Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Petřvaldská knihovna láká nejen děti na moderní image

8. října 2013 15:39 | Orlová | David Stejskal

Jak přimět nejmladší generaci k lásce ke knihám a čtení? Jeden z příkladů pochází z nedalekého Petřvaldu, kde tamní knihovnice začaly takřka od píky. Během prázdnin se jim podařilo zcela proměnit samotné prostředí dětské knihovny. A nový prostor nyní skutečně láká i více malých čtenářů.

Orlované zlepšili své umístění v plavecké soutěži

4. října 2013 15:55 | Orlová | David Stejskal

Druhé místo v kategorii měst do 50 tisíc obyvatel. Takové je letošní umístění Orlové v celorepublikové Plavecké soutěži měst. Našim plavcům se tak podařilo i po výzvě v naší televizi zabojovat a Orlová tak zlepšila své loňské 3. místo.

Výstava nabídla zabezpečení majetku i osob

4. října 2013 15:54 | Orlová | David Stejskal

Ochrana osob a majetku. Tak se jmenovala výstava v domě kultury, kterou připravilo město Orlová a zdejší strážníci. Vystavovatelé nabídli zájemcům několik rad a také techniku, jak chránit svůj majetek, ale i svou vlastní bezpečnost.

Aktuálně z Orlové 4. 10. 2013

4. října 2013 15:49 | Orlová | David Stejskal

1. Trénování paměti v knihovně
2. Taneční zábava pro seniory
3. Výstava na ZŠ Ke Studánce
4. Hokejisté HC Orlová uvítají silného soupeře
5. Cestovatelská beseda v knihovně
6. Těšínské divadlo tentokrát v Těšíně
7. Stolní tenis se připravuje na mezinárodní soutěž

Řidiči i chodci by měli respektovat podzimní sezonu

4. října 2013 15:48 | Orlová | David Stejskal

Řidiči pozor! Podzim vypukl na plno a s ním i veškerá nebezpečí, které toto období přináší. Je třeba začít myslet například už i na přezutí pneumatik a také přizpůsobit svůj styl jízdy současným podmínkám.

Orlovští kriminalisté dopadli sériové vykradače domů

1. října 2013 14:47 | Orlová | David Stejskal

Další úspěšný zásah se podařil v krátké době orlovským kriminalistům. Po nedávném rozbití pervitinového gangu zadrželi v těchto dnech policisté z Orlové dva vykrádače rodinných domů, kteří ukradli věci za více jak milion sedm set tisíc korun.

Lidé se dozvědí o možnostech jak chránit svůj majetek

1. října 2013 14:46 | Orlová | David Stejskal

Kriminalita a bezpečnost. Otázky, kterými se nejen v našem regionu zabývá nemálo lidí. Rady, zkušenosti i nejrůznější možnosti jak chránit svůj majetek, ale i osobní bezpečnost, nabízí výstava v domě kultury.

Aktuálně z Orlové 1. 10. 2013

1. října 2013 14:43 | Orlová | David Stejskal

1. DDM vyhlašuje výběrové řízení
2. Kovbojové se Spirálou
3. Výstava fotografů skupiny K4

Češi kávu stále mnohdy nedokáží dobře připravit

1. října 2013 14:41 | Orlová | David Stejskal

Příprava kávy, co vše děláme špatně a co je naopak důležité. To vše i mnohé další se dozvěděli návštěvníci Dne kávy v orlovské knihovně. Akce byla určená pro dospělé i děti a nabídla třeba i výtvarné kávové workshopy.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více