Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Bára Kelnerová

Miss Karkulka, druhých 5 finalistek

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

V soutěži Miss Karkulka nejde o to jak dívky vypadají, děvčata musí improvizovat. Prohlédněte si druhých 5 finalistek soutěže v naší galerii.

Havířovská nemocnice otevře stanice LDN

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

V havířovské nemocnici se pilně pracuje na přípravách otevření oddělení lůžek následné péče, která v Havířově opravdu velmi chyběla.

O Azylový dům pro matky s dítětem je velký zájem

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Všechny ženy v azylových domech mají něco společného. Nemají s dětmi kde bydlet a vlastní rodina jim nepomůže. Havířovské maminky našly na čas útočiště v Domě pro matky s dětmi, patřící Armádě spásy.

Aktuálně z Havířova 20. 11. 2009

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

1. Procento onemocnění sezónní chřipkou na školách roste
2. Ježíšek na náměstí
3. Nehodovost ve 3. čtvrtletí

Osobnost v sociální oblasti 2009 – Anna Formánková

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Anna Formánková je žena, které zaslouženě patřil čtvrteční podvečer, plný sál a program v Kulturním domě Leoše Janáčka v Havířově, kde byly oceněny osobnosti v sociální oblasti pro rok 2009.

Myslivci a jejich druhý hon

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Myslivci z havířovského sdružení v sobotu měli svůj druhý hon, který se konal v části Dolní a Prostřední Suché. Už dopředu ale tušili, že výřad asi nebude nejbohatší. Důvodem byla jednak lokalita, ale také počasí. Přesto nakonec byli všichni spokojeni.

Rodiče školáků mají nárok na dávky

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Již šest havířovských základních škol je týden uzavřeno z důvodu vysokého počtu nemocných žáků. Doma jsou ale i zdravé děti a jejich rodiče mají v tomto případě právo na dávky.

V Havířově zemřela žena na prasečí chřipku

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Prasečí chřipka si vybrala další oběť, a to v havířovské nemocnici, kde na následky H1N1 zemřela 48 letá žena. Zařízení dnes začalo s očkováním vybraných zaměstnanců. Mnoho zdravotníků ale vakcinaci odmítá.

Petr Kurovský získal titul Mistra světa v Jiu-Jitsu

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Petr Kurovský je devětadvacetiletý rodák z Havířova a nový mistr světa v bojovém sportu Jiu-Jitsu. Prvenství a pohár si Petr vybojoval v listopadu v Bostonu a už nyní má další plány.

Vánoční strom na Náměstí Republiky

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

V Havířově na Náměstí Republiky má stát dvanáctimetrový vánoční smrk. Přestože byla manipulace se stromem naprosto přesná vše se ale podařilo a strom už čekal jen na výzdobu. Bohužel právě při zdobení se zjistilo, že pondělní vichřice způsobila prasknutí kmene.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: Mladí lékaři se onkologie obávat nemusí

Přednosta Kliniky onkologické doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA se léčbě nádorových onemocnění věnuje 20 let. Za tu dobu se podle něj obor obrovsky posunul. V podcastu přibližuje nejen nové formy a způsoby léčby, ale i možnosti, které na klinice mají mladí lékaři, kteří se rozhodnou stejně jako kdysi on.

Na Slezskoostravském hradě nezahálí ani na podzim

Letní sezóna sice skončila, ale na Slezskoostravském hradě se stále něco děje. V září byly otevřeny dvě výstavy. Ve sklepení je to výstava přibližující život Johanna Nepomuka hraběte Wilczka, která rovněž připomíná jeho financování první rakousko-uherské polární expedice. Ve věži se návštěvníci seznámí se středověkým stolováním a kuchyní díky výstavě S knížaty u stolu. Chystají se však i různé akce.


Jubileum Útěku v řetězech bylo třaskavé!

Patnácté narozeniny oslavila v sobotu netradiční akce Útěk v řetězech, a jak zněl její podtitul, byla to oslava třaskavá od začátku do konce! Potvrdit by to mohli jak sami „uprchlíci“ absolvující adrenalinový vězeňský desetiboj, tak návštěvníci doprovodného programu na náměstí Republiky v Havířově.

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.

Více