Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Bára Kelnerová

Havířovský vánoční strom musel být rozřezán

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Příroda je prostě nevyzpytatelná a větru ani dešti se poručit zkrátka nedá. Občané Havířova se těšili, že už v úterý uvidí nazdobený Vánoční strom. Bohužel se tak nestane.

18. ročník Miss Reneta je zahájen

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Miss Reneta má v Havířově dlouholetou tradici. 18. ročník je už v plném proudu.

První obyvatel nového psího útulku

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

K slavnostnímu otevření havířovského útulku pro psy a drobné zvířectvo dojde až 9. prosince. Nicméně útulek má už svého prvního návštěvníka.

Na plaveckém bazénu se lovili kapři

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Tradičně netradičně oslavili Mikuláše zaměstnanci a přátelé Střední školy řemesel a služeb. Vše začalo v tělocvičně a skončilo lovením kaprů v bazénu. Aby si děti zasloužily Mikulášskou nadílku, musely nejdříve plnit nejrůznější úkoly. Po té přišel hrozivý čert, anděl i Mikuláš, kterému děti zpívaly vánoční písně.

Co bude s havířovským hokejem?

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Finanční problémy havířovského hokeje gradují. Hráčům A týmu se zpozdilo vyplacení odměn za měsíc říjen, a to byl pro ně důvod nenastoupit na zápas. Město, jakožto hlavní sponzor, bylo touto zprávou znepokojeno a žádalo po vedení hokejové společnosti vysvětlení.

20. ročník mezinárodní soutěže ve vzpírání TOP 12

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Absolutní vzpěračská špicka měřila své sily v Havířově na mezinárodních závodech Top 12.

Havířovská nemocnice velkolepě oslavila své 40. výročí

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Havířovská nemocnice se celý rok připravovala na oslavu svého 40. výročí. Den D nastal a program byl doslova nabitý překvapeními.

Havířov má schválený rozpočet pro rok 2010

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Pondělní zastupitelstvo mělo v Havířově před sebou velký úkol a tím bylo schválení rozpočtu na příští rok. Jeho tvorbě byla věnována velká pozornost, a to i s ohledem na probíhající hospodářskou krizi.

Vánoční koncert Fusionu

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

V havířovském Kulturním domě Radost se ve čtvrtek uskutečnil Vánoční koncert hudebního souboru Fusion.

Galakoncert soutěže Talent roku 2009

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

O tom, že Havířov má opravdu nadějné zpěváky se mohli diváci přesvědčit na galakoncertu pěvecké soutěže amatérských zpěváků populární hudby Talent 2009. Do letošního ročníku se přihlásilo 124 mladých umělců.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: Mladí lékaři se onkologie obávat nemusí

Přednosta Kliniky onkologické doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA se léčbě nádorových onemocnění věnuje 20 let. Za tu dobu se podle něj obor obrovsky posunul. V podcastu přibližuje nejen nové formy a způsoby léčby, ale i možnosti, které na klinice mají mladí lékaři, kteří se rozhodnou stejně jako kdysi on.

Na Slezskoostravském hradě nezahálí ani na podzim

Letní sezóna sice skončila, ale na Slezskoostravském hradě se stále něco děje. V září byly otevřeny dvě výstavy. Ve sklepení je to výstava přibližující život Johanna Nepomuka hraběte Wilczka, která rovněž připomíná jeho financování první rakousko-uherské polární expedice. Ve věži se návštěvníci seznámí se středověkým stolováním a kuchyní díky výstavě S knížaty u stolu. Chystají se však i různé akce.


Jubileum Útěku v řetězech bylo třaskavé!

Patnácté narozeniny oslavila v sobotu netradiční akce Útěk v řetězech, a jak zněl její podtitul, byla to oslava třaskavá od začátku do konce! Potvrdit by to mohli jak sami „uprchlíci“ absolvující adrenalinový vězeňský desetiboj, tak návštěvníci doprovodného programu na náměstí Republiky v Havířově.

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.

Více