6. dubna 2024 16:15 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Městský ateliér prostorového plánování a architektury představil své plány na budoucí podobu náměstí SNP. Obě strany náměstí se mají například propojit zvýšením vozovky, před kulturním domem Akord vznikne amfiteátr a tamní parkoviště by se mělo přesunout do míst, kde nyní funguje tržnice.

Kanalizace není odpadkový koš ani skládka, apelují na občany představitelé společnosti OVAK

Ostravské vodárny apelují na občany, aby dodržovali kanalizační řád města. Problém způsobují i malá porušení jako vylévání kuchyňských tuků nebo vyhazování hygienických předmětů. Někteří ale do kanálů vyhazují i suť nebo beton.

Díky chytrému měření mají Ostravané úniky vody pod kontrolou

Ostravské vodárny pokračují v instalacích dálkových odečtů vody a chytrého měření. Ty napomáhají efektivněji hospodařit s vodou a včas odhalit i úniky vody za vodoměrem. Systémem už je pokryto 80 procent sítě a do dvou let by měl být všude.

Chytré měření pomáhá Ostravanům mít úniky vody pod kontrolou. Pokryto je 80 % sítě

2. dubna 2024 14:12 | Ostrava-město | Andrea Holeszová | Eko magazín

Ostravské vodárny pokračují v instalacích dálkových odečtů vody a chytrého měření. Ty napomáhají efektivněji hospodařit s vodou a včas odhalit i úniky vody za vodoměrem. Systémem už je pokryto 80 procent sítě a do dvou let by měl být všude.

OVAK apeluje na občany. Kanalizace není odpadkový koš ani skládka

2. dubna 2024 13:56 | Ostrava-město | Andrea Holeszová | Eko magazín

Ostravské vodárny apelují na občany, aby dodržovali kanalizační řád města. Problémy způsobují i malá porušení jako vylévání kuchyňských tuků nebo vyhazování hygienických předmětů. Někteří ale do kanálů vyhazují i suť nebo beton.

K příležitosti Dne učitelů v Ostravě-Jihu ocenili 19 nejlepších pedagogů obvodu

28. března si Česko letos připomnělo Den učitelů. Ani v obvodu Ostrava-Jih na ně nezapomněli a u příležitosti výročí narození Jana Ámose Komenského ocenili nejlepší pedagogické pracovníky ve třech kategoriích.

Ostravar aréna už nebude sloužit hokeji. Ten se přesune do nové haly

1. dubna 2024 19:34 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Osud Ostravar arény se sídlem v Zábřehu je rozhodnut. Po její rekonstrukci zde již nebude ledová plocha. Ta se přesune do nové haly mimo obvod. Vedení Jihu se ale těší na možnost pořádání více kulturních akcí.

S příchodem jara odstartovaly opravy pěších komunikací. V Ostravě-Jihu se staví i nové

1. dubna 2024 10:46 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

V nejlidnatějším ostravském obvodu odstartovaly nejen další opravy chodníků. Vzniknou zde i nové, například na ulici Horní nebo Na Obecní. Náklady na jejich výstavbu se odhadují přibližně na 4 miliony korun.

Pedagogové z Ostravy-Jihu byli k příležitosti Dne učitelů oceněni vedením obvodu

1. dubna 2024 10:42 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

28. března si Česko letos připomnělo Den učitelů. Ani v obvodu Ostrava-Jih na ně nezapomněli a u příležitosti výročí narození Jana Ámose Komenského ocenili nejlepší pedagogické pracovníky ve třech kategoriích.

Jazykové certifikáty Cambridge English si převzalo 25 žáků ze ZŠ Kosmonautů v Ostravě

25 jazykových certifikátů Cambridge English si převzali žáci základní školy Kosmonautů v Ostravě Zábřehu. Na mezinárodně uznávanou zkoušku se zde žáci připravují už od první třídy v rámci bilingvní výuky.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více